آنچه جوامع و کشورهای مختلف را در روند توسعه اقتصادی یاری می رساند، توجه به تامین زیر ساخت هایی است که علاوه بر برطرف نمودن نیازهای اساسی و اولیه شهروندان خود بتواند از آن ها به عنوان سرمایه هایی ملی و ماندگار در طول حیات خود بهره گیرد و در این بین ساختمان و مسکن به عنوان اصلی ترین نیاز جوامع نقش موثری در این فرایند ایفا می کند.
به گزارش روابط عمومی نظام مهندسی ساختمان گلستان، حجت الله عامری ، با بیان این مطلب افزود : فلسفه تشکیل مجموعه های دانش بنیان با مدیریت فنی صنعت ساختمان کشور در راستای پیاده سازی اصولی است که بتواند اهداف ذکر شده را محقق سازد.
وی افزود : این مسئله تا به آنجا اهمیت می یابد که سال 1374 با توجه به نیاز روز افزون کشور به ساختمان و مسکن ، توسعه مهندسی آن نیز ضرورت یافته و حال در سال های پایانی دومین دهه از فعالیت این سازمان ، سازمان نظام مهندسی ساختمان با داشتن 310 هزار عضو مهندس در صدر بزرگترین سازمان مردم نهاد و خصوصی کشور جای می گیرد.
نایب رییس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت : از این تعداد عضو بیش از 150 هزار نفر دارای پروانه اشتغال حرفه ای بوده و وظیفه خطیر طراحی ، نظارت ، بعضاً اجرا و کنترل کیفی 120 میلیون متر مربع ساخت و ساز در سال را با احتساب افزایش تقاضای سالیانه 1.5 میلیون متر مربع بر عهده دارند .
وی ادامه داد : مدیریت این سازمان در سراسر کشور بر اساس اصول دموکراتیک کشور . با رای مستقیم مهندسان صورت می گیرد و 311 نفر اعضای هیات مدیره استان ها چکیده ای از این گروه بزرگ و عظیم متخصص است.
عامری افزود : بررسی تخلفات حرفه ای احتمالی مهندسان از سوی شورای انتظامی نظام مهندسی کشور و با نظارت 160 نفر در استان ها و شورای مرکزی صورت می گیرد و گروه های بازرسی نیز که با انتخاب خود مهندسان تعیین می شوند بر فعالیت هیات مدیره استان ها نظارت دارند.
عضو هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان گلستان با اشاره به تشکیل 407 دفتر نمایندگی این سازمان در شهرهای مختلف کشور تاکید کرد : این مسئله نشان از پیشرفت رو به جلو یک سازمان خصوصی و مردم نهاد در کشور دارد که ضرورت تشکیل آن در بازه های زمانی مختلف درک شده و با شروع به کار آن از سال 1374 اعتلای مهندسی کشور و به تبع آن رشد کیفی و کمی ساخت و ساز را در پی داشته است.
عامری تاکید کرد : آنچه وجود چنین مجموعه هایی را در کشور حادثه خیزی چون ایران ضروری ساخته ، ساخت بناهایی است که در مواجهه با بحران ها و بلایای طبیعی از جان و مال شهروندان کشور حفاظت کند چرا که همواره با بروز یک واقعه زمین لرزه و یا هر گونه بلای طبیعی ، خسارت های جبران ناپذیری بر بدنه جامعه به لحاظ بار روانی و مالی وارد می شود.
وی در تشریح دستاوردهای این دو دهه ، تدوین مباحث 22 گانه مقررات ملی ساختمان را عنوان کرد و گفت : بیان شرح وظایف مهندسان در هفت رشته اصلی و الزامات ساخت و ساز اصولی و مبتنی بر استاندارد های جهانی هدفی است که با تمکین به قوانین و مقررات ملی ساختمان می توان به آن دست یافت .
نایب رییس شورای مرکزی افزود : رسالت سازمان نظام مهندسی ساختمان را نمی توان تنها در این چند مورد خلاصه کرد چرا که آموزش و انتقال مهارت به ده ها هزار کارگر فنی شاغل در صنعت ساختمان ، حمایت از رواج فرهنگ تولید مصالح استاندارد و گسترش استاندارد سازی مصالح ماحصل حدود دو دهه تلاش مجموعه های دخیل در صنعت ساختمان از جمله وزارت راه و شهرسازی ، وزارت کشور ، شهرداری ها و دهیاری ها ، وزارت کار ، تعاون و رفاه اجتماعی ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، سازمان ملی استاندارد با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان در سراسر کشور بوده است.
عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور اظهار کرد: فاصله تا دستیابی به جایگاهی که بتوان پروسه ساخت و ساز را به شکل کاملاً علمی و تخصصی مدیریت و برنامه ریزی کرد زیاد نیست و این مسئله تنها به مولفه هایی چون هماهنگی و همراهی کلیه سازمان ها و ارگان های دخیل در امر ساخت و ساز ، یکپارچه سازی نظامات حاکم بر فعالیت های عمرانی کشور (نظام مهندسی و نظام فنی و اجرایی) و تکمیل شدن زنجیره اعتلای مهندسی در کشور وابسته است که با اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان در مجلس شورای اسلامی که با همکاری کلیه انجمن ها ، اصناف و سازمان های دخیل در امر ساخت و ساز در حال انجام است ، امید می رود با تصویب آن محقق شود.