نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

دولت یازدهم توجه خاصی به حوزه روستایی و عشایری دارد

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=310589کپی به کلیپ‌بورد

دولت یازدهم توجه خاصی به حوزه روستایی و عشایری دارد

 معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری با اشاره به اینکه قبل از دولت یازدهم توجه زیادی به عشایر و روستایی نشده است، گفت: در دولت یازدهم توجه خاصی به حوزه روستایی و عشایری شده است به طوری که این حمایت‎ها قابل مقایسه با هیچ دولتی بعد از انقلاب نیست.

 دکترسیدابوالفضل رضوی در همایش اقتصاد روستا محور توسعه در شهرستان گرگان اظهار کرد: طبق تحقیق مرکز پژوهش‎های مجلس شورای اسلامی 9 دهک جامعه روستایی در حاشیه ناامن غذایی قرار دارند.

 وی روستا را آغاز توسعه و مکمل توسعه عنوان کرد و گفت: یکی از دلایلی که ما به عدد نرخ رشد اقتصادی در برنامه‎ها نرسیدیم این است که روستا و روستایی را فراموش کردیم.

 وی با اشاره به اینکه 28.6 درصد جمعیت کل کشور را جامعه روستایی و عشایری تشکیل می‎دهند، اظهار کرد: سیستان با 51 درصد جمعیت روستایی، هرمزگان با 50 درصد جمعیت روستایی و استان گلستان با 49 درصد جمعیت روستایی به ترتیب اولین تا سومین درصد این جوامع را در کشور نشان می‎دهند.

 معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری بر لزوم مشارکت اقتصادی مردم تاکید کرد و از اعطای سه گونه وام به روستائیان خبر داد و تصریح کرد: اگر 25 سرپرست خانوار 40 درصد سهم آورده داشته باشند دولت 60 درصد وام به آنها پرداخت می‎کند، اگر 50 سرپرست خانوار سهم آورده‎شان 35 درصد باشد سهم دولت 65 درصد خواهد بود و اگر 100 خانوار شدند سهم آنها 30 درصد و سهم دولت 70 درصد است.

وی افزود: اگر 150 خانوار شوند سهم آورده آنها 25 درصد و سهم دولت 75 درصد است و اگر 200 خانوار شدند سهم مردم 20 درصد و سهم وام دولت 80 درصد می‎شود بنابراین هر چه تعداد سهامداران بیشتر شود آورده مردم کمتر خواهد بود.

 معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه نرخ وام‎های مذکور سه درصد است، گفت: متقاضیان این وام‎ها می‎توانند کارت یارانه را نزد بانک به عنوان وثیقه بگذارند و از شش ماه تا دو سال لازم نیست که نسبت به پرداخت وام مبادرت کنند از ماه هفتم یا سال سوم پرداخت وام به مدت سه تا پنج سال آغاز می‎شود.

 دکتر رضوی به پرداخت نوع دیگری از وام کم‎بهره به روستائیان و عشایر اشاره کرد و افزود: این دسته از متقاضیان با تعریف پروژه و مراجعه به فرمانداری شهرستان و تائید دستگاه از این وام بهره‎مند می‎شوند اگر سهم آورده آنها 25 الی 30 درصد باشد کارمزد وام آنها هفت الی 12 درصد است و وثیقه باید توسط بانک تائید شود.

 وی با بیان اینکه برای طرح‎های خوداشتغالی تا مرز 20 میلیون تومان با کارمزد چهار درصد تسهیلات ارائه می‎شود، گفت: هزینه تولید با دریافت اینگونه وام‎ها کاهش می‎یابد.

 به گفته دکترضوی؛ برای هر شغل پایداری که در روستا وام پرداخت می‌شود اعم از معدنی، تبدیلی، فرآوری، کشاورزی، گردشگری و یا صنایع دستی باید دستگاه اجرایی آن طرح را تائید و بانک توجیه مالی آن را بپذیرد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری بیان کرد: 14 و 15 مهرماه جاری به مناسبت روز گرامیداشت مقام و متزلت روستایی و عشایری، رئیس جمهور در سالن اجلاس سران در جمع روستائیان و عشایر سخنرانی خواهد کرد.

 وی با بیان اینکه توسعه باید از کوچک شروع شود، گفت: کوچکترین محل زندگی مردم در روستاها است متاسفانه سیستم برنامه‎ریزی ما توسعه‎گرا و عدالت‎محور نبوده است لذا تمام امکانات سرازیر به مرکز شده و به همین خاطر تهران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‎کند.

 معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیس جمهوری گفت: یکی از موانع در تحقق نرخ رشد اقتصادی مد نظر در برنامه های توسعه همه جانبه کشور، فراموش کردن روستا و روستایی بوده است.

دکتر رضوی همچنین از برنامه ریزی و پیگیری افزایش خدمات بیمه به روستائیان خبر داد و گفت: امیدواریم با کمک نمایندگان مجلس شورای اسلامی در برنامه ششم توسعه کشور بیمه روستائیان همانند کارگران بخش صنعت ،شده و نگرانی آنها در این حوزه رفع شود.

 وی همچنین سرمایه گذاری در حوزه آموزش روستائیان درحوزه های مختلف برای کارآفرینی را از جمله برنامه های این معاونت برشمرد و گفت: طبق مصوبه دولت برگزاری این دوره های آموزشی، رایگان است و دستگاه حق ندارد بابت آموزش روستائیان از آنها، دستمزد دریافت کند.

 وی توجه به هماهنگی میان دستگاه ها در ارائه خدمات به روستائیان و شتاب در رفع موانع توسعه روستاها، افزایش خدمات بیمه روستائیان، سنددارکردن املاک روستایی، رفع برخی تبعیض های امکاناتی بین شهر و روستا را از دیگر برنامه های دولت تدبیر و امید برای توسعه مناطق روستایی برشمرد.

 لازم به ذکر است در این نشست مدیران کل دفتر روستایی استانداری وآموزش فنی و حرفه ای، 6تن از کارآفرینان برتر روستایی گلستان از وضعیت مناطق روستایی، ظرفیت ها و لزوم حمایت از توسعه روستا و ارزش آفرینی اقتصادی برای روستائیان و عشایر استان سخن گفتند.

 گفتنی است اعطای تسهیلات بانکی در جهت رونق گردشگری، حمایت از تولیدکنندگان، توجه به صنایع تبدیلی، ایجاد مدیریت یکپارچه کلان روستایی و ممانعت از سردرگمی روستائیان، ارتقاء جایگاه و تقویت توان دهیاری ها در ارائه خدمات، بومی سازی توسعه برای هر روستا، استفاده از ظرفیت فضای مجازی در توسعه اقتصادی روستا از جمله مطالبه کارآفرینان برتر گلستان در این همایش بود.

دولت یازدهم توجه خاصی به حوزه روستایی و عشایری دارد

 

دولت یازدهم توجه خاصی به حوزه روستایی و عشایری دارد

 

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار