با حضور مسئولان انتظامی و قضایی استان، نشست کارگروه فرهنگی، ورزشی و اجتماعی حوزه مشاور جوان استانداری گلستان برگزار شد.
در ابتدای این نشست، علی نصیبی مشاور استاندار و رئیس گروه مشاوران جوان استان با اشاره به اهداف کارگروه گفت: در جلسات سال 93 این حوزه به دنبال مصوبه و طرح نیستیم و رویکرد اصلی ما، شناخت نسبی توانمندی ها و ظرفیت ها، رسیدن به زبان مشترک و همگرایی در عین اختلاف سلیقه های طبیعی، و … می باشد لیکن در سال 94، در هر جلسه موضوع مشخصی در حوزه فرهنگی، ورزشی، اجتماعی، هنری و زیست محیطی را به بحث خواهیم گذاشت و خروجی مباحث و طرح های تایید شده توسط کارگروه، به مسئولان ارشد و مدیران ذیربط منتقل خواهد شد.
وی افزود: ترکیب اعضای کارگروه بسته نشده و در این راستا از حضور جوانان صاحبنظر از سراسر استان استقبال خواهیم کرد.
مشاور جوان استاندار اظهار داشت: علاقه نداریم جلساتی که با حضور جوانان و مسئولان برگزار می شود صرفا تبدیل به جلسات پرسش و پاسخ شود بلکه هدف ما در این جلسات، تبادل نظر دوسویه برای دستیابی به یافته ها و راهکارهای بهتر می باشد.
علی نصیبی گفت: هیچ فرد یا گروهی نمی بایست خود را متولی جوانان استان بداند بلکه نگاه منطقی استفاده از همه جوانان فعال و صاحبنظر و دوری از انحصار می باشد و از این رو یکی از رویکردهای ما در حوزه مشاور جوان استانداری، شناسایی جوانان اهل فکر و تحلیلگر و … می باشد.
در ادامه برنامه مهدی رجبی عضو کارگروه به عنوان سخنران پیش از دستور به ارائه ویژگی های 9 تیپ شخصیتی پرداخت و تاثیر ویژگی های شخصیتی بر شغل، روابط عاطفی، و … افراد را تشریح کرد.
این کارشناس حوزه روانشناسی، در ادامه به خصوصیات اصلی افراد موفقیت طلب یا عملگرا، صلح طلب یا میانجی، خوشگذران یا مشتاق، رومانتیک یا فردگرا، اصلاح طلب یا کمال گرا، یاور و امدادگر، شکاک وفادار، مشاهده گر یا پژوهشگر، رئیس یا چالشگر، اشاره کرد.
سپس در بخش ارائه تجربه موفق فعالان باسابقه اجتماعی به جوانان، فرخنده فیروزفرد به ارائه تجربیات فعالیت های خود و خانه فرهنگ جوان در محلات افسران و انجیراب گرگان پرداخت.
این فعال فرهنگی اجتماعی اظهار داشت: در حالی کار در محلات مذکور را آغاز کردیم که بسیاری امید به موفقیت ما نداشتند لیکن علیرغم کمبود منابع و نداشتن نیروی انسانی لازم، چنان با بهره گیری از فرصت های حداقلی در محلات مذکور عملیات انجام دادیم که حوزه کار ما صدها خانواده را در برگرفت.
فیروزفرد با اشاره به تجربه اشتغالزایی برای زنان محله با پیگیری مستمر و استفاده از ظرفیت های موجود، به تشریح دهها اقدام انجام گرفته در حوزه فرهنگی اجتماعی در محلات مذکور پرداخت.
وی خاطرنشان کرد: جوانان فعال اجتماعی نباید از مشکلات بهراسند بلکه اگر با انگیزه و پشتکار به صورت مستمر حرکت کنند می توانند با جلب حمایت جامعه هدف خود و استفاده از ظرفیت های محدود ادارات، تاثیرگذار باشند.
در ادامه این نشست حسین شعبانی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با تاثیرگذار خواندن برگزاری جلسات اینچنینی و گفت و گوی رو در رو با جوانان اظهار داشت: بسیاری از جرائم به دلیل عدم توانایی افراد در کنترل خشم رخ می دهد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان افزود: آمارها نشان می دهد که از عوامل مختلفی که می تواند برای کاهش جرایم مورد استفاده قرارگیرد بهره کافی برده نشده است؛ افراد در واکنش به برخی رفتارها دست به کارهایی می زنند که در ردیف رفتار مجرمانه قرار می گیرد.
شعبانی خاطرنشان کرد: اینکه کاربران فضای مجازی، به ناگاه صفحات شخصی افراد مختلف را مورد هجوم و بیان کلمات و جملات خاص قرار می دهند مصداق نوعی خشونت است.
وی اظهار داشت: در کانون اصلاح و تربیت افراد کم سن و سالی را داریم که در یک مشاجره دست به سلاح سرد برده و مرتکب جرم شده اند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اظهار داشت: وجود چنین افرادی در کانون اصلاح و تربیت نشان می دهد که ما مهارت های لازم را به این افراد در جهت کنترل خشم آموزش نداده ایم.
در ادامه این برنامه، علی بهرامی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان، به تشریح رویکرد پلیس در حوزه مسائل اجتماعی پرداخت.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اظهار داشت: از اوایل دهه 70، تصمیم بر این شد که در ناجا علاوه بر توجه به امکانات سخت افزاری، به مسائل نرم و اجتماعی بیش از پیش توجه شود.
وی خاطرنشان کرد: آموزش های مستمر به پرسنل به جهت رعایت حقوق مردم در ماموریت ها در حال انجام است.
علی بهرامی خاطرنشان کرد: پلیس مشارکت جو یکی از رویکردهای مدنظر مسئولان ناجا بوده و بر این اساس اعتقاد داریم همراهی مردم می تواند تا بخش بسیار زیادی به ما در حل مشکلات کمک نماید.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان گفت: مطمئنا در صورت همکاری مردم با پلیس، این دستگاه موفق تر از گذشته عمل خواهد کرد از این رو نیاز است هریک از افراد جامعه پلیس خود بوده و به مسائل پیرامون خود بی توجه نباشند.
بهرامی استقبال مردم گلستان از طرح پلیس افتخاری را مبین علاقه جامعه به همکاری با پلیس در انجام وظایف دانست.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اظهار داشت: پلیس نیز جزیی از این جامعه بوده و ما به هیچوجه خود را از مردم جدا نمی دانیم.
وی از آمادگی نیروی انتظامی استان به جهت بازدید گروه های جوانان از فعالیت های ناجا همچون نمایشگاه مواد مخدر، مرکز مشاوره، پلیس 110، و … خبر داد.
پس از پایان سخنان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گلستان و معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان، جوانان عضو کارگروه به بیان مسائل مدنظر در حوزه فعالیت های انتظامی و قضایی پرداختند.
ارائه راهکار در جهت کاهش آسیب های اجتماعی، نقد به برخی عملکردها، درخواست جلب همکاری، و … از محورهای ارائه شده توسط شانزده نفر از جوانان حاضر در نشست بود که از میان جمع حاضر به صورت داوطلبانه به ارائه اظهار نظر پرداختند.
در ادامه بهرامی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان و شعبانی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گلستان، به ارائه توضیحات تکمیلی درباره مطالب ارائه شده توسط جوانان پرداختند.
در بخش پایانی نشست، علی نصیبی مشاور جوانان استاندار گلستان، با تشکر از جوانان حاضر در جلسه و مسئولان حاضر در نشست افزود: برخی مطالب ارائه شده از سوی منتخبین جوان مفید بود و از آن سو می بایست حضور توام با سعه صدر، نقدپذیری و پاسخگو بودن مسئولان حاضر در نشست را ستود.
علی نصیبی گفت: متاسفانه بعضی از مسئولان از حضور در جلسات این چنینی و گفت و گوی بی واسطه با جوانان هراس دارند و بیشتر علاقه دارند از پشت درب های بسته برای جامعه و جوانان تصمیم بگیرند.
مشاور استاندار و رئیس گروه مشاور جوان استانداری افزود: فعالیت اجتماعی یک کار دیربازده بوده و اثراتش هم مانند یک پروژه عمرانی به گونه ای مشهود نیست که با چشم قابل ملاحظه باشد لذا نیاز به استمرار و پیگیری و فرهنگ سازی دارد.
وی خاطرنشان کرد: برای حل مشکلات و آسیب های اجتماعی، بیش از هر چیز به همگرایی فعالان اجتماعی و مسئولان مرتبط در عین برخی اختلاف نظرهای طبیعی نیاز داریم.
علی نصیبی گفت: مدیران ما خود را در همه حال می بایست نیازمند نظرات و نقدهای جامعه بدانند و از آن سو، تک تک آحاد جامعه نیز خود را جدا از مدیران و مسئولان ندانسته و در جهت بهبود شاخص های استان به خصوص در بخشهای فرهنگی و اجتماعی، شایسته است خود به کمک مجموعه های دولتی و حکومتی بشتابند.