مدیر کل شیلات گلستان گفت: تولید ماهی در پن، به دلیل کم عمق بودن سواحل
استان، ظرفیتی منحصر به فرد است که هیچ کدام از استانهای شمالی و جنوبی از
آن بهره مند نیستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل شیلات استان، مهندس سید جواد قدس علوی در نشستی که با حضور دکتر نورقلی پور نماینده مردم بندرگز، بندرترکمن، گمیشان و کردکوی در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به ظرفیت های بالای شیلات در استان بیان داشت: در تلاشیم که در سال 96 نیز همانند سال قبل رشد 50 درصدی تولید میگو را در استان شاهد باشیم که برای رسیدن به این مهم، پیش بینی تولید 1500 تن میگو را در مجتمع پرورش میگو گمیشان داریم که البته این مقدار کف تولیدات ما در زمینه میگو است.
وی در خصوص پرورش ماهیان خاویاری در استان خاطرنشان کرد: در گذشته استان گلستان با برند خاویار در کشور و حتی دنیا شناخته می شد و امروز در تلاشیم که دوباره این صنعت را در استان زنده کنیم . در همین راستا پرورش ماهیان خاویاری هم به صورت مزارع منفرد و هم مجتمع پرورشی در دست اقدام است که مکان یابی و گزارش های مشاوران در این زمینه به انجام رسیده است و با تلاش همکاران مجموعه شیلات در سال 96 به مرحله اجرایی خواهد رسید.
مدیر کل شیلات استان آب چاههای کشاورزی را ظرفیت مناسبی برای پرورش ماهی در استان دانست و گفت: وجود بیش از 30 هزار حلقه چاه کشاورزی در استان که 18 هزار حلقه آن مجاز است، ظرفیت مناسبی است که می توان با ایجاد حوضچه در مسیر حرکت آب چاه به زمین، بستر مناسبی برای پرورش ماهی فراهم آورد.
مهندس قدس علوی با بیان اینکه سال 95، برای حدود 50 حلقه چاه آب کشاورزی مجوز صادر شده است تصریح کرد: صدور این مجوزها در اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی در استان تاثیر بسزایی دارد. در سال جاری 200 حلقه چاه کشاورزی تولید ماهی خواهند داشت که با پیش بینی تولید 2 تن تولید در هر حوضچه، 400 تن تولید ماهی فقط در حوضچه چاههای کشاورزی خواهیم داشت.
وی با اشاره به مراکز عمل آوری میگو در استان تاکید کرد: با توجه به افزایش تولید میگو استان که هر سال نسبت به سال گذشته از رشد قابل توجهی به میزان 50 درصد برخوردار است و همچنین با توجه به کوتاه بودن طول دوره برداشت میگو، نیاز به مراکز عمل آوری بیشتری در استان احساس می شود. سال گذشته 4 واحد عمل آوری فعال بود که امسال با برنامه ریزی و پی گیری جهت اضافه شدن واحدهای دیگر باعث افزایش ظرفیت متناسب با پیش بینی تولید خواهد شد.تا در زمان مقرر محصول میگو استان را عمل آوری و بسته بندی نمایند و برای صادرات آماده سازی کنند.
مدیر کل شیلات گلستان در خصوص همکاری این اداره کل با سرمایه گذاران گفت: با توجه به پتانسیل بالای سواحل استان برای پرورش آبزیان و وجود شرایط مطلوب در زمینه پرورش میگو، ماهیان خاویاری و پرورش ماهی در قفس و پن، اداره کل شیلات گلستان آمادگی همکاری خود با سرمایه گذاران داخل و خارج از استان را اعلام می دارد. در همین راستا اداره کل شیلات گلستان در جهت سهولت در کار سرمایه گذاران، به متمرکز کردن واحدهای بعد از تولید در مجتمع های صنعتی و شیلاتی اندیشیده است تحقق این امر موجب سهولت در کار سرمایه گذار، کاهش هزینه ها و کاهش ریسک پذیری در حمل و نقل خواهد شد.
همچنین در این جلسه نماینده مردم بندرگز، بندرترکمن، گمیشان و کردکوی در مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر حل معضلات و مشکلات ساحل نشسنان استان اظهار کرد: یکی از مهم ترین دغدغه ها کمک به ساحل نشینان شهرستانهای ساحلی استان است و با توجه به اینکه شغل اکثر آنان صیادی است باید سعی شود با توانمند سازی صیادان و سرو سامان دادن به وضع آنها، این نکته مسجل شود که زندگی آنها وابسته به دریاست و آن زمان است که به دریا آسیب نخواهند رساند.
دکتر نورقلی پور گفت: طرح ساماندهی صیادان غیر مجاز در مجلس شورای اسلامی از سوی نمایندگان استان مطرح شده است و صیادان عزیز بدانند که معضلات و مشکلات آنها به صورت ملی دنبال می شود و به زودی به نتیجه مطلوب خواهد رسید.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت های بالای منطقه گمیشان در زمینه آبزی پروری یادآور شد: منطقه گمیشان به عنوان یک ظرفیت بسیار بالا در زمینه پرورش میگو در کشور مطرح است که امیدواریم با راه اندازی لاین 6 هزار هکتاری آن در آینده و در کنار لاین 4 هزار هکتاری این مجتمع، تاثیر بسزایی در رشد منطقه محروم گمیشان به خصوص اشتغال مردم منطقه داشته باشد.
دبیر مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: دغدغه اصلی ما اشتغال و تولید است که یکی از مهم ترین ظرفیت هایی که می توان به آن وارد شد ظرفیت های شیلاتی استان است که امیدواریم با تدابیر اندیشیده شده هر چه زودتر این دغدغه مرتفع شود.
همچنین معاون آبزی پروری اداره کل شیلات استان نیز در ابن جلسه گفت: سمت و سوی سیاست های شیلات استان به سمت آبهای نامتعارف و لب شور است و بیشتر فعالیت های آبزی پروری استان نیز به سمت آبهای دریای خزر و آب های لب شور می باشد.
مهندس محمود سقلی تصریح کرد: پرورش ماهی در قفس و پن مشکلات خاص خود را دارد اما مطالعات در این زمینه در حال انجام است و بستر این فعالیت نیز در استان آماده می باشد که با توجه به شرایط سواحل استان، باید پرورژه مناسب با این شرایط جهت شروع کار تعیین شود. گفتنی است شیلات گلستان در زمینه آبزی پروری رتبه 5 تولید، پرورش ماهیان گرمابی رتبه 4 تولید و پرورش میگو رتبه 3 تولید را در کشور داراست.