نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

احداث تاسیسات آب شیرین کن و صرفه جویی در آب

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=265797کپی به کلیپ‌بورد

 

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان گلستان گفت: احداث تاسیسات آب شیرین کن و صرفه جویی 2 راهکار اساسی برای عبور از بحران آب در استان بشمار می رود.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب وفاضلاب استان گلستان مهندس محمد هادی رحمتی افزود : بارش‌ها که در چند سال اخیر برای گلستان کم و در برخی ماهها کمیاب شده در ایام گرم سال نیز همچنین نگرانی از آسیب‌های خشکسالی و کمبود آب در استان را بیشتر کرده است.

وی خاطر نشان کرد : استان به ظاهر سرسبز، معتدل و پرباران گلستان در چند سال اخیر در پی کاهش نزولات جوی با بحران کم آبی و مشکل تامین آب برای بخش‌های مختلف از جمله خانگی مواجه شده است ، این کمبودها با عدم مدیریت مصرف همراه شده است.

مهندس رحمتی تصریح کرد طبق آمارها میزان مصرف آب توسط هر یک از شهروندان بالغ بر230 لیتر در شبانه روز است که از استاندارد تعریف شده 150 لیتر، بیشتر بوده و بنا براین تصحیح الگوهای رفتاری و مصرفی شهروندان و اعمال دقیق مدیریت مصرف می‌تواند به گذر از تنش آبی موجود کمک کند.

وی با اشاره به نبود آگاهی جامعه در خصوص میزان مصرف آب و روند تبدیل آب ها به آب شرب سالم و بهداشتی، گفت: اگر مردم از هزینه ای که دولت برای به دست آوردن آب و تبدیل آن به آب شرب سالم و بهداشتی می کند آگاهی داشتند، قطعا برای جلوگیری از این هزینه ها به صورت خود جوش در مصرف آب صرفه جویی می کردند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان با تاکید بر این نکته که مردم هم باید موضوع کم آبی را در استان جدی گرفته و در حد علمیاتی با مباحث کم آبی برخورد کنند، افزود: هر فردی که بر روی کره خاکی زندگی می کند موظف است تا مصارف خود را مدیریت کند.

مهندس رحمتی با بیان اینکه ایجاد حساسیت نسبت به آب و مصرف بهینه آن الزاماتی دارد ، خاطرنشان کرد: توجه جدی شهروندان و حساسیت داشتن آنان نسبت به هدر رفتن آب از مهمترین نکات در ترویج فرهنگ صرفه جویی است.

وی خاطر نشان کرد هدف ما تنها تولید آب نیست بلکه ما باید به فکر انتقال آن هم باشیم و با توجه به کمبود اعتبارات و حداقل امکانات ، مشکلات را پشت سر بگذاریم.

مدیرعامل شرکت آبفا گلستان اظهار داشت : ظرفیت آب‌های سطحی و زیرزمینی استان با میانگین بارندگی سالانه 455 میلی متر است که حدود آب‌های زیرزمینی نیز در حال استحصال است، تنها مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی و خانگی می‌تواند به مدد آب باقی مانده در ته چاه‌ها و مخازن سدهای گلستان آمده و گذر منطقه از بحران خشکسالی را آسان‌تر نماید، از این رو بدنبال استفاده از منابع آب غیرمتعارف و بهره مندی از آب شیرین کن‌ها در شهرهای ساحلی استان هستیم.

مهندس رحمتی ابراز داشت : شرکت آب وفاضلاب استان گلستان برای تامین نیاز آبی شهرهای بندر ترکمن و گمیشان اقدام به انتخاب سرمایه گذار به روش BOO (ساخت و اجرا و بهره وری و مالکیت با سرمایه گذار به مدت 15 سال) جهت شیرین سازی آب شور حاصله از چا هها در سواحل دریا به میزان 7600 متر مکعب در شبانه روز (90 لیتر در ثانیه) به مبلغ 303 میلیارد ریال (حدود 31 میلیارد تومان) نموده است که این میزان آب تولیدی جمعیت بالغ بر 50 هزار نفر را تحت پوشش قرار داده که این طرح با پیشرفت فیزیکی حدود 25 درصد در حال اجراست.

 

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار