مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: اگر چه به نظر میرسد، آققلا شهرآرامی است، اما آسیبهای جدی از جمله سیل و زلزله در حوزه بلایای طبیعی این شهرستان را تهدید میکنند.
صادقعلی مقدم در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان آققلا اظهار کرد: شش زلزله از مجموع 30 زلزله بالای سه ریشتر سال گذشته، در این شهرستان روی داد که سه مورد از آن در مقیاس بالای چهار ریشتر بوده است.
وی ادامه داد: با توجه به لرزهخیز بودن آققلا، به دنبال ایجاد یک ایستگاه لرزهنگاری در این شهرستان هستیم هر چند مشکلات اعتباری تاکنون مانع از تحقق این برنامه شده است.
مقدم با اشاره به طرح جامع آققلا اذعان کرد: در این طرح توجه به ساختگاه یک ضرورت انکارناپذیر است اما در تراکم به موضوع ساختگاه توجه چندانی نشده است. وی یادآور شد: شرایط خاک منطقه که لس اشباع شده است به گونهای است که در زلزله بالای شش ریشتر در مقیاس، چنانچه ساختمانهای مرتفع را فرو نریزد، این بناها کج خواهند شد.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان تصریح کرد: انتظار میرود ساختوسازها در این منطقه، متناسب با فرهنگ و آداب و با رعایت شرایط محیطی باشد.
مقدم با اشاره به دیگر پدیدههای طبیعی که شهرستان آققلا را تهدید میکند، بیان کرد: از چند ماه گذشته راجع به ریزگردها هشدار داده بودم و اکنون دیگر موضوع ریزگردها در برخی از مناطق گلستان روی داده است.
وی ادامه داد: شهرستان آققلا نیز یکی از این مناطق در معرض ریزگرد است و انتظارداریم این شهرستان گزارشی از شرایط خود در برابر این پدیده طبیعی ارائه کند تا در کارگروه تخصصی به آن پرداخته شود.
مقدم با تاکید بر انجام وظایف ذاتی دستگاههای اجرایی در حوزه مدیریت بحران افزود: دستگاهها وظیفه ذاتی خود را و برای تعریف پروژهها منتظر مدیریت بحران نباشند.
وی اضافه کرد: در تعریف پروژهها باید اولویت با مکانهایی باشد که خطر مردم را تهدید میکند.