استانداری گلستان
صفحه نخست > اخبار تصویری / اخبار ویژه / اخبار حوزه استانداری > جشنواره اقوام فرصت مغتنمی برای ترویج آداب، رسوم و فرهنگ اقوام است

جشنواره اقوام فرصت مغتنمی برای ترویج آداب، رسوم و فرهنگ اقوام است


تاریخ خبر : 8 آبان 1401 | نويسنده : میراث فرهنگی

جشنواره اقوام فرصت مغتنمی برای ترویج آداب، رسوم و فرهنگ اقوام است

 استاندار گلستان با تاکید بر موضوعات گردشگری در استان اظهار کرد : همه دستگاه‌های اجرایی باید همه توان و بهترین امکانات را برای برگزاری جشنواره فرهنگ و اقتصاد اقوام و میزبانی از میهمانان ورودی به استان به‌کارگیرند.
به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، دکتر علی‌محمد زنگانه صبح امروز یکشنبه 8 آبان ماه 1401 در جلسه هماهنگی برگزاری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ و اقتصاد اقوام که با حضور سیدعلی مهاجر معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان، محمدجواد ساوری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دسی استان و جانشین و دبیر جشنواره، مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان به‌عنوان روسای کمیته‌های پانزدهمین جشنواره اقوام در استانداری گلستان برگزار شد، گفت: جشنواره بین‌المللی فرهنگ و اقتصاد اقوام مختص اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیست و همه دستگاه‌های اجرایی باید همه توان خود و بهترین امکانات را برای برگزاری این رویداد و میزبانی از میهمانان ورودی به استان به‌کارگیرند.
استاندار گلستان با بیان این‌که دشمن به دنبال ایجاد دوقطبی و اختلاف بین اقوام و مذاهب و درنهایت ایجاد چالش برای کشور است، تصریح کرد: جشنواره اقوام فرصت مغتنمی است تا در شرایط امروز جامعه ضمن ترویج شور و نشاط اجتماعی، آداب، رسوم و فرهنگ اقوام را معرفی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما میراث دار تفکر و تلاش عزیزانی هستیم که این جشنواره را در چهارده دوره برگزار کرده‌اند و اخلاق مدیریتی حکم می‌کند از تلاش‌های صورت‌گرفته برای برگزاری این جشنواره از مسئولان، مدیران و کارشناسان دوره‌های پیشین جشنواره قدرانی کنیم.
دکتر زنگانه با اشاره به این‌که جشنواره اقوام یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای فرهنگی و هنری در سطح ملی است، تأکید کرد: در دوره پانزدهم جشنواره باید تلاش کنیم تا به همه جنبه‌های فرهنگی و اقتصادی اقوام ازجمله معرفی آداب، رسوم و فرهنگ اقوام ساکن در استان گلستان و سایر نقاط ایران اسلامی توجه کنیم و اجرای جشنواره معطوف به بخش خاصی نباشد.
وی یادآور شد: در استان گلستان حدود 47 درصد جمعیت استان در مناطق روستایی سکونت دارند ازاین‌رو در جشنواره پانزدهم با اضافه شدن بعد اقتصادی، باید به اقتصاد روستا توجه ویژه شود.
رئیس پانزدهمین جشنواره فرهنگ و اقتصاد اقوام در ادامه گفت: در دوره‌های گذشته برای اجرای جشنواره تمرکز بر ظرفیت داخلی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان بوده و در سال جاری با اقدامی قابل‌تحسین از ظرفیت همه دستگاه‌های اجرایی استان برای برگزاری پانزدهمین دوره جشنواره استفاده شده است.
وی بیان کرد: اجرای چنین رویدادی که همکاری بین بخشی آن نسبت به سال‌های گذشته تقویت شده است نیازمند اقدام ویژه شبکه‌ای، ائتلافی و بین بخشی است تا شاهد برگزاری رویدادی منسجم باشیم.
دکتر زنگانه با تکید بر انضباط و نظم در برگزاری جشنواره گفت: به‌شدت برای اجری برنامه‌های پیشرفت استان به روحیه اقدام تیمی نیازمندیم و این رویداد فرهنگی می‌تواند عرصه مناسبی برای تقویت این کار گروهی و ظرفیت‌سازی مدیریتی در حوزه کار گروهی باشد.
استاندار گلستان تأکید کرد: هر کمیته برای برگزاری هر چه‌بهتر جشنواره بین‌المللی فرهنگ و اقتصاد اقوام علاوه بر شرح وظایف، ایده‌های خلاق را در برنامه‌ها و اقدامات وارد کنند.
وی یادآور شد: موضوع اقتصادی در سال جاری به جشنواره فرهنگ اقوام اضافه شد؛ در این راستا با تشکیل کمیته‌ای با عنوان کمیته اقتصادی، به تجربه‌های موفق استان در پروژه پیشرفت اقتصادمحور روستا پرداخته شود.
دکتر زنگانه تصریح کرد: این جشنواره مختص اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیست و همه دستگاه‌های اجرایی باید همه توان خود و بهترین امکانات را برگزاری جشنواره فرهنگ و اقتصاد اقوام و میزبانی از میهمانان ورودی به استان به‌کارگیرند.
وی همچنین بیان کرد: برای برگزاری هر چه‌بهتر جشنواره باید همه ذینفعان حوزه‌های اقوام، میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بهره برد.
تشکیل 30 کمیته برای برگزاری پانزدهمین دوره جشنواره اقوام
در ادامه این جلسه هماهنگی نیز مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان گفت: حدود 30 کمیته برای برگزاری جشنواره پانزدهم تشکیل شده است که از این تعداد، 18 کمیته به دستگاه‌های اجرایی استان واگذار شده است.
محمدجواد ساوری بیان کرد: دستگاه‌های اجرایی از زمان آغاز برنامه‌ریزی و اقدامات برگزاری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ و اقتصاد اقوام همکاری خوب و مطلوبی داشتند و امیدواریم این همکاری‌ها تداوم یابد.
وی خاطرنشان کرد: امسال پایان برگزاری جشنواره به این شکل است و از دوره بعدی، جشنواره فرهنگ و اقتصاد اقوام با محوریت ظرفیت‌های منحصربه‌فرد استان و باهدف تبلیغ و برندسازی پتانسیل اقوام در بخش‌های مختلف میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار خواهد شد.
جانشین و دبیر پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ و اقتصاد اقوام در ادامه گفت: با توجه به سیاست دولت مردمی برای افزایش تعاملات با کشورهای حاشیه دریای خزر، امسال در بعد بین‌المللی جشنواره از کشورهای حاشیه دریای خزر دعوت‌ شده است.
وی در ادامه گفت: دیوار بزرگ گرگان به‌عنوان برند تمدنی استان گلستان اولویت اداره‌کل میراث‌فرهنگی قرارگرفته است و در راستای تبلیغ و برندسازی این اثر فاخر تاریخی، از نماد دیوار بزرگ گرگان در طراحی پوستر پانزدهمین جشنواره فرهنگ و اقتصاد اقوام استفاده شده است و همچنین شعار «ایستاده‌ایم برای جهانی‌شدن دیوار بزرگ گرگان» به‌عنوان شعار جشنواره پانزدهم انتخاب شده است.
ساوری تصریح کرد: صداوسیما نقش پررنگی در برندسازی جشنواره فرهنگ و اقتصاد اقوام دارد؛ ازاین‌رو با هماهنگی صورت گرفته با صداوسیمای مرکز استان مقرر شد تا پوشش مطلوب استانی و ملی این رویداد فرهنگی استان اجرایی شود.
در این جلسه مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و روسای کمیته‌های برگزاری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ و اقتصاد اقوام، اقدامات و برنامه‌های خود را برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر این رویداد فرهنگی تشریح کردند.

جشنواره اقوام فرصت مغتنمی برای ترویج آداب، رسوم و فرهنگ اقوام است

 

جشنواره اقوام فرصت مغتنمی برای ترویج آداب، رسوم و فرهنگ اقوام است

 

جشنواره اقوام فرصت مغتنمی برای ترویج آداب، رسوم و فرهنگ اقوام است

 

جشنواره اقوام فرصت مغتنمی برای ترویج آداب، رسوم و فرهنگ اقوام است

 

جشنواره اقوام فرصت مغتنمی برای ترویج آداب، رسوم و فرهنگ اقوام است

 

جشنواره اقوام فرصت مغتنمی برای ترویج آداب، رسوم و فرهنگ اقوام است

 


بازگشت