استاندار گلستان گفت : مديريت بحران موضوعي اساسي است كه بايد از بخشي نگري در آن پرهيز شود و نبايد نگاه انفعالي و كوتاه مدت به آن داشته باشيم .
دكتر “حسن صادقلو” صبح امروز در جلسه شوراي هماهنگي مديريت بحران استان افزود : بحران يك افق است و بايد برنامه كوتاه مدت ، ميان مدت و دراز مدت باشد .
وي با بيان اينكه ابتكار و پيشگيري مهمترين دستور كار مديريت بحران است اظهار داشت : پيشگيري و تمهيد مقدمات بايد از قبل مورد بحث و بررسي قرار گيرد .
رييس شوراي هماهنگي مديريت بحران استان خاطرنشان كرد : بسياري از حوادث قابل پيشگيري است و نبايد امور قابل پيش بيني را در مقوله بحرات ببينيم .
وي تصريح كرد : بايد به جايي برسيم كه با مديريت بحران اجازه ندهيم حادثه اي رخ دهد .
صادقلو با تأكيد بر تدوين طرح جامع مديريت بحران و تقويت اتاق فكر استان گفت : تدبير در مديريت بحران يك حقيقت است كه مي تواند براي جامعه اميدآفرين باشد .
استاندار گلستان اظهار داشت : منابع موجود را خوب مديريت كرده و از بخش خصوصي و مردمي كمك بگيريد و آنها را در امور مشاركت دهيد .
وي همچنين بر تعريف مجدد و تازه از بحران و همچنين شناسايي موضوعات بحراني استان تأكيد كرد .
استاندار گلستان در بخش ديگري از سخنانش گفت: چنانچه بودجه اختصاصي سالانه استان هر سال تخصيص 100 درصدي يابد، تا 11 سال در استان، ديگر كاري به جز به پايان رساندن اين پروژههاي نيمهكاره نميتوانيم، انجام دهيم.
وي اظهار داشت: طي اين چند سال فقط كلنگ زدند و تعهد ايجاد كردند كه برآيند و محصول اين كلنگزنيها، ايجاد تعهد براي دولت، پروژههاي نيمهكاره و بلاتكليف است.
صادقلو با بيان اينكه حدود يكهزار پروژه نيمه تمام در گلستان وجود دارد، خاطرنشان كرد: براي پايان اين پروژهها و به سامان رساندن آنها به اعتباري بالغ بر 20 هزار ميليارد ريال نياز است.
وي تصريح كرد: اگرچه بايد بپذيريم، مشكلات فعلي عقبه مشكلات گذشته است، اما نبايد نگاهمان تنها متوجه گذشته باشد بلكه بايد گذشته و تجربه تلخ آن را چراغ راه آينده كنيم.
استاندار گلستان ادامه داد: مديريت و حل بسياري از مشكلات فعلي در عرصه اجرايي و عملياتي در استان نيازمند مديريت فكر و ذهن و بهكارگيري همه قابليتهاي استاني است.
انتقاد از دستگاههايي كه اعتبارات دستگاهي خود را برگشت ميدهند
صادقلو با انتقاد شديد و ابراز تاسف از عملكرد برخي دستگاههاي اجرايي كه بودجه دريافتي خود را با وجود نياز شديد استان، برگشت ميدهند، تصريح كرد: اينكه بودجه در جاي خود مصرف نشود و برگشت بخورد نشانه ضعف مديريتي است.
وي اضافه كرد: اين بدان معني نيست كه بگوييم كه اين بودجه بايد در جايي كه لازم نيست مصرف شود، بلكه اطمينان داريم نياز استان در بخشهاي مختلف يك دستگاه اجرايي ممكن است حتي فراتر از اعتباراتي باشد كه اختصاص مييابد، اما مديريت نميشود.
رئيس شوراي هماهنگي مديريت بحران استان گلستان متذكر شد: براي بنده پذيرفته نيست كه با وجود همه مشكلات اعتباراتي استان، اعتباري برگشت بخورد و بيشك آن دستگاه بايد پاسخگوي فقدان مديريت خود در اين عرصه باشد.
صادقلو با اشاره به كمبود امكانات و ماشينآلات و منابع اعتباري در برخي دستگاههاي عملياتي استان تصريح كرد: اين موضوع بر كسي پوشيده نيست كه با كمبود منابع اعتباري مواجه هستيم، اما بايد در سايه تدبير اين ادبيات نااميدكننده را به ادبيات اميدبخش مبدل كنيم.
وي يادآور شد: اين تفكر كه چنانچه پول بيايد كار ميكنيم و اگر نيامد گله و زاري كنيم، بايد تغيير پيدا كند.
صادقلو خاطرنشان كرد: همه مشكلات دولت را ميدانند اما بايد به جاي مديريت توزيع دنبال مديريت توليد فكر باشيد و اين موضوعات را با تدبير و بهكارگيري راهكارهاي عاقلانه و استفاده از قابليت بخش غيردولتي مديريت كنيد.
وي افزود: تكرار و گفتن اين كمبودها پاسخي جز شرمندگي ندارد و البته اين خجلت بدان معنا است كه دولت فعلا با توجه به شرايطي كه در آن قرار داريم شرايط مناسبي ندارد و مشكلات ما نيز كم نيست.