ویژه برنامهی فرهنگیادبی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی حماسه سرای ایرانی، به همت کانون پرورش فکری گلستان و مشارکت کانون خراسان رضوی، نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی و با حضور نوجوانان شاهنامهخوان ایران، افغانستان، پاکستان و هند برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گلستان، بهمناسبت بزرگداشت فردوسی، ویژه برنامهی فرهنگیادبی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، شاعر حماسه سرای پارسی با حضور«افسون امینی» سرپرست معاونت فرهنگی کانون کشور، انسیه موسویان مدیر افرینش های ادبی هنری، «محبوبه رجب نسب» مدیرکل کانون گلستان، «علی بختیاری» رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی، ابراهیم زرهساز مدیرکل کانون خراسان رضوی، رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو، کویته، اسلامآباد، کابل و جمعی از نوجوانان و علاقهمندان از کشورهای ایران، پاکستان، افغانستان و هند به صورت مجازی برگزار شد.
افسون امینی در ابتدای صحبتهای خود از کانون استانها، رایزنی امور فرهنگی در کشورهای مهمان و نوجوانان حاضر در این جلسه به واسطه برگزاری این نکوداشت تقدیر و تشکر کرد.
سرپرست معاونت فرهنگی کانون کشور از توجه شاهنامه به خردورزی و اندیشهکردن یاد کرد و گفت: خرد، انسانها را نجات میدهد، چرا که خردمندی و خردورزی رهنما و راهگشای است.
امینی ادامه داد: هرجا که انسان از خردورزی دور ماند، آن جامعه سیر نزولی پیدا کرد. جامعه و تجمع انسانها بر اساس عقل اداره میشود. اگر خردمندی را در زندگی بهعنوان سرلوحه قرار دهیم، بدون شک نتایج مثبت و بهتری خواهیم گرفت.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل شرایط امروز جهان، دوری از خردورزی است، از شاهنامه فردوسی با عنوان منبع عظیم خرد و اندیشه یاد کرد.
او در ادامه خطاب به نوجوانان حاضر در این نشست گفت: جامعه ما به تمرین فکر کردن احتیاج دارد و چه بهتر که نوجوانان ما خردورزی و فکر کردن را در خود نهادینه کنند.
امینی صحبتهای خود را با خواندن شعری از فردوسی در ستایش خرد به پایان رساند.
محبوبه رجب نسب در ابتدای این برنامه ضمن تبریک عید سعید فطر و خیر مقدمگویی به حاضرین، از تمامی دستاندرکاران این برنامه ، به خصوص زحمات مدیر عامل کانون، سرپرست معاونت فرهنگی، مدیر آفرینشهابی ادبی و هنری، مدیرکل کانون خراسان رضوی، رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی و رایزنان فرهنگی افغانستان، پاکستان، هندوستان، و همکاران که در تدارک این برنامه تلاش کردند قدردانی نمود و ابراز امیدواری کرد با رفع محدودیتهای کرونا امکان برگزاری حضوری چنین رویدادهایی فراهم شود؛ وی همچنین در خصوص حوادث دلخراش افغانستان که بیانگر چهرهی زشت تروریسم و نقض حقوق بشر است و کشته شدن کودکان و دختران بیگناه و مظلوم ابراز تاسف کرد و به مردم عزادار افغانستان تسلیت گفت.
مدیرکل کانون گلستان هدف اصلی این برنامه را گرامیداشت یاد و خاطرهی این شاعر نامدار، یادآوری و معرفی بیشتر این شخصیت برجسته در ادبیات فارسی، افزایش آگاهی علمی و شناساندن پیام شاهنامه، اثر بخشی اشعار وی در سطح ملی و بین المللی به نسل آینده ساز ایران و سایر کشورها دانست، که موجب شد این برنامه در چنین سطحی طراحی و اجرا شود.
رجب نسب با بیان اینکه فردوسی احیاگر هویت ملیست، اظهار داشت: این شاعر بزرگ با حفظ زبان پارسی، در گردهمآیی و وحدت همهی ایرانیان با محوریت زبان مشترک نقش مهمی داشت و به معنای واقعی نقش زبان را در یکپارچگی و وحدت ملی نشان داد.
وی تصریح کرد: اگر امروز فارسی زبانان دنیا با زبان مشترک اشعار شاهنامه با هم گفتگو می کنند به برکت این شاعر بزرگ است؛
این مدیر فرهنگی در ادامه صحبتهای خود گفت: فردوسی با خلق شاهنامه در سطح فراملی به عناصر کلیدی اشاره کرد و پیامهای مهمی مانند صلح، نوعدوستی، کمآزاری، خدا محوری و خردمندی را به دنیا ارسال کرد.
رجب نسب در پایان صحبتهای خود اظهار داشت: می خواهیم در این دورههمی شاعرانه از دریچهی اشعار فردوسی به دنیا نگاه کنیم و پیام این شاعر بزرگ را با بیان شیوای نوجوانان تکرار کنیم تا دنیا را زیباتر ببینیم و برای جهان و جهانیان صلح، دوستی و آرامش آرزو نماییم.
ابراهیم زرهساز مدیرکل کانون خراسان رضوی با حضور در آرامگاه فردوسی، در سخنانی کوتاه، تحقق و بازیابی هویت دینی را به وسیله فرهنگ و ادبیات بیان کرد و استفاده از این بسترها را نوعی خدمات برای پیشبرد اهداف دانست.
علی بختیاری رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی نیز با بیان اینکه در محضر بزرگترین شاعر فارسیزبان هستیم، نگهداشت زبان فارسی را مدیون همت و بزرگاندیشی فردوسی دانست.
در این ویژه برنامه نورا حقیقت و سامیه کمی عضو مراکز فرهنگیهنری شماره دو گنبد کاووس و آققلا، «لبابه زهرا صادق خان» نوجوان اهل کشور هندوستان، «حسینا حسینی» و «الهه امین» نوجوانان اهل کابل کشور افغانستان و همچنین اجرای گروهی نوجوانان کشور پاکستان به اجرای شاهنامهخوانی پرداختند.
اجرای زنده و ارتباط مستقیم با آرامگاه فردوسی و معرفی شخصیت این شاعر بزرگ توسط مربیان کانون پرورش فکری خراسانرضوی، پخش کلیپ شاهنامهخوانی توسط اعضای مرکز فرهنگی هنری بندرگز، نماهنگ اعضای کارگاه برخط شاهنامهخوانی فصل بهار در استان گلستان و ویدئوی شاهنامهخوانی اعضای کانون استان خراسانرضوی از دیگر برنامههای اجرا شده در بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی بود.
ویژه برنامهی فرهنگیادبی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی حماسه سرای ایرانی، به همت کانون پرورش فکری گلستان و مشارکت کانون خراسان رضوی و نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی و با حضور نوجوانان شاهنامهخوان ایران، افغانستان، پاکستان و هند، روز یکشنبه 26 اردیبهشت 1400 بهصورت مجازی برگزار شد.
۲۵ اردیبهشت روز ملی پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت «حکیم ابوالقاسم فردوسی» بزرگترین حماسهسرای ایران و یکی از حماسهسرایان بزرگ جهان است.