مدیر کل مدیریت بحران گلستان گفت: کشاورزان از ضعیف ترین اقشار جامعه گلستانی به شمار میروند و بدون شک متولیان این بخش برای مقابله با خشکسالی باید این قشر آسیبپذیر را همراه خود سازند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مدیریت بحران استان گلستان، صادقعلی مقدم در جلسه کارگروه خشکسالی و مخاطرات کشاورزی استان اظهار کرد: باید پذیرفت که خشکسالی یک پدیده تدریجی است و باید برای روبهرو شدن و مدیریت آن باید برنامه داشت و بسیاری از محدودیتها مانند تعیین نوع کشت برای کشاورز آن هم در حالی که حمایت کافی از وی نشود، راه به جایی نخواهد برد.
وی ادامه داد: مگر میتوان از کشاورزی که تنها سه هکتار زمین دارد و باید آذوقه یک ساله خود را با همین زمین تامین کند، انتظار داشت که کشت دوم خود را نکارد و زمینش را بایر بگذارد.
مقدم یادآور شد: زندگی یک کشاورز به درآمدی است که از زمین خود به دست میآورد و حذف این درآمد به معنای نابودی وی و خانوادهای که به این درآمد کم اما حلال قانع هستند، اما با حذف این درآمد وی را ناچار میکنیم از زراعت خود چشمپوشی کند و به شغلهای کاذب روی بیاورد و یا اینکه برود تحت پوشش نهادهای حمایتی و امدادی، در حالی که به هیچوجه این مسیر، راه درستی نیست.
وی ادامه داد: باید کشاورزان را در سیاستگذاری برای آنان دخیل ساخت و با همراهی آنان برای این برنامهها، بهترین سیاست را اتخاذ کرد چه بسا با کم کردن فاصله بین نهادهای دولتی و مردم، آنان راهحلهایی بهتر ارایه دهند و حتی دولت را در برنامههای آینده یاری دهند.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان متذکر شد: نتایج اقدامات یک سویه سال گذشته که صرفا نقش کشاورزان را برای برون رفت از بحران آب تبیین کرده بود، به گونهای شد که مدیریت این وضعیت را در سال آتی با نگرانی زیادی مواجه کرده است.
مقدم با اشاره به مشکلات بسیار استان در عرصه کشاورزی اذعان کرد: بخشی از این مشکلات ریشه در تحریم دارد اما بسیاری از مشکلات را میتوان با مدیریت مناسب و سیاستهای کاری موثر و نفذ به سرانجام رساند.
وی تصریح کرد: عاملات تهیه وتوزیع سمها، کودها و بذرهای ناکارآمد و بیکیفیت باید پاسخگو باشند که تاکنون اینگونه نبوده است.
مقدم خاطرنشان کرد: مدیران استان در بخش کشاورزی با توجه به اشرافیت و تخصصشان، بسیاری از مشکلات را میبینند و دغدغهها را میفهمند، باید این مشکلات لیست شود و به اطلاع مسئولان بالا دستی رسانده شود تا بتوان برای این بخش تدابیر ویژهای لحاظ شود.
وی ابراز امیدواری کرد: با تلاش متولیان بخش کشاورزی استان، با توجه به استعدادها و منابع موجود، وضعیت کشاورزی در استان شراطی بهتر از شرایط فعلی را تجربه کند.