معاون امور آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور گفت: حضورم در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استانها در پی دغدغه وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در زمینه پدیدههای جوی پیشرو است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اداره کل مدیریت بحران استان گلستان “مرتضی اکبرپور” در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان افزود: این دومین سفر کاری بنده بعد از گیلان است و بعد از گلستان نیز به استان مازندران و دیگر استانهای متاثر از جریان سرما خواهم رفت تا بر مبحث آمادگی در برابر جریان جوی احتمالی تاکید کنم.
وی با اشاره به جو رسانه ای درزمینه پدیده ال نینو در کشور اذعان کرد: آنچنان به دنبال پدیدههای جوی همچون النینو و لالینو نیستیم، بلکه باید همچون گذشته وظایف خود را در آستانه فصل سرما انجام دهیم.
به گفته اکبرپور: افزایش 63 درصدی بارش طی دو ماهه اخیر در استانهای شمالی، پیامی روشن برای فصل پیش رو است و موید آن است که به دلیل مدیریت ریسک باید از قبل آماده باشیم و آمادگی خود را به دست آوریم.
وی با اشاره به تجربه تلخ زمستان 1386 خاطرنشان کرد:: بر اساس تجربیات تلخ سال 1386 و مشکلات حاصل از آن شرایط برای استانهای شمالی، ایجاب میکند که هوشیار باشیم و اگر مشکلی وجود دارد آن را اصلاح کنیم.
این مقام کشوری با تاکید بر اهمیت آمادگی در برابر حوادث طبیعی یادآور شد: موضوع آمادگی از برنامههایی به شمار میرود که در سیاست کلی نظام برای مسئولان و مردم به طور دائمی مورد تاکید است و تکلیفی است که باید برای آن برنامه داشته باشیم و از آمادگی نسبی تا پایان این بازه زمانی برخوردار باشیم.
اکبرپور تصریح کرد: اوضاع را رصد کنید، کنترل کنید تا بتوان قبل از وقوع حادثه آن را در نطفه خفه کرد، اگر این کار انجام نگیرد تاب آوری جامعه کاهش خواهد یافت و بحران به سطح ملی سوق داده می شود، در حالی که مدیریت تا قبل از کشیده شدن به فضای بحرانی باید اعمال شود.
*پاشنه آشیل مدیریت بحران اطلاعرسانی است
وی متذکر شد: نقاط آسیبپذیررا شناسایی کنید تا از آمادگی لازم برخوردار باشیم، باران رحمت الهی است و با توجه به کم آبی باید از آن استقبال کنیم اما اگر آماده نباشیم و زیرساختها را مهیا نکنیم، تبدیل به نقمت خواهد شد.
اکبرپور با اشاره به استان گلستان به عنوان استانی با مدیران کارآمد در موضوع مدیریت بحران بیان کرد: شما مدیران شایسته و لایقی هستید اما دستگاههای نظارتی وارد سطح بحران شدند و به ریز مدیران را زیر سوال میبرند، نگذارید حادثه تبدیل به بحران شود، با ابزار قانونی صحنه را خوب مدیریت کنید و نگذارید دستگاه نظارتی شما را به چالش بکشد.
وی یادآور شد: اخطاریههای استانی از سمت هواشناسی و اداره کل مدیریت بحران را شدیدا جدی بگیرید و در پنج ماه باقی مانده سال کشیک های مجموعه خود را فعال کنید.
معاون امور آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور پاشنه آشیل حوادث گذشته را در بخش اطلاعرسانی قلمداد و اذعان کرد: در تجربیات گذشته آسیبپذیرترین بخش حوادث بخش اطلاعرسانی بوده و انتظار میرود هر نقطه ای از استان که حادثه رخ می دهد خبرش سریعا را به استان اعلام شود.
اکبرپور یادآور شد: اطلاعات حوادث اول به مدیریت بحران استان ارائه شود، نه اینکه ابتدا به رسانه ها بدهیم و مدیریت بحران آن خبر سوخته را از رسانه ها بگیرد.
وی با تاکید بر نظارت عالیه به عنوان مهمترین وظیفه مدیرت بحران از اختصاص اعتبارات مدیریت بحران به دستگاههای کشوری، راه وشهرسازی، نیرو، جهاد کشاورزی و هلال احمر خبر داد و از دستگاههای استانی خواست تا سهم خود را از این اعتبارات پیگیری ومطالبه کنند.