به گزارش روابط عمومی استانداری گلستان؛ علی اصغر طهماسبی، استاندار گلستان در آیین آغاز عملیات اجرایی ساخت نیروگاههای خورشیدی در ۵ استان کشور با اشاره به ظرفیتهای منحصر به فرد استان در تولید انرژی خورشیدی اعلام کرد: هماکنون ۶۵۳ نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس خانگی با ظرفیت ۳۲۶۵ کیلووات در استان فعال شده و پروژه ۵۰۰ مگاواتی جدید در دست اجرا است.
طهماسبی عنوان کرد: استان گلستان، بیشترین سهم را در میان استانهای هدف در اجرای این طرح به خود اختصاص داده است؛ بهطوریکه عملیات اجرایی ساخت ۳۲ ساختگاه نیروگاه خورشیدی با ظرفیت کل ۹۶ مگاوات در این استان کلید خورده است.
استاندار گلستان از آغاز فاز عملیاتی نیروگاه ۱۴ مگاواتی در منطقه سقرتپه شهرستان گمیشان خبر داد و افزود: با واگذاری ۷۰۰ هکتار زمین به سرمایهگذاران، طرح ۵۰۰ مگاواتی جدیدی در استان اجرا خواهد شد که تحولی در تولید انرژی پاک ایجاد میکند.
طهماسبی با اشاره به پتانسیلهای طبیعی استان گفت: شمال گلستان با داشتن بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در سال، یکی از بهترین مناطق کشور برای توسعه نیروگاههای خورشیدی است.
وی ادامه داد: مناطق مرزی همانند گمیشان، ترکمن، مراوه تپه و اینچه برون آماده جذب سرمایهگذاران هستند.
استاندار گلستان با تشکر از وزیر نیرو و همکارانش افزود: با دستور ریاست جمهوری و پیگیریهای وزارت نیرو، انشالله شاهد حل مشکلات دیرینه بخش انرژی خواهیم بود.
وی گفت: با اجرای این طرحهای نوآورانهای می توانیم سرانه درامدی خانوار مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی، را افزایش دهیم.
طهماسبی با اشاره به پیشبینی مصرف برق گلستان در تابستان پیش رو تا ۱۹۵۰ مگاوات، گفت: هم اکنون استان گلستان در پیک مصرف بین ۱۷۵۰ تا ۱۸۵۰ مگاوات مصرف برق دارد که از این میزان تنها حدود ۱۰۰ مگاوات آن مصارف صنعتی است.
طهماسبی خبر از افزایش تولید برق در گلستان داد و گفت : در برنامه های دولت چهاردم تکمیل نیروگاه سیکل ترکیبی ۱۰۰۰ مگاواتی شهرستان علی آبادکتول است.
استاندار گلستان با بیان اینکه استان آماده همکاری با تمام سرمایهگذاران است، تأکید کرد: با اجرای این پروژهها، گلستان میتواند به یکی از قطبهای اصلی تولید انرژی پاک در کشور تبدیل شود. وی از تمام دستگاههای اجرایی خواست در این مسیر همکاری کامل داشته باشند.
عملیات اجرایی احداث این نیروگاهها در قالب مدل «تولید در توزیع» بهصورت همزمان در پنج استان گلستان، آذربایجان شرقی، فارس، بوشهر و جزیره کیش با مجموع ظرفیت ۲۹۷ مگاوات آغاز شد.
هدف اصلی از اجرای این پروژهها، بهرهبرداری سریع از نیروگاهها پیش از پیک مصرف برق تابستان ۱۴۰۴ و کاهش ناترازی انرژی برق در کشور است. اتصال این نیروگاهها در سطح ولتاژ توزیع، ضمن کاهش تلفات شبکه برق، نقش مؤثری در کاهش خاموشیهای مشترکین خانگی خواهد داشت.