استاندار گلستان شامگاه یکشنبه (16آذر) با حضور در برنامه زنده تلویزیونی “شبهای هیرکان” از سیمای مرکز گلستان، به تشریح دستاوردهای سفر ریاست جمهوری و کاروان تدبیر و امید به استان پرداخت.
دکتر حسن صادقلو در ابتدای سخنان خود ضمن تقدیر و تشکر از حضور مردم در مراسم استقبال از کاروان تدبیر و امید، اظهار کرد: از مردم استان که کم سابقه ترین و پرشورترین همایش حضور را به نمایش گذاشتند تقدیر و تشکر می کنم که البته این حضور نشان از علاقمندی مردم به نظام و شعور بالای آنان است که علیرغم تمام مشکلات در صحنه حاضر شدند و بار مسئولیت مارا در عرصه خدمتگزاری مضاعف کردند.
وی با بیان اینکه سفرهای استانی دولت با سه عنوان جمع بندی می شود گفت: این موارد شامل پروژه هایی که از قبل وجود داشته و درصدی هم پیشرفت فیزیکی دارد، پشتیبانی از سرمایه گذاران در راستای طرح ها و پروژه های جدید و تصمیمات ویژه رییس جمهور می باشد که این تصمیمات نیز ماحصل ماهها پیگیری و چانه زنی است.
صادقلو با اشاره به پروژه های نیمه تمام که به دولت ارائه شد، اظهار کرد: 121 پروژه که با تخصیص صد درصدی در سال 93 و 94 به اتمام می رسند به هیأت دولت ارائه شد که از این تعداد، 102 پروژه با تخصیص صد درصد در سال 93 به اتمام خواهند رسید و فقط 19 پروژه برای سال 94 باقی می ماند.
استاندار گلستان خاطر نشان کرد: برای این تعداد پروژه به 582 میلیارد تومان اعتبار نیاز داشتیم که 357 میلیارد تومان آن در سال 93 محقق خواهد شد و طرح هایی از جمله سد نرماب، بهسازی برخی راههای اصلی، اتمام برخی بیمارستانها، پروژه های فرهنگی، ورزشی را شامل می شود.
وی با بیان اینکه در این تعداد پروژه به تمام شهرستانها نگاه ویژه شده و هیچ شهرستانی مغفول نمانده است، افزود: در راستای پشتیبانی از پروژه ها و همچنین پشتیبانی از ماده 10 و 12 قانون بودجه شامل موضوعات حوادثی و توازن منطقه ای نیز مورد توجه قرار گرفته است.
صادقلو بیان کرد: در حوزه سرمایه گذاری و حمایت از سرمایه گذاران برای طرح های جدید نیز پروژه هایی در تهران به سرمایه گذاران ارائه شده و تعدادی از آنها نیز برای سرمایه گذاری در استان اعلام آمادگی کرده اند .
وی گفت: برای نمونه بنیاد برکت برای 200 میلیارد تومان سرمایه گذاری و احداث دو نیروگاه کوچک و 20 مدرسه در استان اعلام آمادگی کرده است.
عالیترین مقام اجرایی دولت در استان با اشاره به تصمیمات ویژه رییس جمهوری گفت: 25 طرح که به نظر می رسید برای توسعه و ایجاد تحول در استان مؤثر هستند نیز به دولت ارائه شد که تعدادی از آنها به تصویب رسید که همان مواردی است که رییس جمهوری محترم در جلسه دیدار عمومی با مردم اعلام کردند.
استاندار گلستان با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در این سفر اظهار کرد: اولین مورد بحث اجرای پروژه گردشگری در جزیره آشوراده است که این موضوع از مدتها قبل همواره مورد پیگیری قرار داشته و با موانع فراوانی مواجه بود که مانع پیشرفت کار می شد.
وی افزود: با پیگیریهای انجام شده، موانع پیش روی اجرای این طرح برداشته و “طرح اجرایی منطقه نمونه گردشگری جزیره آشوراده ” تهیه شده است و بر اساس این طرح، پروژه های گردشگری و طبیعت گردی در این منطقه اجرا خواهد شد.
وی ضمن تشریح طرح جامع گردشگری جزیره آشوراده خاطرنشان کرد: این طرح در 380 هکتار قابلیت اجرایی دارد که 280 هکتار آن در فاز اول و 100 هکتار آن در فاز بعدی اجرا خواهد شد.
دکتر صادقلو در خصوص مدیریت این طرح نیز گفت: سناریوهای متعددی برای مدیریت طرح ارائه شد که پس از مذاکرات فروان مقرر شد، شرکتی در زیرمجموعه سازمان همیاری شهرداریهای استان کار را دنبال کند تا در آینده مناقصات لازم برگزار شده و به سرمایه گذاران بخش خصوصی واگذار شود.
استاندار گلستان با اشاره به موضوع منطقه آزاد گفت: در سطوح بالایی مدیریت کشور همواره برای ایجاد مناطق آزاد دشواریهای وجود دارد اما کریدور ریلی، دریایی ، ظرفیت های اجرایی و قابلیتهای جغرافیایی استان باعث شد تا این زمینه در استان فراهم شود.
وی تأکید کرد: بخش هایی که تحت پوشش این منطقه قرار خواهند گرفت هنوز مشخص نیست و پس از ارائه لایحه از سوی دولت به مجلس و تصویب آن تعیین خواهد شد.
دکتر صادقلو در ادامه سخنانش به زهکشی 280 هزار هکتار از اراضی شمالی استان اشاره کرد و گفت: زهکشی اراضی شمالی گلستان موضوع بعدی است که طی این سفر پر خیر و برکت تصمیم گیری شد که اجرای آن زمینه تحول و رونق کشاورزی و توسعه گندم کاری را فراهم خواهد کرد.
استاندار گلستان با بیان اینکه کلیات طرح مورد قبول قرار گرفته اما در حال حاضر 21 هزار هکتار آن انجام خوهد شد، ادامه داد: با زهکشی این اراضی، 500هزار تن به ظرفیت تولید گندم استان افزوده می شود.
وی در پایان، احداث راه آهن گرگان – مشهد ، توسعه زیرساختهای تولید خاویار و میگو، ارائه تسهیلات به 50 هزار هکتار از اراضی شیبدار و تغییر الگوی کشت، تقویت منابع بانکی، انجام مطالعات آزادراه نوکنده – آشخانه، اتصال اینچه برون به شاهرود، گازرسانی به روستاهای بالای 20 خانوار، توجه به پروژه های حوزه آب و سدها و نوسازی خطوط ریلی اتصال گرگان به اینچه برون را از دیگر مواردی عنوان کرد که در این سفر تصمیم گیری شد که قابلیت اجرایی خواهند یافت.