معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان گفت: پدیده جوی «ال نینو»، هشدار و زنگ خطری برای ایجاد هماهنگی وآمادگی بیشتر استان در برابر حوادث احتمالی است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مدیریت بحران گلستان، «رضا مروتی» در جلسه شورای هماهنگی مدییت بحران استان گلستان اظهار کرد: نگاه به پدیده هواشناسی به منزله هشدار و بهانهای برای ایجاد هماهنگی بیشتر بین دستگاههای عملیاتی استان و مانع از غافلگیری در برابر اتفاقاتی است که ممکن است روی دهد.
تاکید بر تحقق اعتبارات سیل در سال گذشته
وی خاطرنشان کرد: به محض دریافت نامه کشور مبنی بر تغییرات جوی و احتمال سرمای سخت در ماههای پیشرو، ضمن مکاتبه بادستگاههای عملیاتی، جلسات متعددی هم با این دستگاهها برگزارشد و بر آمادگی آنان تاکید شده است.
مروتی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به محقق نشدن اعتبارات حوادثی سیل سال گذشته در گلستان اذعان کرد: در حادثه سیل سال پیش، با توجه به اعلام واقعی خسارات و سخت گیری سازمان مدیریت بحران کشور بر همین ارقام ارائه شده، مبلغ 100 میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص یافت که تنها 10 درصد آن محقق شده است.
وی خاطرنشان کرد: به راستی پاسخگوی عدم تحقق این اعتبار چه کسی است وچرا با وجود تحمیل این خسارات باید همچنان منتظر اعتبارات به شکل قطره چکانی باشیم.
مروتی با تاکید بر پیگیری هر روزه استاندار گلستان در زمینه تحقق این اعتبارات تاکید کرد: چنانچه فضای فعلی ادامه پیدا کند، به دلیل انباشت خسارات، از توان و میزان آمادگی استان کاسته و در این بین اثرات خسارتبار حوادث نیز دوچندان می شود.
وی ادامه داد: استان گلستان را دریایبد، استانی که تمام همکارانم در این بخش از هیچ تلاش فردی مضایقه نمیکنند و حتی فرماندارش در معرض حریق قرار میگیرد و مردمانش در کنار مدیریت بحران استان بدون چشمداشتی از جان خود مایه میگذارند.
گلستان را دریابید
جانشین شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان خاطرنشان کرد: دستگاههای مسئول کشور به این بخش مسئولانهتر نگاه کنند تا قولهایی که داده شد، محقق شود، چرا که بر اثر تداوم چنین رویکردی توان موجود تحلیل میرود .
مروتی ادامه داد: از موضوعات دیگر در حوزه اعتبارات، طرح جامع سیلاب است که در گلستان تهیه شد و دستگاههای عملیاتی استان زحمت کشیدند، اما حق استان در این بخش نه که اداء نشد، بلکه حق به دیگران داده شد تا مشخص شود، گلستان در این بخش هم مظلوم واقع شده است.
مروتی درادامه با اشاره به موضوع جابهجایی روستاهای در معرض سیل استان و مشکلات پیرامون این جابهجایی بیان کرد: در بحث جابهجاییها، نیازمند مطالعات هستیم؛ نه بر اثر هیجان همه روستاها را جابه جا کنیم، نه اینکه همه معضلات روستاها را به جابه جایی ربط دهیم.
وی ادامه داد: درمورد روستاهایی که جا به جا شدند و مشکل نشست در منطقه فعلی دارند، تنها این موضوع در این منطقه بلکه در همین گرگان هم نشست وجود دارد، پس باید با کمک هم مشکلات را تدبیر کرد.
مروتی با اشاره به ابلاغیه اخیر وزیر کشور مبنی بر تشکیل ساختارمدیریت بحران در شهرداریها افزود: مدیریت بحران در شهرداریها تنها داشتن ماشین آتشنشانی نیست، بلکه باید همه بخشهای شهرداری را در بربگیرد و ساختار مدیریت بحران در این مجموعه تعریف شود.
شهرداران گلستان بخش مدیریت بحران ایجاد کنند
وی اضافه کرد: شهرداران استان تنها یک هفته فرصت دارند، این بخش را در مجموعه خود ایجاد کنند و گزارش راهاندازی و ایجاد این بخش را به مدیریت بحران استان اطلاعرسانی کنند، در عین حال بیان این موضوع در این جلسه به منزله ابلاغیه است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداردر ادامه با تاکید بر آمادگی هرچه بیشتر در مواجهه با سرمای احتمالی پیشرو از دستگاههای اجرایی استان خواست تا موضوع سوخت دوم را به عنوان یک اولویت در دستور کاری خود قرار دهند.
مروتی در ادامه با تاکید بر برگزاری هرچه بهتر برنامه مانورزلزله مدارس در هشتم آذرماه؛ ازفرمانداران استان ودستگاههای مسئول در این زمینه خواست تا برای برگزاری هرچه مطلوبتر این مانور در سطوح تمامی مدارس استان تلاش کنند.