نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

۴۴۵ هزار شغل جدید ایجاد می شود/ توجه به کسب و کارهای موجود

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=306185کپی به کلیپ‌بورد

۴۴۵ هزار شغل جدید ایجاد می شود/ توجه به کسب و کارهای موجود

مجری طرح تکاپو در سطح ملی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با اجرای طرح تکاپو و توجه به کسب و کارهای موجود در کشور ۴۴۵ هزار شغل جدید ایجاد می شود.

رضا تازیکی در سومین کارگروه اشتغال استان گلستان اظهار کرد: طرح تکاپو یکی از مهم‌ترین طرح‎های اشتغال در کشور است و ذیل برنامه‎های اقتصاد مقاومتی کشور اجرا می‌شود.

وی افزود: طرح توسعه کسب‌وکار و اشتغال پایدار (تکاپو) باهدف رفع مشکلات کسب‌وکارهای موجود، رونق اقتصادی و توسعه رسته و سرمایه‌گذاری اجرایی شده است.

مجری طرح تکاپو در سطح ملی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بابیان اینکه نکته مهم در تکاپو این است که توجه به توسعه کسب‌وکارهای موجود است، افزود: در حقیقت فرض ما این است که با توسعه کسب‌وکار موجود سیستمی را ایجاد کنیم که کسب‌وکارهای موجود را افزایش دهیم تا بتوانیم معضلات بیکاری را رفع کنیم.

وی بابیان اینکه طرح تکاپو از سال گذشته در ۶ استان به‌صورت آزمونه آغازشده است، ادامه داد: با توجه به نتیجه به دست آمد در تیرماه سال جاری در ۱۴ استان دیگر این طرح آغاز شد و تا پایان شهریور به دنبال این هستیم که در ۱۱ استان دیگر نیز طرح تکاپو را اجرایی کنیم.

تازیکی بابیان اینکه طرح تکاپو ۴۴۵ هزار شغل جدید در کشور ایجاد می‌کند، تصریح کرد: طرح تکاپو به توسعه رسته‎های موجود تکیه دارد و برای آن پارامتر‎هایی که باعث رونق، توسعه اشتغال و تحرک بخشی به اقتصاد منطقه می‎شود دیده‌شده است.

مجری طرح تکاپو در سطح ملی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: در طرح تکاپو به عرضه و تقاضا نیروی کار توجه شده است و ما در این طرح می‎اندیشیم که چه بنگاهی تقاضای اشتغال رادارند و به دنبال این هستیم که سیستم این بنگاه‎ها را اصلاح کنیم تا منجر به ایجاد اشتغال جدید شود.

وی متذکر شد: ما معتقدیم اگر بتوانیم بنگاه‌های کسب‌وکار را در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی، خدمات و گردشگری اصلاح و بهسازی دینامیک کنیم، شغل جدید هم ایجاد می‌شود.

تازیکی یادآور شد: در استان گلستان با توجه به سابقه از قبل وجود داشته از سه ماه گذشته مطالعاتی را شروع کردیم تا آغاز طرح را بسنجیم.

وی بابیان اینکه با اجرای این طرح ۱۳ هزار فرصت شغلی در گلستان ایجاد می‌شود که چهار هزار و ۵۰۰ مورد آن در بخش گردشگری است، ادامه داد: بر اساس آمار، نرخ بیکاری در این استان ۱۱.۸ درصد است که بیش از ۷۲ هزار نفر نیز در این استان بیکارند.

گلستان رتبه نخست اشتغال ناقص کشور

وی بابیان اینکه گلستان با نرخ ۲۰ درصد رتبه نخست اشتغال ناقص کشور رادار است، به آمار افراد ثبت‌نام‌شده در سامانه کاریابی اشاره و اظهار کرد: ۱۱ هزار نفر در کاریابی‌ها ثبت‌نام کردند که ۴۲ درصد بدون مهارت بودند از طرفی ۶۰ درصد این افراد نیز بین ۱۵ تا ۳۰ سال، سن داشته‌اند.

تازیکی ادامه داد: این امر نشان می‌دهد که طی سال‌های اخیر به‌رغم تولید بیشتر محصول و افزایش ارزش‌افزوده، بخش کشاورزی با کاهش اشتغال مواجه بود.

وی به معضل حاشیه‌نشینی در دو شهر گرگان و گنبدکاووس اشاره و تصریح کرد: این دو شهر ظرفیت جدیدی برای اشتغال ندارد و این امر منجر به مشکلات اشتغال در این شهرها شده است و از طرفی در طی پنج‌تا هشت سال اخیر ۵۰ درصد از افرادی که به این شهرها از روستا مهاجرت می‎کنند زیر ۴۰ سال سن دارند.

مجری طرح تکاپو افزود: مناطق شمالی استان باوجود قوم ترکمن و جاذبه‌های تاریخی و ظرفیت گردشگری ورزشی باید به سمت‌وسوی هدایت گردشگران خارجی به این بخش باشد؛ اما در جنوب استان طبیعت‌گردی و بوم گردی موردتوجه بوده و عمدتاً باید گردشگری داخلی را در آن‌ها توسعه دهیم.

تازیکی اضافه کرد: ۱۲ میلیون گردشگر عبوری و ظرفیت‌های گلستان در گردشگری باعث شد طرح توسعه کسب‌وکار اشتغال پایدار گلستان با اولویت توجه به بخش گردشگری، در حوزه توسعه مشاغل بوم گردی، طبیعت‌گردی، خدمات گردشگری، سوغات و صنایع‌دستی، صنایع غذایی مرتبط و پوشاک و منسوجات اجرایی شود.

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار