استانداری گلستان
صفحه نخست > اخبار / اخبار معاونت ها > ضرورت انضباط مالي در عملكرد دهياري‌ها

ضرورت انضباط مالي در عملكرد دهياري‌ها


تاریخ خبر : 20 مرداد 1397 | نويسنده : omrani

 ضرورت انضباط مالي در عملكرد دهياري‌ها

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان، دهياري‌ها و شوراهاي اسلامي روستا از اركان توسعه‌ استان مي‌باشند و باتوجه به ظرفيت‌هايي كه اين نهادها دارند و نيز استقرار آن‌ها در عمده روستاهاي استان؛ انتظار است آن‌ها نقش اساسي خود را در توسعه‌ي استان به‌درستي ايفا كنند.

غراوي با اشاره به نقش دهياري‌ها و شوراهاي اسلامي در توسعه‌ي استان گفت: انتظار ما در سال 97 از مجموعه‌ي دهياري‌هاي استان و شورا اين‌است كه به‌گونه‌اي برنامه‌ريزي كنند كه حداقل 60 درصد اعتبارات دهياري در زمينه‌ي عمراني هزينه‌شود و حداكثر 40 درصد را به هزينه‌هاي جاري اختصاص دهند.
وي افزود: از دهياري‌ها مي‌خواهيم در جهت ايجاد منابع درآمدي پايدار روستايي تلاش بيشتري داشته‌باشند. با همه‌ي ظرفيت‌هاي متعددي كه دولت در نظر گرفته‌است اما اعتبارات دولتي كفاف ايجاد تحول در روستاها را نمي‌دهد و دهياري‌ها بايد در اين زمينه به صورت جدي وارد شوند و به دنبال ايجاد منابع درآمدي پايدار باشند. ما بايد از ظرفيتي كه سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌ها ايجاد كرده و نسبت به پرداخت تسهيلات ارزان‌قيمت درآمدزا با همكاري پست بانك اقدام مي‌كند نهايت استفاده را ببریم. اين تسهيلات با سود 8 درصد جهت اجراي پروژه‌هاي اقتصادي در اختيار دهياري‌ها  و شركت‌هاي تعاوني دهياري‌ها قرار مي‌گيرد.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار نكته بعدي كه دهياري‌ها بايد به آن توجه كنند را جلب مشاركت مردم و نخبگان روستا عنوان كرد و گفت: از دهياران و شوراهاي اسلامي روستا انتظار داريم زمينه‌ي مشاركت حداكثري مردم در فعاليت‌هاي عمراني، اقتصادي، فرهنگي و مذهبي را فراهم سازند.
معاون استاندار برگزاري دوره‌هاي آموزشي از طرف اداره‌كل امور روستايي و شوراهاي استانداري را يكي از برنامه‌هاي بسيار مهم اين حوزه برشمرد و بيان داشت: اميدواريم دهياران و شوراهای روستایی از اين دوره‌ها نهايت استفاده را در راستاي توانمندسازي، ارتقاي دانسته‌ها و ... ببرند.
غراوي ادامه داد: اولويت‌بندي در پروژه‌هاي عمراني روستايي در هنگام هزينه‌كرد اعتبارات از تاكيدات ديگر ما مي‌باشد. اعتبارات پرداخت شده از طريق سازمان امور مالياتي و نيز سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌ها كه در اختيار دهياري‌ها قرار مي‌گيرد و از طريق مشاركت‌هاي مردمي و درآمدهاي محلي به آن افزوده مي‌شود بايد براساس اولويت‌ها و نیازهای عمراني روستا هزينه شود. در برخي از مواقع مشاهده مي‌شود كه اين اولويت‌بندي رعايت نمي‌شود. دهياران بايد توجه داشته‌باشند كه مواردي همچون بهسازي معابر، پروژه‌هاي هدايت آب‌هاي سطحي، ايجاد پارك و فضاي سبز و تفريحي روستايي و امثال آن كه خدمات بيشتري را شامل حال درصد بيشتري از جمعيت روستايي مي‌نمايد بايد در اولويت گیرد و در این راستا اتمام پروژه‌های نیمه تمام از اولویت‌هاست.
غراوي با تاكيد بر رعايت قانون در همه‌ي امور بيان داشت: از ديگر مسايلي كه دهياري‌ها و شوراها بايد نسبت به آن حساسيت داشته‌باشند نظارت بر ساخت و سازهاي غيرمجاز و گزارش تخلفات صورت گرفته در این زمینه به مبادي ذيربط مي‌باشد تا برخورد قانوني با متخلفان صورت پذیرد.
وي افزود: بر رعايت مسايل مالي توسط دهياري‌ها و شوراها و رعايت انضباط مالي در هزينه‌كرد اعتباراتي كه به دهياري‌ها داده مي‌شود توصيه‌ي اكيد دارم.
اين اعتبارات حتما بايد در راستاي شرح وظايف دهياري‌ها و براساس بودجه‌ي مصوب و براساس قوانين و آيين‌نامه مالي دهياري‌ها هزينه شود و هزينه‌كرد آن در فعاليت‌هاي غيرمرتبط با وظايف نهاد دهياري يا سرويس‌دهي به ساير ادارات و دستگاه‌هاي اجرايي ممنوع بوده و دركل نسبت به هر نوع بي‌انضباطي مالي حساسيت ويژه داريم.  
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار در پايان گفت: حداقل يك روز در هفته را به حضور در يكي از شهرستان‌هاي استان براي بازديد از شهرها و روستاها و ديدار با شهرداران، دهياران و شوراهاي اسلامي شهر و روستا اختصاص داده‌ايم تا مسايل استان را از نزديك مورد بررسي قرار دهيم و این دیدارها مسلما فرصت خوبی برای گفت‌وگوي رودررو با مدیران اجرایی روستایی است.


بازگشت