استانداری گلستان
صفحه نخست > اخبار / اخبار ادارات > افتتاح متمرکز 159 پروژه بخش کشاورزی استان گلستان

افتتاح متمرکز 159 پروژه بخش کشاورزی استان گلستان


تاریخ خبر : 18 بهمن 1394 | نويسنده : جهاد کشاورزی

 همزمان با فرا رسیدن ایام الله دهه مبارک فجر و برگزاری جشن انقلاب در سراسر استان، 17 بهمن ماه، سی امین دوره انتخاب و معرفی نمونه های استانی و افتتاح متمرکز 159 پروژه بخش کشاورزی استان گلستان در محل سالن حکیم سید اسماعیل جرجانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان برگزار شد.

دراین مراسم آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه گرگان، دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی ، دکتر مختار مهاجر رییس سازمان جهاد کشاورزی استان ، مسوولان و مدیران استانی، جمع کثیری از کارشناسان و کشاورزان نمونه استان حضور داشتند.

دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی با تبریک ایام الله دهه مبارک فجر گفت: رمز موفقیت ما این است که از آنچه داریم به خوبی استفاده و نیروی ماهر و توانمند تربیت کنیم.

زند با بیان اینکه تولید غذا رسالت بزرگی است، افزود: تولید درشرایط فعلی کشور سخت بوده و قابل مقایسه با دیگر کشورهای دنیا نیست ، تصریح کرد: ما در سال ۱۰۰ میلیون تن غذا تولید می‌کنیم و این در شرایطی بوده که میانگین بارندگی کشور ما نسبت به دنیا کمتر است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: در سال ۹۲ تراز کشاورزی ما منفی هشت بود، در سال ۹۳ منفی پنج و در سال ۹۴ این مقدار به منفی ۲.۵ رسیده است.

دکتراسکندر زند با بیان اینکه هدف ما این است که تراز را به رقم مثبت برسانیم، گفت: واردات ما نباید بیشتر از صادرات ما باشد تا تولید داخل جایگاه خود را پیدا کند.

وی با بیان اینکه کشاورزی تحت تأثیر دوعامل طبیعی و انسانی است، تصریح کرد: از عوامل طبیعی می‌توان به آب، خاک وهوا اشاره کرد که کنترل آن از دست انسان خارج است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ایران کشوری بوده که برمبنای آب، آبادی‌ها در آن شکل می‌گرفت، اظهارکرد: ما دو هزار سال پیش در زمان ساسانیان مشکل کمبود آب داشتیم اما با تأسیس قنات این مشکل تا حدودی حل شد.

زند یکی از دلایلی که برای ایران مشکل کم آبی به وجود آورد را کاشت گیاهان پرمصرف آب دانست و در ادامه گفت: ساکن کردن عشایر، زدن چاه آب و بهره برداری از آب قنات از دیگر عوامل کمبود آب است.

وی تصریح کرد: برای رفع این مشکل سازمان جهاد کشاورزی برنامه‌هایی در دستور کار دارد از جمله جابه جایی فصل کشت پاییزه و بهاره و افزایش کشت گلخانه‌ای از این موارد است.

زند افزود: کودها یک ظرفیت مشخص برای تولید دارد و کشاورزی که خاک نداشته باشد نمی‌تواند از آب آن هم استفاده کند و جهاد کشاورزی در این زمینه با وظیفه سنگینی رو به روست.

زند با بیان اینکه رمز موفقیت ما این است که از آنچه داریم به خوبی استفاده کنیم، افزود: افزایش نیروی ماهر در کشاورزی خیلی مهم است، اما متاسفانه تنها ۲۵ درصد از کشاورزان ما با سواد و بقیه کم سواد هستند.

او افزود : اشتغال برای هشت هزاردانش آموخته رشته های کشاورزی ، ساماندهی و به روز کردن مراکز خدمات کشاورزی و مراکز ارتباط با کشاورزان ، انتقال یافته های تحقیقاتی به کشاورزان ، پهنه بندی و بررسی مشکلات هر پهنه از برنامه های نظام نوین ترویج کشاورزی است .

در ادامه این مراسم آیت الله سیدکاظم نورمفیدی گفت: دلیل عمده شرکت من در این مراسم تشکر از افرادی است که برای پیشرفت کشاورزی استان تلاش می‌کنند.

نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه اقتصاد استان ما برروی کشاورزی می‌چرخد، افزود: خاک خیلی مهم است؛ خدا می‌فرماید ما شما را از خاک خلق کردیم و مادر همه ما خاک است.

وی با انتقاد از به آتش کشیدن زمین‌های کشاورزی اظهارکرد: بارها شده کشاورزان ما زمین‌های کشاورزی را بعد از برداشت محصول به آتش کشیده‌اند و من بارها با این کار مخالفت کرده‌ام.

نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه آتش آهن را ذوب می‌کند، گفت: آتش اثر تخریبی زیادی دارد و این که با خاک چه می‌کند جای تأسف دارد.

آیت الله نورمفیدی در ادامه افزود: ما نباید خاک را به دست خودمان نابود کنیم، ما در استان گرفتار بحران آب هستیم و باید آن را قطره قطره استفاده کنیم.

