اداره کل دامپزشکی استان گلستان با توجه به نزدیکی به ایام عید سعید قربان و همچنین شیوع بیماری کرونا و احتمال وقوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، در اطلاعیه ای، به منظور بازرسی از دام های قربانی اعلام آمادگی کرد.
در اطلاعیه اداره کل دامپزشکی استان گلستان آمده است:
ضمن عرض تبریک فرا رسیدن عید مبارک قربان، به اطلاع می رساند به منظور حفظ سلامت همشهریان گرامی و تأمین بهداشت عمومی جامعه ، با توجه به شیوع بیماری کرونا و احتمال وقوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اداره کل دامپزشکی گلستان و شبکه ها ی دامپزشکی در سطح استان آماده بازرسی بهداشتی و شرعی دامهای قربانی شما در روز عید سعید قربان می باشند.
بازرسین بهداشت گوشت دامپزشکی و ناظرین شرعی با استقرار در نقاط مختلف شهرها بویژه در محل کشتارگاههای دامی شهرستانها، دامهای قربانی شما را از نظر آلودگی به عوامل بیماریزا به ویژه بیماریهای مشترک بین انسان و دام بازرسی می نمایند . به همین منظور اکیپهای بازرسی گوشت از ساعت 7 صبح الی 13 ظهر آمادگی خود را در روز عید قربان جهت ارائه خدمات بهداشتی اعلام می دارند .
با توجه به شرایط خاص امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور و استان رعایت دستورالعمل های بهداشتی در کلیه مراکز عرضه دام قربانی از سوی شهرداریها الزامی است و در این راستا استفاده از ماسک و دستکش در کلیه مراکز عرضه و فروش دام الزامی می باشد
توصیه های اداره کل دامپزشکی استان:
1- جهت تهیه دام ضمن عدم تجمع و با رعایت دقیق و الزامات بهداشت فردی از قبیل استفاده از ماسک ودستکش، حتما به مراکز مجاز عرضه بهداشتی دام مراجعه و اکیدا از خرید دام زنده از کنار معابر عمومی و خیابانها و افراد غیر مجاز خودداری گردد.
2- باتوجه به مهیا بودن شرایط لازم جهت بازرسی و معاینه بهداشتی توسط دامپزشکان در مراکز مجاز عرضه و نیز نظارت بر ذبح دامها در تمامی کشتارگاه های دام استان ، از ذبح در معابر عمومی و خیابان و کوچه جدا پرهیز گردد.
3- دامپزشکان در مراکز مجاز عرضه بهداشتی آماده خدمت به هموطنان و بازرسی و معاینه بهداشتی دام قبل، حین و بعد از ذبح هستند.
4: توصیه می شود از ذبح دام توسط افراد ناشناس جدا خودداری نمایید
5 ـ ذبح عمومی صرفاٌ در کشتارگاه های دام استان و زیر نظر کارشناس دامپزشکی انجام شود.
6 ـ پوست دام قربانی را صرفاٌ به افراد دارای خودروهای مناسب و درمحل های تعیین شده از سوی شهرداری تحویل دهید.
7- الزامی است در هنگام خرد کردن گوشت یا شستشوی آن (خصوصاً خانمهای باردار ) از دستکش و ماسک استفاده شود.
8- گوشتهای تهیه شده، تا قبل از پخت بهتر است به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری شوند
لازم به ذکر است ستاد اجرایی نظارت بر ذبح دامهای قربانی مستقر در اداره کل دامپزشکی گلستان در روز عید قربان آماده ارائه هرگونه راهنمائی و پاسخگویی به سئوالات شما شهروندان محترم می باشد.
شماره های تماس: سامانه 1512 و 32424008