استانداری گلستان
صفحه نخست > اخبار / اخبار معاونت ها > آمادگی شهرداریهای تابعه استان گلستان برای سرمایه‌گذاری در زمینه پسماند

آمادگی شهرداریهای تابعه استان گلستان برای سرمایه‌گذاری در زمینه پسماند


تاریخ خبر : 28 بهمن 1393 | نويسنده : omrani

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری  از آمادگی 29 شهرداری تابعه استان گلستان برای سرمایه‌گذاری در زمینه مدیریت پسماند خبر داد و گفت: زمینه برای ایجاد بسترهای لازم برای فرصت‌های سرمایه‌گذاری جدید در استفاده مجدد از زباله ها در استان گلستان و استقبال از کسانی که ظرفیت سرمایه‎گذاری و امکانات لازم را دارند فراهم است.

عبدالرضا چراغعلی در گفتگو با خبرنگاران، ساماندهی زباله ها را جزو اولویتهای اصلی مدیریت شهری استان بیان کرد و  افزود : همانطور که میدانید امروزه در بسیاری از کشورها، زباله ها به مواد اولیه بسیاری از کالاها تبدیل می شود و مواد قابل بازیافت، در حقیقت زباله نیست و به عنوان کالایی اقتصادی است.

وی تصریح کرد : مدیریت پسماند نیازمند یک سری طرح‌های اساسی وسرمایه‌گذاری‌های کلان است که دردوره‌های گذشته تا حدودی این کارانجام شده است و طرحهایی ارایه شده ولی باتوجه به محدودیتی که در پذیرش طرحها و تامین اعتبارات لازم وجود داشته، کاربه صورت کامل انجام نشده است.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده ای از پسماند‌ها قابل بازیافت هستند افزود: اجرای طرحهای بزرگ برای مدیریت پسماند هزینه تلقی نشده بلکه یک سرمایه گذاری بلند مدت محسوب می شود.

چراغعلی پسماند و زباله را چالش و دغدغه جدي مديران شهری و موثر در سلامت مردم دانست و گفت: همچنان بسیاری از درآمد شهری صرف جمع‌آوری و دفع زباله ها می‌شود که میتوان با برنامه ریزی و سرمایه گذاری بهینه ، بسیاری از این هزینه ها را کاهش داد.

وی همچنین از حمایت بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در ایجاد تاسیسات و تجهیزات مدیریت پسماند خبر داد و گفت: خوشبختانه در حال حاضردر سطح کشور، واحدهایی که از روش های نوین بازیافت پسماندها استفاده می کنند به صندوق توسعه ملی برای حمایت مالی معرفی می شوند و این امر بیانگر این است که زمینه ها و بسترهای لازم برای سرمایه گذاری در این بخش فراهم است و این موضوع حمایت و پیگیریهای بیشتری را میطلبد.

وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در صنعت بازیافت زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی و درآمد‌زایی برای افراد را مهیا می‌کند و حمایت از طرح‌های سرمایه‌گذاری موجب نیل به اهداف پیش رو می‌شود.

چراغعلی با بیان اینکه درصد بسیارکمی از زباله، دورريختني و غيرقابل استفاده است گفت: از زباله مي توان، هم براي توليد انرژي بهره گرفت و هم به لحاظ موادي كه كاربردي و مورد نياز صنعت است.

وی همچنین تاکید کرد: آنچه که تا امروز اتفاق افتاده است طبیعتا یک زنجیره‌ی کامل و مجموعه‌ به هم پیوسته در خصوص مدیریت پسماند نبوده است یعنی میزان بازیافتی که امروز داریم و در مرحله‌ بعد از آن استفاده می‌کنیم مقدمه‌ی محدودی است از آنچه که باید اتفاق بیفتد و امیدواریم با افزایش سرمایه گذاری‌ها به مرور در حوزه تفکیک، بازیافت و استفاده از این منابع رشد لازم را بدست بیاوریم.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری در خاتمه با تاکید بر اینکه مدیریت پسماندها یکی از شیوه های مناسب برای ایجاد تعامل و پیوند بین صنعت و محیط زیست است گفت: یکی از مهم ترین راههای کاهش آثار منفی زیست محیطی زباله ها ، مدیریت صحیح آنهاست به طوری که در برخی مواقع هزینه های مورد نیاز در حذف آلودگی های یک پسماند، با اعمال روش های ابتکاری به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.


بازگشت