مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان در جلسه تجلیل از کشاورزان نمونه در مصرف بهینه منابع آب استان که با حضور نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی و مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان برگزار شد، اظهار کرد: توسعه آبیاری های نوین ، رعایت الگوی کشت، تسطیح و یکپارچه سازی اراضی ، زمان درست آبیاری، توسعه گلخانه ها، مدیریت دیم و استفاده از آب سبز و آب خاکستری ، کشت محصولات دارای ارزش اقتصادی بالا و استفاده از کشاورزی علمی از جمله راهکارهای بهره ورانه در بخش منابع آب استان است.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان اظهار کرد: در سال 98 سیل مهیبی داشتیم که در 50 سال گذشته بی سابقه بوده و همچنیبن امسال خشکسالی را داریم که سال دوم از لحاظ شدت خشکسالی ظرف 50 سال اخیر است که نشان می دهد تنها با فاصله دو سال هم سیلاب و هم خشکسالی را در استان شاهد هستیم.
وی افزود: میزان آب استان 2 ونیم میلیارد متر مکعب در بخش سطحی و زیرزمینی است و آن چه قابل استفاده است تنها ۱ و ۷ دهم میلیارد متر مکعب است.
مهندس حسینی تصریح کرد: جمعیت استان ظرف 50 سال گذشته دو برابر شده است ولی میزان آب در استان افزایش پیدا نمی کند بنابراین با لحاظ افزایش جمعیت و افزایش سرانه مصرف تنها راه بهره وری و مصرف بهینه در بخش های مختلف به ویژه کشاورزی است.
وی بیان کرد: تعریف تن در هکتار به زعم ما غلط است چرا که با کمبود آب و اراضی زیاد رو به رو هستیم و باید بر مبنای کیلوگرم در متر مکعب تولید محصولات را محاسبه نمائیم یعنی به ازای یک هزار لیتر آب چه مقدار محصول تولید می شود.
وی افزود: بر اسا س برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای ظرف 5 سال آینده مقرر است با همکاری کشاورزان و بخش های مختلف تولید محصول را به ازای هر هزار لیتر مصرف آب که تاکنون یک و سه دهم کیلو گرم بود به یک و شش دهم کیلوگرم افزایش دهیم.
مهندس حسینی افزد: نتیجه برداشت بی رویه و افزایش چاه ها در استان فرونشست زمین و تخریب آبخوان ها است که باید با اقدامات پیشگیرانه از آن جلوگیری کرد.