دوره آموزشی طبخ آبزیان از تاریخ 23 تا 29 آذرماه به مدت 2025 نفر ساعت ، طی 1 هفته 15 دوره 3 ساعته توسط اساتید مجرب برای شهروندان و با حضور 675 نفر شرکت کننده برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل شیلات گلستان، مدیر کل شیلات استان با اشاره به هدف برگزاری این دوره آموزشی گفت: افزایش سرانه مصرف آبزیان و قرار دادن ماهی به عنوان غذای سلامتی در سبد خانوار شهروندان، یکی از مهم ترین اهداف اداره کل شیلات گلستان می باشد. در همین راستا دوره آموزشی طبخ آبزیان برای 60 درصد گروههای هدف اعم از بهورزان، مشاورین بهزیستی، مرکز بهداشت، خانه فرهنگ، مدیران دبیرستانها و مشاورین و 30 رصد سایر همشهریان برپا شد.
سید جواد قدس علوی با حضور در کارگاه آموزش طبخ آبزیان در گرگان با تاکید بر ترویج فرهنگ مصرف آبزیان در استان بیان داشت: طبق نظریه متخصصان ماهی به عنوان غذای سلامتی تاثیر زیادی در رشد و نمو و سلامت اعضای خانواده و به خصوص کودکان دارد. در همین راستا اداره کل شیلات گلستان قصد دارد با وارد کردن ماهی و میگو به سفره همشهریان سلامتی را به جامعه تزریق کند که این امر مهم نیاز به فرهنگ سازی دارد.
وی با تاکید به فرهنگ سازی مصرف آبزیان در سطح جامعه اظهار کرد: یکی از راهکارهای فرهنگ سازی در زمینه مصرف آبزیان، برگزاری جشنواره ها و دوره های آموزشی مختلف با رویکرد نحوه نگهداری و روش های گوناگون طبخ برای شهروندان و به خصوص مادران جامعه است.
سید جواد قدس علوی با تاکید بر اینکه برای داشتن جامعه سالم تر باید سرانه مصرف آبزی در استان افزایش یابد تصریح کرد: هم اکنون مصرف سرانه ماهی و میگو در سطح کشور 2/9 می باشد که این رقم در استان گلستان 5/8 کیلو است. مهم ترین هدف اداره کل شیلات استان افزایش مصرف آبزی در بین همشهریان است. در همین راستا این اداره کل در نظر دارد با وارد کردن گونه های جدیدی از ماهیان پرورشی و گرمابی در چرخه تولید، با بالا بردن راندمان تولید که نتیجه ی آن به تبع پایین آمدن هزینه های تولید برای تولید کننده و در نتیجه پایین آمدن نرخ خرید ماهی برای شهروندان خواهد بود، قدرت خرید را در سطح جامعه افزایش دهد تا با افزایش مصرف ماهی به عنوان غذای سلامتی جامعه ای پویاتر و سالم تر داشته باشیم.
گفتنی است دوره آموزشی طبخ آبزیان به مدت 1 هفته در محل پارک شهر گرگان، با همکاری اداره کل شیلات استان، مرکز بهداشت گلستان و سازمان فرهنگی ورزشی گرگان برگزار شد.
لازم به ذکر است برگزاری جشنواره غذاهای آبزی نیز همزمان با روز پایانی دوره آموزشی طبخ آبزیان، از دیگر برنامه های این دوره بود که در پایان به 3 نفر از برگزیدگان در این جشنواره جوایز نفیسی اهدا شد و از سایر شرکت کنندگان در این دوره نیز با اهدای جوایزی تقدیر شد.