به گزارش روابط عمومی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان گلستان ، دوره آموزشي پیشگیری ودرمان بيماريهاي مزمن تنفسي (copd ) در سالن اجتماعات بیمارستان حکیم جرجانی گرگان و با حضورپزشكان اورژانس ومتخصصين مرتبط وجمعی از پرستاران این بیمارستان برگزار شد .
دكتراميري متخصص داخلی شاغل دربیمارستان حکیم جرجانی گرگان به عنوان مدرس این دوره آموزشی گفت: این بیماری مزمن نوعی انسداد مسیر هوایی و نوعی بیماری انسدادی ریوی است که با محدود بودن علامت مسیر هوایی به صورت مزمن شناسایی میشود. این بیماری به مرور زمان بدتر میشود. اصلیترین نشانههای این بیماری شامل مواردی همچون تنگی نفس، سرفه و ایجاد خلط سینه است و بیشتر افرادی که “برونشیت مزمن” دارند، به COPD مبتلا میشوند.
معمولترین عامل ایجاد COPD استعمال دخانیات است، البته عوامل دیگری همچون آلودگی هوا و وراثت نیز نقش کمتری در ایجاد آن دارند و در کشورهای در حال توسعه، یکی از منابع اصلی آلودگی هوا، آتشهای خوراکپزی و بخاریهایی است که تهویهٔ مناسبی ندارند. در صورتی که افراد به صورت مداوم در معرض این عوامل تحریککننده باشند، ریههای آنها دچار التهاب و واکنش همراه با آماس میشود که ناشی از تنگ شدن مسیرهای هوایی کوچک و بافت ریوی موسوم به آمفیزم است.
تشخیص این بیماری بر اساس تنگی نفس صورت میگیرد که میزان آن با آزمایشهای عملکرد ریه اندازهگیری میشود. بر خلاف بیماری آسم، تنگی نفس در این بیماری با استفاده از دارو کاهش نمییابد.
با کم کردن میزان قرار گرفتن در معرض عوامل شناخته شده این بیماری میتوان از آن جلوگیری کرد. این امر با تلاشهایی برای کاهش سیگار کشیدن و افزایش کیفیت هوای محیطهای داخلی و خارجی نیز همراه است. درمانهای بیماری COPD شامل این موارد میشود: ترک سیگار، واکسیناسیون، توانبخشی و مواد استنشاقی گشادکننده برونش و کورتیکواستروئیدها. درمان طولانیمدت با اکسیژن یا پیوند ریه میتواند برای برخی افراد مناسب باشد و برای آنهایی که بدتر شدن و حاد شدن را به صورت دورهای دارند، ممکن است به استفاده از داروهای متعدد و بستری شدن در بیمارستان نیاز باشد.
در جهان، این بیماری حدود پنج درصد از جمعیت دنیا را مبتلا ساخته است. در سال ۲۰۱۲، این بیماری سومین عامل اصلی در مرگ افراد بوده که بیش از ۳ میلیون نفر را به کام مرگ فرستاده است.
این میزان مرگ به دلیل افزایش نرخ سیگارکشیدن و بالارفتن میانگین سنی جمعیت در بسیاری از کشورها افزایش مییابد.
دکتر امیری دربخشی دیگر از سخنان خود بر لزوم آشنايي كاركنان وتيم درماني با علائم اين بيماري پرداخت و در ادامه در خصوص اهمیت تشخیص و درمان به موقع آن تاكيدكرد .
در پايان همكاران پزشك وپرستار در خصوص روشهاي نوين درماني با يكديگر به تبادل نظر پرداختند و تداوم اينگونه كلاسهاي آموزشي كاربردي به ویژه در خصوص بيماران اورژانس راخواستار شدند .