رئیسجمهور در جمع نخبگان و ایثارگران گلستان با بیان اینکه امروز ملت ایران در مسیر منافع و آرمانها ایستادگی میکنند،گفت: ایستادگی و مقاومت ما را در برابر هر مانعی پیروز میکند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی دقایقی پیش در جمع نخبگان و ایثارگران گلستان به ایراد سخنرانی پرداخت. در این نشست شماری از خانوادههای شهدا و ایثارگران، ائمه جمعه و فرهنگیان، دانشگاهیان و نخبگان گلستان حضور دارند.
رئیسجمهور در بخش ابتدایی سخنان خود اظهار داشت: کشف دیوار گرگان به طور کامل چیزی شبیه دیوار چین در این خطه بوده و نشان از عظمت تاریخی این منطقه در دفاع از سرزمین و مرز و بوم بوده است؛ این دیوار یک دیوار دفاعی است و نشان میدهد مردم این استان مرزداران بسیار خوبی برای خطه خود و ایران اسلامی بودهاند.
حجتالاسلام روحانی اضافه کرد: مردم استان گلستان در تاریخ همواره به عنوان عاشقان خاندان رسالت و اهلبیت بودند و هستند، مردم این استان اعم از شیعه و سنی، همه آنها علاقهمند به پیامبر بزرگ اسلام و خاندان عظیمالشأن آن پیامبر و اهلبیت عصمت و طهارت در طول تاریخ بودند و امروز هم هستند.
وی با بیان اینکه “اگر ایثار و فداکاری مردم نبود، تردیدی نداشته باشید که نهضت اسلامی و انقلاب اسلامی به پیروزی نمیرسید”، افزود: امام (ره) وقتی نهضت را شروع کرد، یک تنه و با تکیه به حق شروع کرد.
حجتالاسلام روحانی ادامه داد: دوم فروردین سال 42 وقتی به مدرسه فیضیه حمله کردند و آن کشتار فجیع را در حوزه علمیه قم در دانشگاه امام صادق(ع) به راهانداختند باید توجه داشت که شهادت امام صادق(ع) مصادف با 2 فروردین آن سال بود، وقتی آن کشتار انجام گرفت کماندوها در شهر قم بودند هیچکس جرأت نمیکرد با لباس در خیابان ظاهر میشود. حتی آن سالها که ما عمامه نداشتیم و پالتویی داشتیم با کلاه، با آن چهره نمیشد در خیابان ظاهر شد چراکه آنها همه جا بودند و هر کسی را میدیدند حمله میکردند. 3 و 4 و 5 فروردین همچنین وضعی بود، در خانه مراجع بسته شده بود و در خانهای باز نبود؛ تنها خانهای که درش بسته نشد، درب منزل امام راحل بود.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: امام تنها بود، اما با تنهایی بار بزرگ نهضت و انقلاب را بر دوش کشید. ایستادگی، مقاومت، ایثارش و دهها ویژگی بلند دیگر امام(ره) قلوب مردم را جذب کرد، امام راحل در سال 40 بعد از فوت آیتالله بروجردی جزء مراجعی نبود که بتواند شهریه ماهانه بدهد، ایشان در میان طلاب و فضلا محبوب و معروف بودند اما در میان عامه مردم بعد از شروع نضهضت اسلامی راه امام، خط و فکر امام برای مردم روشن شد. ایشان قلوب مردم را جذب کرد.
وی با بیان اینکه “اگر ایستادگی، حمایت و فداکاری مردم نبود، انقلاب اسلامی به ثمر نمیرسید”، گفت: در دفاع مقدس اگر مردم نمیآمدند، ارتش، سپاه، نیروی انتظامی به تنهایی قادر نبودند از کشور دفاع کنند؛ مردم تحت عنوان بسیج به صحنه آمدند و فداکاری کردند، این ایثار و فداکاری بود که از ملت ایران در صحنه جهانی یک ملت قوی و شکست ناپذیر نشان داد. ملتی که از اهداف، آرمانها و مرامش عقبنشینی نمیکند.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه هیچ سلاح و همچنین حمایت ابرقدرتها و کشورهای مرتجع و دلار نتوانست، ما را از پای درآورد ادامه داد: ملت در کنار امام راحل ایستاد و هم انقلاب و هم دفاع مقدسش به پیروزی رسید. آن روز امام(ره) بود، امروز همان خط و همان راه توسط رهبر معظم انقلاب طی میشود و همه ما در مسیر منافع و آرمان ملی کشور و دین و اسلام ایستادگی خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه “ایثار را باید به عنوان دروازه پیروزی باور کنیم”، اظهار داشت: باید باور کنیم ایستادگی، جهاد، مقاومت ما را در برابر هر مانعی پیروز میکند و به هدف میرساند، البته اگر ما ایستادیم، آن عنایت اصلی برای خداست.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه “باید همه استانها را باور کنیم”، گفت: این خطاب به خودم، دولتمردان و مرکزنشینان است، ما باید استانها را باور کنیم؛ باید کار استان را قدم به قدم به خود استان واگذار کنیم. اهل استان، استان خوشان بهتر میشناسند. هر فردی خانه خود را بهتر میشناسد، مردم یک استان به استعداد، امکانات و نحوه توسعه استان آگاهتر هستند.
وی با تاکید بر بهرهگیری از ظرفیت نخبگان در توسعه و پیشرفت کشور خاطرنشان کرد: نخبگان باید به صحنه بیایند، همه اساتید دانشگاه، دانشجویان و صاحبنظران، نخبه و صاحب فکر و با استعداد هستند، نگاه تیزبینی دارند؛ باید نخبگان و اساتید به صحنه بیایند و برای استانشان جلسه گذاشته و مشورت کنند.
حجتالاسلام روحانی ادامه داد: بنده در دولت گفتم و اینجا نیز بیان میکنیم که باید قدم به قدم دولت و مجلس دست به دست هم بدهیم، کار استانها را به استانها و به نخبگان و صاحبنظران استان واگذار کنیم؛ وزیر کشور نیز جزو وزرایی است که به این امر صددرصد معتقد است. این باور میتواند گره را باز کند.
وی با بیان اینکه “باید بانوان را در جامعه باور کنیم”، گفت: خانمها را باور کنیم، فکر نکنیم مردان از زنان بهتر میفهمند، این خط اشتباه است. این چه تفکری در ذهن ما است که مسائل مهم اجتماعی را فقط مردها میتوانند، درک کنند؛ ما فرصت کافی ندادیم که خانمها به صحنه علم بیایند.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه “باید فضا را برای بهرهگیری از استعداد، علم، تجربه و دانش خانمها فراهم کنیم”، افزود: البته در آموزش و پرورش، خانمها آمدند و تدریس میکنند، در پزشکی به عنوان پزشکی عمومی و پرستار و در صحنهای که میدان دادیم مانند استاد دانشگاه، آمدهاند و خدمت میکنند؛ مگر زن و مرد تفاوت دارند، خداوند یک سری وظایف سنگین را بردوش مردان و یک سری وظایف سنگین را هم بردوش زنان گذاشته است. استعداد، درک، علوم دینی، تجربی و تمام علوم فرق نمیکند، زمینه و راه باز است.