مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان اظهار کرد: دانش بومی بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی ماست و با توجه به اینکه گلستان اولین استان فعال کشور در بحث جمع آوری دانش بومی است، می تواند به الگویی برای کشور تبدیل شود.
به گزارش امور روستایی و شوراها، مهندس قاسم سمیعی در جلسه توجیهی پروژه طبقه بندی و گردآوری دانش بومی استان گلستان گفت: پروژه جمع آوری دانش بومی به نوعی آبروی استان گلستان محسوب می شود چراکه ما اولین استان کشور هستیم که اقدام به جمع آوری دانش بومی کرده ایم.
وی کم هزینه بودن، در دسترس بودن، سازگار بودن با محیط زیست و کم خطر بودن برای کشاورزان و تولید کنندگان روستایی را از مزیت های این دانش عنوان کرد.
وی ادامه داد: بهبود وضعیت عمرانی و ارتقاء خدمات بهداشتی و درمانی، امنیت تقویت کشاورزی استفاده از فن آوری، توسعه سیاسی بهبود وضعیت اقتصادی رفاه اجتماعی آموزشی را توسعه می گویند.
مهندس سمیعی تصریح کرد: دانش بومی در گلستان برای اولین بار مطرح شده است و همه منتظر هستند تا ببینند که استان گلستان در این زمینه چه انجام می دهد تا نسخه آن را در کشور هم تعمیم دهند.
همچنین در این جلسه که با حضور کارشناسان پژوهشی طرح دانش بومی بر گزار شد، مدیر پروژه طرح دانش بومی در گلستان اظهار کرد: دانش بومی بخشی از حکمت بومی و ملی ما و در حال نابودی است و این دانش بخشی از هویت فرهنگی تاریخی ما و مسیر گذار ما را به سوی توسعه پایدار تعیین می کند.
دکتر اردوان طاهری با بیان اینکه دانش بومی بر پایه تجربه استوار است و به دلیل آزمون و خطا در طول قرن ها کاربرد دارد، خاطر نشان کرد:این دانش با محیط و فرهنگ بومی سازگار است و پویا و در حال دگرگونی است.
وی گفت: هدف از توسعه روستایی بهبود زندگی افراد کم درآمد، جلوگیری از مهاجرت بی رویه روستاییان به شهرها، سوق دادن شهرنشینان به گردشگری و سرمایه گذاری و مهاجرت شهرنشینان به روستاها است.
اردوان طاهری با بیان اینکه اطلاعات جمع آوری شده را در بانک اطلاعاتی قرار می دهیم، ادامه داد: دانش بومی و غیر رسمی سینه به سینه و در طی گذر زمان به نسل های بعد رسیده است و این طرح با حمایت و کارفرمایی اتحادیه تعاونی های دهیاری های استان گلستان و اداره کل دفتر امور روستایی و شوراها انجام می شود.
وی خاطر نشان کرد: در فاز یک این طرح شناسایی و گردآوری اطلاعات و روش های جمع آوری را به پایان رسانده ایم و گزینش کارشناسان را در جمع آوری داده انجام خواهیم داد.
طاهری با بیان اینکه این طرح زیر نظر اتحادیه تعاونی دهیاری های استان گلستان اجرا می شود، ادامه داد: استان گلستان نخستین استانی است که به فکر گردآوری اطلاعات و دانش بومی افتاده است و در خصوص کاربردی کردن این دانش شرکت ها و حامیان و بخش های خصوصی باید اقدام کنند.
مدیر پروژه دانش بومی با بیان اینکه این دانش ته نشین شده هزاران سال دانش گذشتگان است، افزود: زمان کلی این پروزه ۱۲ ماه در نظر گرفته شده است که ما حدود ۳ ماه از اجرای کار در برنامه جلوتر هستیم.