نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=278782کپی به کلیپ‌بورد

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

تلاش دولت تدبیر و امید در بهره گیری بیشتر از ظرفیت قشر جوان برای مشارکت در توسعه باعث شد تا مدیران ارشد گلستان نیز از این شرایط به خوبی استفاده کرده و فضا را برای ارائه نظر، راهکار و مشارکت جوانان در مسیر توسعه استان فراهم کنند.

در این خصوص، یکی از اقدامات در گردآوری حدود 700جوان گلستان در نشستی با حضور استاندار و معاونین وی، مدیران ادارات کل و فرمانداران استان بود که این اجتماع در قالب همایشی تخصصی توسعه استان بر پایه ایده های جوانان رقم خورد تا مسئولان استانی پای صحبت این قشر نشسته و با راهکارها و ایده های آنان برای توسعه منطقه آشنا شوند.
به گفته علی نصیبی مشاور استاندار و مسئول حوزه مشاوران جوان گلستان در دو سال اخیر مدیران 70 اداره کل و 230 اداره شهرستانی در این استان از توان فکری مشاوران جوان خود بهره مند شده اند.

علی نصیبی در همایش توسعه استان بر پایه ایده‎های جوانان که در سالن دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان گرگان برگزار شد، اظهار کرد: انسان محور توسعه است و به عنوان پایه و اساس در ابعاد مختلف مورد توجه است.

وی افزود: آینده استان در دست جوانان است، اگر امروز به آنها بها دهیم و عرصه را برای این قشر مهیا سازیم، استان برای فرداها بیمه می‎شود.

وی بیان داشت: با توجه به اینکه توسعه استان بر پایه توسعه کشاورزی، گردشگری، صنعت و فرهنگی و اجتماعی بنا شده، به منظور هم‎افزایی جوانان و با همکاری مدیران به همراه بحث توسعه نیروی انسانی این همایش برگزار می‎شود.

نصیبی بیان داشت: با تشکیل کارگروه‎های تخصصی جوانان ادارات و نخبگان، تحقیقات میدانی و کتاب‎خوانی انجام شد و مقالات بر اساس ظرفیت‎ها، موانع و مشکلات استان در مسیر توسعه تهیه و ارائه می‎شود.

دبیر همایش توسعه گلستان با ایده‎های جوانان، خاطرنشان کرد: توجه مدیران به استفاده از جوانان صاحبنظر و متخصص در مسیر حرکت استان به سوی توسعه ضرورت دارد چرا که با گسترش دانشگاه و تکنولوژی جوانان امروز افراد صاحب‎نظر و ایده هستند و از آن سو جلب مشارکت جوانان در نزدیکی دولت و ملت موثر خواهد بود.

وی محتوای مقالات ارائه شده در این همایش را بسیار مهم دانست و گفت: علاوه بر آن این همایش می‎تواند اقدامی نمادین برای توجه مدیران به ظرفیت‎های جوانان باشد.

نصیبی در ادامه سه توصیه به مدیران استانی داشت و اضافه کرد: امروز بر اساس تعاریف مدیریت، مدیری موفق است که در زمینه رشد و پرورش چند نفر دیگر برای مدیریت فردای سازمان تلاش کند.

وی توجه به سازمان‎های مردم‌نهاد را از دیگر توصیه‎های خود به مدیران دانست و متذکر شد: براساس رویکرد دولت تدبیر و امید امیدواریم در هر موقعیت که هستیم به سازمان‎های مردم‌نهاد برای بهبود شاخص‎های توسعه توجه داشته باشیم.

مشاور جوان استاندار گلستان بهبود وضعیت اشتغال جوانان را از دیگر موارد برشمرد که مدیران باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

ایجاد کمیته های تخصصی با مشارکت جوانان نخبه و مدیران صنایع استان، سرمایه گذاری در فرآوری محصولات تولیدی، شناخت ظرفیت های گردشگری نزد مردم و مسئولان برای سرمایه گذاری و استفاده از آن در توسعه استان و تبدیل دانشگاه های گلستان به حوزه های مهارت آموزی و کارآفرینی از جمله راهکارها و ایده های طرح شده از سوی تنی چند از جوانان گلستانی است که در این نشست بر توجه به آنها از سوی مدیران دستگاه ها تاکید شد.

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

مشاور جوان سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان در این نشست با ارائه مقاله ای ضمن تشریح وضعیت داشته های صنعت استان، گفت:امروز جایگاه این استان در حوزه صنعت در میان استانهای کشور دارای رتبه 25 است که باید با سرمایه گذاری از داشته های این حوزه بیش از گذشته در توسعه استان بهره گیری شود.
راضیه قبادی سهم اندک در استفاده از فناوری، عدم توسعه پارک های علم و فناوری، کمبود زیرساخت ها، رویکرد سنتی به صادرات، کم توجهی به بسته بندی محصولات، ثبات نداشتن قوانین در فضای کسب و کار، محدودیت های زیست محیطی در استان طی سال های گذشته را از جمله موانع توسعه استان در حوزه صنعت و تجارت برشمرد و افزود: اگر صنعت در این استان اصولی پیگیری شود پایه ساز توسعه استان خواهد بود.
وی با بیان اینکه سال 93 استان گلستان در حوزه صنعت، سرمایه گذاری روبه رشد داشته است، گفت: امیدواریم این روند بابرداشته شدن تحریم ها علیه کشور شتاب بیشتری به خود گیرد.
این مشاور جوان افزود: بخش وسیعی از مساحت استان گلستان توسعه نیافته است و می توان از این ظرفیت برای توسعه صنعت استفاده کرد که ایجاد صنایع پتروشیمی و گاز، توسعه زیرساخت های گمرک اینچه برون، ایجاد گمرک آبی، تقویت زیرساخت شبکه های حمل ونقل اعم از ریلی، دریایی و هوایی و زمینی ازآن جمله است.
وی با بیان اینکه گلستان از ظرفیت های خوبی برای جهش در حوزه های مختلف از جمله صنعت برخوردار است، گفت: برای شتاب دادن به توسعه صنعت استان ایده های تشکیل کمیته تخصصی با مشارکت نخبه ها و صنایع، هدایت سرمایه گذاری با مشارکت اتاق بازرگانی، جذب نقدینگی سرگردان مردم و سرمایه گذاری آن در این حوزه، برندسازی برای محصولات تولیدی استان، تقویت طرح های پژوهش محور برای برآورده شدن نیازهای استان را می توان پیشنهاد داد.

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

مشاور جوان کمیته امداد امام خمینی (ره) گلستان نیز در خصوص توسعه منابع انسانی مطالبی بیان کرد و گفت: نیروی انسانی یکی از عوامل مهم توسعه استان به شمار می رود و باید در این زمینه بیش از گذشته سرمایه گذاری شود.
میثم نجاران افزود: با توجه به اینکه توسعه کشور در برنامه ششم بر پایه دانایی محور است، در استان گلستان نیز باید برنامه ریزی و سرمایه گذاری برای استفاده از ظرفیت نیروی انسانی موجود صورت گیرد.
وی با ابراز تاسف از اینکه دولت در استخدام نیروی انسانی به مدرک بیشتر از تخصص و کارآیی آن توجه دارد، تصریح کرد: باید به دانش افراد بهای بیشتری داده شود.
وی تبدیل دانشگاه های گلستان به دانشگاه های کارآفرین، انتقال فرهنگ چشم انداز بالادستی به استان، تهیه بانک جامع به هنگام و پیوند یافته و استخدام برپایه توامان مدرک و تخصص را از راهکار های توسعه نیروی انسانی استان برشمرد.

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

مشاور جوان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان نیز با بیان اینکه یکی از راه های توسعه استان سرمایه گذاری در حوزه گردشگری است، گفت: برای شتاب در توسعه گردشگری استان، اساسی ترین نیاز شناخت این ظرفیت نزد مردم و مسئولان و مشارکت آنها می باشد.
محسن نصیری افزود: متاسفانه ظرفیت گردشگری استان به خوبی معرفی نشده است به طوری که میزان حضور گردشگری گذری در گلستان بین یک تا دوازده ساعت بوده که با توجه به جاذبه های منطقه و نیز گذر گردشگران و زائر بی شمار از استان، بسیار ناچیز است.
وی با بیان اینکه توسعه زیرساخت های صنعت گردشگری گلستان در افق 1404 با 13 هدف کلان دیده شده است، اظهار امیدواری کرد که از این ظرفیت به خوبی برای توسعه استان استفاده تا مشکل اشتغال جوانان منطقه رفع شود.
نصیری وجود 300 جاذبه منحصر به فرد، ایجاد تورهای تلفیقی، رونق گردشگری های ورزشی با وجود اسب اصیل ترکمن، سلامت (گذران دوره نقاهت بیماران)، علمی (برگزاری همایش ها و نشست های تخصصی با وجود فعالیت مراکز علمی متعدد)، تجاری (همسایگی با کشور های آسیای میانه)، روستایی و عشایری، دریایی (وجود 82 کیلومتر سواحل دریای خزر در گلستان) و فرهنگی و تاریخی را از جمله ظرفیت های توسعه ای استان برشمرد و گفت: با این داشته ها و برنامه ریزی برای استفاده ازآنها در حوزه گردشگری استان، می توان این صنعت را رونق داد.

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

مشاور جوان سازمان جهاد کشاورزی گلستان نیز با ارائه مقاله ای تحت عنوان گذر کشاورزی استان ازسنتی به صنعتی، گفت: امروز برنامه ریزی و سرمایه گذاری در حوزه آموزش بهره برداران و سرمایه گذاران حوزه کشاورزی استان یک نیاز مهم محسوب می شود.
محمد اعتراف افزود: یکی از ظرفیت های استان برداشت یک میلیون تن گندم در سال و داشتن جایگاه دومی در تولید این محصول در کشور است که در حوزه فرآوری این محصول با وجود 30 کارخانه آرد کم توجه شده است.
وی گفت: اکنون 70 درصد از گندم تولیدی استان قبل از فرآوری به استان های همجوار حمل می شود و گلستان را از دستیابی به درآمد کلان معادل 900 میلیارد ریال در سال با فرآوری و تبدیل آن به آرد محروم می کند.
اعتراف اضافه کرد: باید تصمیم گیری در خصوص گندم به استان منتقل شود و گلستان از ارزش افزوده نهایت استفاده را داشته باشد در حالی که امروز در خارج از استان برای این محصول تصمیم گیری می شود.
وی به وضعیت استان در تولید دانه های روغنی نیز اشاره کرد و گفت: در این بخش با توجه به اینکه گلستان مقام اول را در تولید دانه روغنی در کشور و بیشترین تحقیق ها روی تولید این محصول در استان صورت می گیرد لازم است برای ایجاد مرکز مدیریت ملی توسعه کشت دانه روغنی در گلستان تلاش شود.
این مشاور جوان اضافه کرد: همچنین برای ایجاد صنایع تبدیلی در فرآوری دانه های روغنی در استان گلستان باید تلاش شود زیرا محصول خام به استان های همجوار حمل می شود و مردم منطقه از دستیابی به ارزش افزوده آن محروم می شوند.
اعتراف که دانش آموخته حوزه کشاورزی است در ادامه با اشاره به ظرفیت ها و در عین حال کمبود ها در حوزه طیور استان، افزود: گلستان در این حوزه از دانش بالا و زیرساخت های خوبی برخوردار است ولی نیاز به حمایت از زنجیره های تولید، حفظ بازار، حمایت بانک ها و معرفی برند مرغ گلستان برای کشور را دارد.
وی در خصوص عقب ماندگی در حوزه دامپروری استان اظهار داشت: این عقب ماندگی از دولت گذشته نمایان شد به طوری که ره آورد آن برنامه نداشتن، موازی کاری، کمبود آموزش و ناتوانی تعاونی ها به خاطر تامین نشدن منابع مالی بود.
این مشاور جوان ادامه داد: در این حوزه هم اینک روزانه 300 تن شیر مازاد از گلستان خارج می شود یعنی معادل سه میلیارد ریال سود حاصل از ارزش افزوده شیر از استان را از دست می دهیم.
به گفته وی علت این مساله ایجاد نشدن صنایع تبدیلی ، تامین نشدن منابع مالی صنایع تبدیلی موجود و نبود سرمایه در گردش برای فعالان در حوزه فرآوری در استان است.
وی همچنین به توسعه توتستان در اراضی شیبدار استان گلستان به خاطر نیاز کم به آب و لزوم رونق صنعت پرورش کرم ابریشم و تولید ابریشم تاکید کرد و افزود: برای تولید زعفران و پسته در استان که قابلیت صادرات را دارند، باید برند سازی صورت گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان گلستان نیز در این همایش گفت: طبق آمارهای ارائه شده در سال 1392 هر گلستانی نیمی از متوسط درآمد کشوری را دارد.

حسین پیش‌قدم در همایش توسعه استان با ایده‎های جوانان که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان برگزار شد، اظهار کرد: با بررسی روند شاخص‎های فعلی استان گلستان برای دستیابی به توسعه نیازمند تلاش و برنامه‎ریزی بیشتری است.

وی با اشاره به اینکه طبق آمارها استان گلستان با دارا بودن 2.2 جمعیت کشور 1.28 تولید ناخالص داخلی را دارد، افزود: هر گلستانی در این سال نیمی از درآمد متوسط کشور را داراست.

پیش‌قدم خاطرنشان کرد: رشد محصول ناخالص کشور 20.5 درصد است و استان گلستان در این حوزه 19.8 درصد است که باز هم از میانگین کشوری کمتر است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان گلستان با بیان اینکه فقط تولید ناخالص در سرانه توسعه موثر نیست، خاطرنشان کرد: امروزه اقتصاددانان به توسعه شاخص‎های انسانی نیز توجه دارند و به همین دلیل مباحث توسعه را نباید تنها در اقتصاد دنبال کنیم.

پیش‌قدم عمر طولانی، دانش و برخورداری از استانداردهای زندگی را مولفه‎های شاخص‎های انسانی دانست و گفت: ایران در بین 174 کشور رتبه 69 را در شاخص توسعه‎های انسانی دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان گلستان با بیان اینکه مباحث اجتماعی، فرهنگی و انسانی در توسعه بسیار مهم و تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: اگر چه استان در حوزه اقتصادی پایین است، اما در مباحث انسانی پیشرفت‎های خوبی داشته‎ایم که امیدواریم با توسعه شاخص‎های اقتصادی شاهد رشد و توسعه در سطح استان باشیم.

وی با بیان اینکه در استان گلستان در حوزه‎های مختلف ظرفیت خوبی وجود دارد، افزود: توسعه کمی و کیفی در بخش کشاورزی و توسعه گیاهان دارویی و اصلاح ساختار می‎تواند ظرفیت گلستان را افزایش دهد.

پیش‌قدم ابراز داشت: رشد قابل توجه در زمینه طیور، توسعه صنایع‌دستی، توسعه صنایع تبدیلی، کشاورزی، صنایع پاک و توسعه شهرک‎های صنعتی، افزایش اکتشافات دریای خزر، توسعه حمل و نقل، تقویت و تجهیز کمی و کیفی راه‎های ارتباطی، تنوع بخشیدن به اقتصاد روستایی، ساماندهی سواحل و دیگر موارد می‎تواند در ارتقای شاخص‎های توسعه استان نقش داشته باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گرگان هم در این برنامه با استقبال از برگزاری این همایش تخصصی در آن واحد دانشگاهی بر ضرورت همکاری دانشگاه و بخش دولتی در مسیر توسعه استان تاکید کرد.

دکتر آرین ساطعی دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد در استان گلستان افزود: استفاده از ظرفیت دانشگاهیان جوان و صاحبنظر می تواند تسریع بخش روند توسعه در استان باشد.

وی بر تلفیق نگاه آکادمیک و اجرایی در دستیابی استان به توسعه تاکید و آن را لازم و ملزوم یکدیگر دانست.

در همین رهگذر و به گفته استاندار گلستان، دولت روحانی بر حمایت از جوانان تاکید فراوان دارد اگر چه در شرایطی قرار گرفته که شاید در حد انتظار آن قدر توفیق نیافته ولی به اندازه سهم خودش در حال حمایت است.

