صید دو گونه از ماهیان بومی استان در فصل برداشت 95 ـ 94 با افزایش همراه بوده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل شیلات گلستان، مهندس محسن یحیایی با اعلام این خبر گفت: دو گونه از ماهیان بومی استان به نام های کپور و سفید امسال با رشد 147 و 30 درصدی مواجه شده اند که این رشد نسبت به سال قبل با افزایش قابل توجهی همراه بوده است.
معاون صید و صیادی اداره کل شیلات گلستان با اشاره به علت افزایش این دو گونه از ماهیان بومی بیان داشت: از دلایل رشد صید این دو گونه می توان به فعالیت خوب کارگاههای بازسازی ذخایر اشاره کرد که در خرداد و تیر ماه سال 94 ، 84 میلیون قطعه بچه ماهی شامل 49 میلیون قطعه کپور، 13 میلیون سفید و 20 میلیون کلمه، در کارگاهها تولید شده و داخل رودخانه های منتهی به دریای خزر از جمله گرگانرود و قره سو رهاسازی شده است که با این کار مطمئنا سالهای بعد شاهد شکوفایی صید در آبهای استان خواهیم بود.
وی در خصوص روش های صید متداول در سواحل گلستان اظهار کرد: روش صید سواحل شمالی به صورت سنتی است که این روش حداقل آسیب را به ذخایر وارد می کند. نوع ساحل، شیب آن و رفتار ماهی در سواحل شمالی به گونه ای است که مجبوریم از روش صید پره استفاده کنیم و روشهایی مثل پرساین و روش های رایج در سواحل جنوبی کشور در شمال جوابگو نیستند. قبلا از روش صید گیل نت یا انتظاری استفاده می کردیم که این روش آسیب شدیدی به ذخایر ماهیان به خصوص ماهیان خاویاری وارد می کرد که به این دلیل در حال حاضر منسوخ شده و روش صید پره جانشین آن شده است.
مهندس یحیایی با اعلام اینکه پیش بینی امسال در خصوص صید ماهیان استخوانی 226 تن و نسبت به سال گذشته با 37 درصد کاهش همراه خواهد بود، در خصوص دلایل این کاهش گفت: یکی از دلایل کاهش صید ماهیان استخوانی به خصوص در سواحل گلستان صید غیر مجاز است. صیادان غیر مجاز با آلات و ادوات غیر استاندرد
اقدام به صید ماهیان غیر استاندارد که هنوز به سن بلوغ نرسیده اند و فرصت تکثیر طبیعی را نداشتند، می کنند. همچنین آنها از سبد صید صیادان مجاز برداشت می کنند و برآوردهای ما نشان می دهد که حداقل 2 برابر صید مجاز امسال که 226 تن بود، صید غیر مجاز داشته ایم. این صیادان با انواع و اقسام صید غیر استاندارد و روش های صید منسوخ شده اقدام به صید می کنند . ماهیانی که باید وارد رودخانه شوند و تکثیر طبیعی آنها شکل بگیرد. متاسفانه صیادان غیر مجاز با اقدام به صید ماهیان مولد، آسیب های جبران ناپذیر به ذخایر ماهیان به خصوص کپور و سفید وارد می کنند.
معاون صید و صیادی اداره کل شیلات گلستان در خصوص برخورد با صیادان غیر مجاز تصریح کرد: در راستای برخورد با صیادان غیر مجاز جلسات متعددی در شورای تامین استان و شورای حفظ حقوق بیت المال از اراضی ملی و منابع طبیعی برگزار شده است. یگان حفاظت شیلات استان هم فعالیت خود را به بهترین نحو انجام می دهد. در سال 94 نسبت به سال 93، میزان توقیف قایق های غیر مجاز توسط این یگان 38 درصد افزایش داشته است. ولی جلوگیری از فعالیت صیادان غیر مجاز نیاز به یک عزم جدی و ملی دارد و باید با فعالیت های اقتصادی، فرهنگی و ایجاد اشتغال برای مردم ساحل نشین استان مانع از فعالیت صیادان غیر مجاز شویم.
مهندس یحیایی در خصوص تمدید فصل صید ماهیان استخوانی گفت: همه ساله فصل صید ماهیان استخوانی 15 فروردین ماه به پایان می رسد اما امسال به دلیل کاهش صید، عدم مهاجرت ماهی سفید به سواحل که یکی از دلایل کاهش صید بوده است و نا مناسب بودن شرایط جوی در فصل صید گذشته که تعداد دفعات پره کشی را کاهش داده است، باعث شد فصل صید تا 22 فروردین تمدید شود. البته این امکان وجود دارد که اگر شرایط به همین منوال ادامه داشته باشد این تمدید 5 روز دیگر ادامه یابد.
گفتنی است فصل صید ماهیان استخوانی هر ساله از 20 مهر ماه آغاز و تا 15 فروردین ماه ادامه دارد که این تاریخ امسال با تمدید 7 روزه همراه بوده است.