به گزارش روابط عمومی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گلستان همایش اینترنت اشیاء کاربردها، فرصت ها و کاربردها با حضور دکتر دوائی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان گلستان برگزار شد.
در این همایش ابتدا دکتر مومنی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان ضمن خیر مقدم به حضار شرح عملکرد اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان را تشریح نمودند و گفت: استان گلستان با افزایش چند برابری شبکه پهن باند استان به دنبال تحقق اینترنت اشیاء در استان خواهد بود.
در ادامه مهندس ربیعی معاون استاندار گلستان حرکت دنیا را به سمت فناوریها و تکنولوژی های نو دانست و گفت:دنیا به دنبال تبدیل ایده به ثروت است و ایده اینترنت اشیاء به عنوان یک ایده بسیار مناسب باید به سمت تجاری شدن حرکت نماید.
سپس هومن ضرابی مجری طرح ملی اینترنت اشیا در خصوص طرح اینترنت اشیاء گفت: در عصر فناوری مسیر کنونی دنیا به سمتی حرکت میکند که تمام اشیاء در اکوسیستمی قرار میگیرند که بتوانند با تمامی افراد تعامل داشته باشند و این همان اینترنت اشیاء است.
مجری طرح اینترنت اشیاء در ادامه میافزاید: به عبارتی اینترنت اشیاء یک فناوری نیست، بلکه مجموعهای از فناوریهای مختلف و اکثراً نوینی است که وقتی دست به دست هم میدهند یک زنجیرهای را به وجود میآورند که به آن فناوری اینترنت اشیاء گفته میشود.
در ادامه دکتر دوائی ضمن تاکید بر حرکت به سمت تکنولوژی های جدید گفت:اینترنت اشیاء یعنی مفهوم بخشیدن به اجسام برای هدفی مشخص که این هدف باید در راستای خدمت باشد.
دکتر دوائی ضمن ارائه توضیح کاملی از طرح اینترنت اشیاء در کشور گفت: اینترنت اشیاء (Internet Of Things) یا IOT مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات است و به طور کلی به بسیاری از اشیاء و وسایل محیط پیرامونمان اشاره دارد که به شبکه اینترنت متصل شده و میتوان آنها را توسط اپلیکیشنهای موجود در تلفنهای هوشمند و تبلت کنترل و مدیریت کرد. IOT فناوری مدرنی است که در آن برای هر موجودی اعم از انسان، حیوان و یا اشیاء، قابلیت ارسال داده از طریق شبکههای ارتباطی (اینترنت یا اینترانت) فراهم میشود و جهانی را توصیف میکند که در آن هر چیزی، از جمله اشیای بی جان، برای خود هویت دیجیتال دارند و به کامپیوترها اجازه میدهند آنها را ساماندهی و مدیریت کنند.
وی اضافه نمود: برای پیاده سازی اینترنت اشیاء، عبور از چهار مرحله ضرورت دارد: ۱- جمع آوری دیتا؛ ۲- انتقال دیتاهای انتخابی از طریق شبکههای ارتباطی؛ ۳- ارزیابی و تخمین دیتا؛ ۴- پاسخگویی به اطلاعات قابل دسترس. همچنین راههای انتقال دیتا میتواند شبکههای تلفن همراه، خطوط تلفن و یا ماهوارههای مخابراتی باشد.
دکتر دوائی در انتها گفت: اینترنت اشیاء طرحی نو است که با کمک شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات اجرائی می گردد.