نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

ایجاد ساختار مدیریت بحران در شهرداری ها یک ضرورت عقلانی است

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=273377کپی به کلیپ‌بورد

ایجاد ساختار مدیریت بحران در شهرداری ها یک ضرورت عقلانی است

مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: ایجاد ستاد مدیریت بحران در شهرداری‎ها و تجهیز این نهاد مردمی به امکانات مرتبط با این بخش، یک ضرورت عقلانی ‎است.  

 صادق‎علی مقدم صبح امروز در گفت‎وگو با پایگاه اطلاع‎رسانی مدیریت بحران استان گلستان در گرگان اظهارداشت: مهم ترین راه حل کاهش آسیب پذیری و ایمن سازی شهرها در برابر بلایای طبیعی ایجاد ستادهای مدیریت بحران شهری و سازماندهی و هماهنگی سازمانهای مسئول امور مدیریت بحران شهر است.

وی خاطرنشان کرد: افزایش آگاهی مردم در مورد خطرات ناشی از بلایای طبیعی و ایجاد تغییرات در رفتار مردم ضرورت دارد و شهروندان باید اعتقاد پیدا کنند که با فراگیری آموزش های مناسب، می توانند خود را طوری سازماندهی  کنند که در مقابل بلایای طبیعی، پیشگیری و خودامدادی کنند.

مقدم با اشاره به نیاز به طراحی مدیرت بحران در ساختار مدیریت شهری افزود: تاکنون این بخش در حوادث متکی به توان آتش‎‎نشانی و بخشی از نیروهای خدماتی بود اما با تشکیل ستادی تحت عنوان مدیرت بحران، این مجموعه سعی خواهد کرد ساختاری منطبق بر وظیفه مندی خود در حوادث شهری تعریف کند.

وی با اشاره به نامه اخیر وزارت کشور به شهرداری‎های کشور مبنی بر تشکیل بخش مدیریت بحران در ساختار شهرداری‎ها افزود: تقویت ساختارمدیریت شهری در شهرداری‎ها با توجه به توانمندی جوامع محلی بهترین گزینه برای مواجهه با حوادث احتمالی است.

*ضرورت تهیه اسکان موقت شهروندان و تخلیه اضطراری در شهرهای گلستان

دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان خاطرنشان کرد: شهرداری‎های استان  بهترین همراه مدیرت بحران در مدیریت حوادث شهری هستند و باید با بهره‎گیری از تجربه کلان‎شهری چون «تهران»، به سمت توانمندی خود در این بخش حرکت کنند.

مقدم متذکر شد: برای ایمن‎سازی شهرهای استان در برابر بلایای طبیعی، فرهنگ ایمن‎سازی شهرها باید گسترش یابد.

وی با اشاره به اهداف تشکیل ساختار مدیریت بحران در شهرداری‎های استان اذعان کرد: از اهداف اصلي اين ستاد، ايجاد ساختار سازماني براي اجراي وظايف شهرداري‎ها در مراحل چهارگانه مديريت بحران و همكاري و تعامل درون سازماني و برون سازماني با ساير سازمان‎ها و دستگاه‎هاي مرتبط است؛ به شکلی كه شرايط ايمن و مناسب براي زندگي شهروندان تامين و منافع و ارزشهاي اساسي حفظ شود.   

مقدم خاطرنشان کرد: در اجرای سیاست‎های ایمن‎سازی شهری، مردم، مدیران شهری و مسئولان دولتی نیز باید مشارکت و تعهد کافی داشته و همچنین دانش لازم را کسب نمایند.

وی با اشاره به مهیا شدن مدیران شهری برای مقابله با وضعیت‎های اضطراری اضافه کرد: از پیش مشخص کردن نقش و مسئولیت‎های مدیران شهری بر اساس برنامه‎های جامع مدیریت بحران بلایای طبیعی در سطح شهرداری‎ها، با هماهنگی شورای هماهنگی مدیریت بحران استان ضرورت دارد.

افزایش سطح آگاهی مردم را نسبت به خطرپذیری بلایای طبیعی

این مسئول گلستانی یادآور شد: ضمن آگاهی بخشی اعضای جامعه شهری نسبت به مسئولیت خود برای حفاظت از خود می‎توان با تبلیغات و آموزش، سطح آگاهی مردم را نسبت به خطرپذیری بلایای طبیعی افزایش داد و در این بین انجام مانورهای شهری از اهمیت به‎ سزایی برخودار است.

 مقدم تصریح کرد: تهیه نقشه و طرح‎های تخلیه اضطراری محلات، نواحی، مناطق شهری و محل اسکان موقت شهروندان در هنگام بروز بلایای طبیعی و اختصاص امکانات لازم به آنها از موضوعاتی است که این مجموعه می‎تواند به آن بپردازد و در مانورهای شهری، ضمن تمرین این امکانات را مورد بررسی قرار دهد.

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار