مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: نجات خلیج گرگان نیازمند نگاهی بینالمللی است و باید کشورهای حاشیه خزر را در این مسیر همراه ساخت.
صادقعلی مقدم صبح امروز در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی مدیریت بحران استان گلستان افزود: باید کشورهای دیگر را نسبت به حل معضل خلیج گرگان متقاعد کرد و با تنظیم پروتکلهای مرتبط آنان را موظف به همراهی برای نجات خلیج گرگان کرد.
به گفته وی: مشکل کنونی خلیج گرگان، یک موضوع منطقهای نیست، بلکه فرامنطقهای و بینالمللی است و باید جامعه جهانی را نسبت به این موضوع حساس کرد.
مقدم خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر، تاثیرات اقلیمی جهانی، منطقهای و همچنین سیاستگذاری کشورهای همسایه خزر، وضعیت خلیج گرگان را بسیار مبهم و شکننده کرده است.
وی ادامه داد: باید این واقعیت را پذیرفت که بخش عمدهای از راه حل این موضوع در قالب تنظیم یک سری پروتکل بین کشورهای حاشیه دریای خزر قابل پیگیری است، چرا که تاثیرگذاری این کشورها بر «تراز» آب دریای خزر بسیاراساسی است.
دبیر شورای هماهنگی مدیرت بحران استان گلستان یادآور شد: علاجبخشی این موضوع تنها در استان نیست و جمعبندی مطالعات هم نشان خواهد داد که دیگر کشورها چه اقداماتی میتوانند انجام دهند.
مقدم بااشاره به مطالعات انجام گرفته در این حوزه افزود: مطالعات بسیاری هم در این حوزه انجام شده که باید این مطالعات جمعبندی و خروجی آن به مراجع بینالمللی هم منعکس شود.
مقدم ادامه داد: هر چند در گام اول، با توجه به اهمیت موضوع خلیج گرگان، اعتقاد داریم که این مبحث یک موضوع فراملی است و وضعیت حساس آن باید به مقامات عالی کشور منتقل شود، تا تدابیر لازم انجام گیرد.
وی تصریح کرد: سیاستگذاری سطح ملی در خصوص نگرانیهای موجود درباره خلیج گرگان و تعیین دستگاه متولی برای پیگیری و اجرای برنامههای اتخاذ شده در قدم نخستین ضروری است.
به گفته مقدم: یک تصمیم صحیح، منطقی و اثربخش زمانی روی میدهد که ما یک طرح مطالعاتی جامعی را برای وضعیت فعلی و پیشرو داشته باشیم و براساس آن اقدامات مورد نیاز را برای علاجبخشی آن به کار گیریم.
وی با اشاره به برخی راهحلهای پیشنهادی برای حل مشکل کم آبی خلیج گرگان اذعان کرد: در نگاه ابتدایی برای احیای دوباره خلیج به نظر میرسد، لایروبی کانال اصلی و یا کانال «خزین» بتواند بخشی از مشکلات فعلی خلیج را مرتفع سازد، اما بسیاری از صاحبنظران موضوع را بسیار فراتر از آن میدانند و اعتقاد دارند در صورت لایروبی، بخش عمدهای از آب خلیج به دریای اصلی منتقل میشود که همین موضوع مشکلات این بخش را دوچندان میسازد.