دکتر حسن صادقلو افزود: رئیس جمهوری به ظرفیت های عظیم جوانان اعتقاد و باور عمیق دارد زیرا هر گاه که جوانان به صحنه آمدند موفق بوده اند و این نسل عقبه مهمی از نظر کمی و کیفی دارد.

وی اضافه کرد: همچنین رهبر معظم انقلاب ثروت واقعی یک کشور را نیروی انسانی به ویژه جوانان هوشمند عنوان می کنند که باید از نسل جوان در توسعه کشور و استان گلستان استفاده بیشتر و بهینه شود.

استاندار گلستان اظهار کرد: نباید نگاه مقطعی و فرصت طلبانه به نسل جوان داشت زیرا نسل جوان در دوران دفاع مقدس، کشور کارآیی خود را به خوبی نشان داد و کشور را در دنیا سربلند کرد.

دکتر صادقلو خطاب به مسوولان استان گفت: شما باید از ظرفیت نسل جوان نخست با نشستن پای صحبت آنان و دوم باور آنها نهایت استفاده را برای توسعه داشته باشید.

استاندار گلستان از جوانان خلاق خواست ایده های خود را در 5 موضوع شاخص استان شامل گیاهان دارویی، گندم، نژاد اسب اصیل ترکمن، خاویار و درخت سرخدار به منظور تجاری سازی و استفاده بیشتر از این ظرفیت ها ارائه دهند.
وی با بیان این که در شرایط کنونی گلستان بیش از هر زمان دیگری به ایده های دانش بنیان جوانان نیاز دارد گفت: در این رابطه تفاهمنامه بین استانداری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بسته شده است تا به ایدهایی که پروپوزال آن ارائه شود، کمک شود.

استاندار گلستان در بخش دیگری از سخنانش گفت: این استان برای توسعه و پیشرفت همه جانبه دارای نقشه راه و دارای سند آمایش، افق 1404، 1420، سند جامع امنیتی و سند میان دستگاهی است.

وی افزود: در رابطه با توسعه استان چند ماه قبل در یکی از گزارش ها از مجموعه استان ها که به دولت ارائه شده، گزارش استان گلستان مورد تشویق هیات دولت قرار گرفت که این نمونه بارز از داشتن نقشه راه در استان است.

دکتر صادقلو افزود: دولت تدبیر و امید تاکنون در این استان چهار هزار و 231 طرح بهره برداری و 269 طرح را در حوزه های مختلف کلنگ زنی کرده است.

وی اضافه کرد: برای اجرای این طرح ها 17هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده که از نتایج آن ایجاد حدود 10 هزار فرصت شغلی در استان بوده است.

دکتر صادقلو همچنین از پی گیری عملیاتی شدن 32 طرح تحول زا در استان خبر داد و گفت: ایجاد منطقه آزاد تجاری اینچه برون از جمله طرح های تحول زا در استان است که در دست پی گیری است.

وی در خصوص وضعیت ایجاد منطقه آزاد اینچه برون نیز افزود: دولت برای ایجاد منطقه آزاد تجاری اینچه برون کار خود را انجام داده است و کمیسیون ها نیز آن را تائید کرده اند که در تصویب آن شبهه قانونی به وجود آمد که نیاز به رای دوسوم نمایندگان را داشت و رای نیاورد.

استاندار گلستان اضافه کرد: البته موضوع ایجاد منطقه آزاد تجاری اینچه برون به صورت دقیق پی گیری می شود و به احتمال زیاد دو الی سه هفته آینده شاهد برگشت دوباره به صحن مجلس است.

وی در خصوص طرح گردشگری آشوراده در شهرستان ترکمن نیز گفت: این طرح دو مسیر را برای اجرایی شدن طی می کند که یکی تائید ایجاد منطقه آزاد تجاری اینچه برون و قرار گرفتن در منطقه منفصله و مسیر دیگر نهایی شدن طرح مطالعه آن است که اکنون مرحله دوم مطالعه طرح گردشگری رو به اتمام است و سرمایه گذاری در جزیره آشوراده تائید می شود.

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

 

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

 

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

 

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

 

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

 

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

 

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

 

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

 

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

 

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

 

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

 

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

 

راهکارها و ایده های جوانان گلستان برای مشارکت در توسعه استان

 

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار