دومین جلسه کارگروه بانوان و خانواده استان گلستان با حضور معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی وجمعی از مسؤولان استانی در سالن اجتماعات مدیریت بحران استانداری گلستان برگزار شد.
در این جلسه که با دستور کار گزارش عملکرد سازمانهای مختلف در فاصله برگزاری دو جلسه در سال جدید آغاز شد مدیرکل امور بانوان استانداری گلستان به بیان گزارشی در رابطه با فعالیتهای این نهاد پرداخت و اظهار کرد: حد فاصل برگزاری دو جلسه کارگروه بانوان در استان شاهد دو رویداد فرخنده و مهم از جمله هفته حجاب و عفاف و روز ملی دختر بودیم که به مناسبت این ایام مراسم مختلفی در سراسر استان برگزار شد.
کلثوم غفاری افزود: به مناسبت هفته حجاب و عفاف در مرکز استان و همچنین شهرستانهای استان جلسات و همایش تبیین جایگاه زنان و ضرورت مسائل حجاب و عفاف برگزار شد همچنین به مناسبت روز ملی دختر در همایشی از دختران کارآفرین و برگزیده استان تجلیل به عمل آمد و کارگاه آموزشی برای دختران زیر 16 سال نیز برگزار شد از طرفی ملاقات با آیتالله نورمفیدی نماینده معظم ولایت فقیه در استان نیز انجام شد که در این دیدار میزبان مسؤولان کمیسیون بانوان اتاق تعاون کشور بودیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گلستان، طرح توانافزایی زنان مدیر و مسؤل استان، پرورش گیاهان دارویی، توانمندسازی بانوان روستایی با همکاری مرکز بهداشت استان، ساخت پارک بانوان در شهرستانهای گنبدکاووس و علیآباد کتول و طرح ایجاد بوستان خانواده را از مهمترین اقدامات در حال پیگیری برشمرد و با اشاره به مهمترین دغدغه بانوان کارآفرین استان گفت: در حال حاضر بیشترین دغدغه بانوان کارآفرین استان بیمه و ایجاد بازارچه برای عرضه محصولات است که متأسفانه در این رابطه چالشهای بیشماری پیش روی ما قرار دارد و برای حل مشکل در این زمینه نیازمند یک همت جدی از سوی دستگاههای مختلف هستیم که برای بازار کار بانوان تدبیری اندیشیده شود.
در ادامه دومین جلسه کارگروه بانوان و خانواده، مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی گلستان با بیان اینکه بر اساس مصوبه سال 1388 مقرر شد تا بافندگان قالی و تعدادی از مشاغل خانگی از مزایای تأمین اجتماعی برخوردار شوند، گفت: فرایند کار در گذشته بدین صورت بود که دستگاه متولی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سازمان صنعت، معدن و تجارت نسبت به معرفی این افراد اقدام کنند درواقع این افراد با معرفینامه از سوی این سازمانها میتوانستند از مزایای بیمه تأمین اجتماعی برخوردار شوند.
محمد حیدر نژاد بیان کرد: در پایان سال 1392 زمانی که تعداد این بیمهشدگان مشخص شد با توجه به اینکه انحرافات زیادی در قانون بودجه سال مربوط مشاهده شد دستورالعملی صادر تا از بیمهشدگان مشاغل خانگی راستآزمایی انجام شود.
وی ادامه داد: با بازرسیهای به عمل آمده متوجه شدیم 40 درصد از بیمه شدگان مشاغل خانگی در فعالیتی که در آن بیمه شده بودند اشتغالی ندارند از اینرو از مهرماه سال 1393 از ورود، ثبت نام و معرفینامه به سازمان تأمین اجتماعی جلوگیری و سایت از تهران بسته شده است.
مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی گلستان عدم نظارت بر فعالیت بیمهشدگان مشاغل خانگی را دلیل قطع این نوع بیمه عنوان کرد و گفت: امیدواریم افرادی که شغلشان مشاغل خانگی نیست زودتر شناسایی و از محل قطع بیمه این افراد، کسانیکه شغل اصلیشان در زمره مشاغل خانگی است به حق واقعی خود برسند و عضو خانواده سازمان تأمین اجتماعی شوند.
حیدرنژاد تعداد بیمهشدگان مشاغل خانگی در استان را 10 هزار و 747 نفر عنوان کرد و گفت: سهم گلستان از مجموع بیمه شدگان مشاغل خانگی در کشور تنها دو درصد است و مجموع بدهی دولت به بیمهشدگان مشمول کمک دولت رقمی معادل 270 میلیارد تومان است.
شایان ذکر است : در پایان این جلسه در راستای شعار سال و اقتصاد مقاومتی از فعالیت های اشتغالزایی ؛ از مهندس فریده بستان بان به عنوان زن کار آفرین در اجرای طرح پرورش گیاهان دارویی تجلیل شد.