نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

تغییر رویکرد مدیریت بحران برای ایمن‎سازی روستاهای در معرض خطر گلستان

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=265802کپی به کلیپ‌بورد

تغییر رویکرد مدیریت بحران برای ایمن‎سازی روستاهای در معرض خطر گلستان

مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: جابه‎جایی‎ روستاهای در معرض خطر  اولین گزینه برای ایمن‎سازی این مناطق نیست و این رویکرد اکنون تغییر یافته است.

صادق‎ علی مقدم در گفت‎وگو با پایگاه اطلاع‎رسانی مدیریت بحران گلستان اضافه کرد: در موضوعاتی همچون روستاهای در معرض خطر پدیده‎های طبیعی، بهترین گزینه، توجه به نسبت سازگاری روستا با شرایط موجود است، چون در جابه‎جایی‎ها نمی‎توان تمامی موضوعات هویتی، معیشتی و اجتماعی را تامین کرد.

وی یادآور شد: از جمله راهکار های پیش رو در چنین شرایطی در اولویت قرار دادن مطالعات ساختگاهی است تا ضمن بررسی و تحلیل آمایشی شرایط موجود و خطرپذیری منطقه، اتخاذ تصمیم‎ شود.

مقدم با اشاره به این موضوع که به دنبال انتقاد از اقدامات گذشته نیسیتم، خاطرنشان کرد: در آن مقطع تصور می‎شد این کار بهترین گزینه موجود است؛ اما پس از گذشت سال‎ها از این اقدام، تبعات منفی جابه‎جایی‎ها خود را نشان داده است.

وی تصریح کرد: طی سنوات گذشته، در تصمیماتی مدیریتی با هدف پیشگیری و ایمن‎سازی مناطق در معرض خطر، اقدام به جابه‎جایی یک‎سری روستاهای در معرض خطر شد که آسیب‎شناسی جابه‎جایی‎ها نشان می‎دهد، برخی روستاها به دلیل فقدان مطالعات ساختگاهی موقعیت فعلی، در حال حاضر با خطراتی نظیر نشست زمین مواجه شده‎اند.

وی یادآور شد: در اکثر این مناطق به دلیل آن‎که تمامی جوانب از جمله معیشت و مباحث هویتی لحاظ نشده است، بازگشت افراد به سکونت‎گاه‎های قبلی که از امنیت چندانی برخوردار نیست، انجام گرفته است.

دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان با تاکید بر ایمنی به عنوان مهم‎ترین اصل در مدیریت بحران افزود: سکونت‎گاه‎های قبلی روستائیان به دلیل فقدان برخورداری از امکانات حمایتی و رفاهی بسیار آسیب‎پذیر هستند و بازگشت دوباره ساکنان به این مناطق، خطر جانی و مالی را دوچندان ساخته است.

مقدم متذکر شد: بررسی مشکلات اجتماعی این نوع جابه‎جایی‎ها در مناطقی همچون شهر تازه تاسیس (فراغی)، گویای وجود مشکلات جدی در بطن چنین تغییرات جغرافیایی است.

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار