مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: در اوایل هفته جاری شهرهای استان گلستان گرمای بی سابقه ای بین ۴۲ تا ۵۰ درجه سانتیگراد را تجربه کردند که این وضعیت موجب صدور اخطاریه جوی در سطح استان شده بود.
صادق علی مقدم در گفتوگویی خبری با پایگاه اطلاع رسانی مدیریت بحران استان گلستان افزود: بر اساس اطلاعات هواشناسی کشور، گنبد کاووس در این ایام، عنوان گرم ترین شهر کشور را به خود اختصاص داد.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل گرمای بیش از حد هوا، قابلیت وقوع آتشسوزی در جنگلها و مراتع بالاست استان افزایش یافته و توصیه شده بود، بیماران و کودکان و افراد مسن از تردد غیر ضروری خودداری کنند.
مهندس مقدم با تاکید بر اجتناب از فعالیتهای سنگین بدنی دراین شرایط جوی یادآور شد: ضمن توجه به این موضوع شهروندان گلستانی در مصرف انرژی آب و برق نیز صرفه جویی را در سرلوحه برنامه زندگی خود قرار دهند.
به گفته وی: وقوع گرما بالتر از مرز ۵۰ درجه سانتیگراد در این استان بیسابقه بوده و این موضوع باعث انعکاس خبر از شبکه سراسری تلویزیون و دیگر شبکه های اجتماعی شده است.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به تغییرات جوی طی روزهای آینده، از تغییر جوی دما در استان و کاهش دما از چهارشنبه هفته اخیر خبر داد.
مقدم اذعان کرد: تا روز جمعه علاوه بر کاهش دما شاهد بارش پراکنده در سطح استان خواهیم بود که این شرایط در روز شنبه با سطح بارش بیشتر در استان تداوم خواهد یافت.
وی ادامه داد: انتظار میرود استان در تا اوایل هفته آینده کاهش دما بین پنج تا هشت درجه را تجربه کند و گلستانیها از شرایط طاقتفرسای گرمای فعلی رها شوند.
این مسئول گلستانی با اشاره به وضعیت گرمای بی سابقه در گلستان گفت: انتظار میرفت با توجه به تغییر اقلیم طی سالهای اخیر با چنین شرایطی مواجه شویم، هر چند این میزان گرما فرااتر از انتظارمان بوده است.
مقدم خاطرنشان کرد: با این شرایط استان عملا از یک استان معتدل خارج شده و در حال تجربه شرایط خشک و بیایانی است.
وی ادامه داد: متاسفانه تداوم گرما و کاهش رطوبت طی چند هفته اخیر موجب شده تا آستانه تحریکپذیری منابع طبیعی کاهش یابد و با کوچکترین بیاحتیاطی شرایط برای گسترش حریق مهیا شود.
مقدم اضافه کرد: با توجه به دمای بالا وشرایط خاص گرما در گلستان، از ادارات کل حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی استان خواستهایم، تا مناطق مستعد آتشسوزی در عرصههای منابع طبیعی را مد نظر قرار داده و آن را دائم رصد و پایش کنند.
وی با تاکید بر وظایف قانونی مدیریت بحران در حوادث طبیعی متذکر شد: وظیفه حفظ و حراست مدیریت عرصههای طبیعی بر عهده دستگاههای متولی است و در صورت بروز چنین حوادثی، این دستگاهها از تمامی توان خود از جمله تجهیزات و قابلیت انسانی برای مدیریت حادثه استفاده میکنند.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان افزود: در صورتی که ابعاد حادثه از جمله آتش سوزی از حد متعارف بگذرد ومدیریت حادثه از توان دستگاه متولی خارج شود، رئیس آن دستگاه میبایست، ضمن ارزیابی حادثه، امکانات مورد نیاز خود را به فرمانداری شهرستان به عنوان رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران منطقه اعلام کند تا بر حسب ضرورت این امکانات از طریق شهرستان یا استان تامین شود.
مقدم در پایان از رسانهها و دستگاههای متولی خواست تا با دغدغه بیشتری موضوع آموزش عمومی را در زمینه مسئولیت جامعه نسبت به محیط زیست و منابع طبیعی یادآورشوند.