امام جمعه گرگان با انتقاد از تعدد چاه‌های غیرقانونی آب تصریح کرد: وجود این چاه‌های غیرقانونی باعث مصرف منابع آب‌های زیرزمینی ما می‌شود.

نماینده ولی فقیه در استان گلستان اظهارکرد: از کشاورزان نمونه تشکر می‌کنم که کاری می‌کنند تا برای دیگران هم سرمشق باشد و مسئولین کشاورزی هم باید به این امر توجه کنند.

آیت الله نورمفیدی افزود: ما نباید به این تعداد کشاورز نمونه اکتفا کنیم بلکه باید در سالهای بعد تعدادشان چندین برابر شود، اگر امروز تعدادتان ۱۸۵ نفر است باید سال بعد یک هزارو ۸۵۰ نفر شود.

وی با بیان اینکه اگر کشاورزی ما عوض شود اقتصاد استان ماهم عوض می‌شود، گفت: به نظر من تنها راه آن یکپارچه سازی است.

نماینده ولی فقیه در استان گلستان با اشاره به اینکه اکنون زمانی است که برجام به فرجام رسیده است و سرمایه‌های ما آزاد شده است، تصریح کرد: ما نباید اشتباه گذشتگان را تکرار کنیم و با سرمایه آزاد شده فقط کار واردات انجام دهیم بلکه باید آن را دربخش های مختلف سرمایه گذاری کنیم.

آیت الله نورمفیدی در ادامه اظهار کرد: باید سعی کنیم سرمایه را تبدیل به سرمایه کنیم نه اینکه آن رامصرف کنیم.

وی در پایان از مسئولین خواست تا برای سم‌هایی که برای مصارف کشاورزی استفاده می‌شود چاره اندیشی کنند و مراقب بیماری‌های برخواسته از این سم‌ها باشند.

سپس دکتر مختار مهاجر رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان طی سخنانی گفت: استان گلستان با 650 هزار هکتار اراضی زراعی و 30 هزار هکتار باغی و 3 هزار و 700 واحد دامی جایگاه مناسبی را در تولید و امنیت غذایی کشور ایفا می‎کند.

وی ادامه داد: خوشبختانه استان گلستان طی سال‎های گذشته در 10 نوع محصول زراعی مقام اول تا دهم را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان خاطرنشان کرد: در بخش شیلات خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته در سال 1393 شاهد افزایش 40 درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال 1392 بوده‎ایم.

مهاجر بیان کرد: با بررسی‎های کارشناسی در سال‎های گذشته به این اصل رسیده‎ایم که اگر می‎خواهیم در بخش کشاورزی حرفی برای گفتن داشته باشیم باید کشاورزی دانش‎بنیان را در دستور کار قرار دهیم.

وی اضافه کرد: در این راستا استان گلستان با برگزاری کلاس‎های انتقال تجربه از طریق بهره‎گیری از کارشناسان خبره، برای 16 هزار کشاورز استان گلستان کلاس‎های آموزشی لازم را برگزار کرده که این امر باعث شد تا امسال بودجه سازمانی را به سمتی سوق دهیم که 110 سایت الگویی داشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان تصریح کرد: تنوع زراعی یکی از برنامه‎های اصلی سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان است که این اصل را با جدیت دنبال می‎کند.

مهاجر در بخش دیگری با اشاره به پروژه‎های این سازمان برای ایام دهه مبارک فجر، گفت: امروز 159 پروژه با ارزش ریالی بیش از 36 میلیارد تومان با اشتغال 291 نفر و بهره‎مندی 4 هزار و 303 خانوار، از طریق اعتبارات تملکی و سرمایه‎ای و تسهیلاتی به بهره‎برداری رسید.

وی در پایان از تلاش‎های کشاورزان استان گلستان تقدیر و تاکید کرد: به طور قطع امروز کشاورزی ما نیازمند تجربه و دانش در کنار هم است و اگر این امر به طور کامل محقق شود به طور قطع آینده کشاورزی استان گلستان روشن‎تر از گذشته خواهد بود.

بر اساس این گزارش، در پایان این مراسم از بیش از 40 کشاورز نمونه استان گلستان تقدیر شد.

همچنین از فرمانداران شهرستان‎های گنبدکاووس و مراوه‌تپه به عنوان فرمانداران فعال در بخش کشاورزی تقدیر به‌عمل آمد.

در مراسم سی‌امین جشنواره تجلیل از نمونه‌های استانی بخش کشاورزی در استان گلستان از رقم جدید پنبه "شایان" رونمایی شد. رقم پنبه شایان از به‌گزینی یک توده با منشاء خارجی حاصل شده است. با توجه به ویژگی‌های عملکرد، زودرسی و تحمل به تنش های محیطی (کم‌آبی و شوری) این رقم برای کشت در خاک‌های غیرآلوده در استانهای فارس، اصفهان، مناطق مرکزی، اردبیل، گلستان و مناطق گرم و خشک کشور مناسب و قابل توصیه است.

 

 


بازگشت