به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان دکتر علی محمد زنگانه امروز سه شنبه 4 اردیبهشت در گردهمایی منطقه ای عهد حضور ائمه جمعه کشور با حضور حجتالاسلام حاجی علی اکبری رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور و آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان تصریح کرد: اعتبارات تملک دارایی ها (عمرانی) استان گلستان از کل ظرفیت های قوانین بودجه سنواتی از 4200 میلیاردتومان در دو سال پایانی دولت دوازدهم به 16300 میلیاردتومان در دو سال ابتدایی دولت سیزدهم رسیده است و این باعث شده که استان گلستان به یک کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: تعداد پروژه های عمرانی نیمه تمام استان از 1200 پروژه در انتهای دولت قبلی به کمتر از 800 پروژه کاهش پیدا کرده است.
استاندار گلستان خاطر نشان کرد: بودجه مصوب و اعتبارات عمرانی شهرداری های استان طی دولت سیزدهم رشد 100درصدی (دو برابری) داشته است.
دکتر زنگانه یادآور شد: اجرای یک میلیون و پانصدهزار متر مربع زیرسازی و آسفالت روستایی با مشارکت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در دولت سیزدهم صورت گرفته و همچنین 623 میلیاردتومان به حساب دهیاری های استان واریز شد.
وی ادامه داد : ضریب جینی روستایی استان از 0.36 به 0.34 طی دولت سیزدهم کاهش پیدا کرده است و نشان دهنده کاهش فاصله طبقاتی بین اقشار جامعه و توزیع عادلانه منابع و امکانات بین شهرها و روستاهای استان است.
استاندار گلستان گفت: بهسازی و روکش 629 کیلومتر آسفالت جاده های استان طی دولت سیزدهم صورت گرفته است
دکتر زنگانه اظهار کرد: ایمن سازی 47 نقطه پرخطر و حادثه خیز از 95 نقطه استان با اعتباری بیش از 290 میلیاردتومان و برنامه ریزی برای رفع تمام نقاط تا پایان دولت سیزدهم (تعریض و ایمن سازی 19 دستگاه دوربرگردان) صورت گرفته است.
وی ادامه داد: 1311 میلیاردتومان برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و بار در استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی و مشارکت دولت (خرید 219 دستگاه سبک و سنگین) تخصیص یافته است.
استاندار گلستان تصریح کرد: 15 پروژه به ارزش بیش از 3310 میلیاردتومان در حوزه زیرساخت، شبکه توزیع، احداث و افزایش ظرفیت پست های برق و آغاز عملیات اجرایی پروژه های شرکت برق منطقه ای گلستان و مازندران با ارزش بیش از 9000 میلیاردتومان جهت رفع عقب ماندگی ها و ایجاد زیرساخت های توسعه صنعتی استان طی دولت سیزدهم افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی افزود: خوشبختانه پوشش ۱۰۰٪ فیبرنوری منازل، مدارس و کسب و کارها درهمه ۳۶ شهر استان به عنوان اولین استان کشور با سرمایه گذاری بیش از ۱۰۰۰ میلیاردتومان در راستای چشم انداز بخشی گلستان؛ سرزمین هوشمند انجام شد.
استاندار گلستان خطر سیلاب در گلستان را در سنوات گذشته جدی قلمداد کرد و افزود: لایروبی، ساماندهی و مهندسی 260 کیلومتر از رودخانه های استان و تخریب 96 آب بندان غیرمجاز در بستر و حریم رودخانه ها انجام شد.
دکتر زنگانه یادآور شد: پروژه علاج بخشی خلیج گرگان و لایروبی کانال آبرسان آشوراده (احداث کانال آبرسان و تسهیل تبادل آب بین دریای خزر و خلیج گرگان به طول 11 کیلومتر و 5400 متر دیواره چوبی سازگار با محیط برای مراقبت از کانال در برابر رسوبات احتمالی) با اعتبار بیش از 550 میلیاردتومان (احیای حوضچه بندرترکمن، نصب و راه اندازی اسکله شناور جهت رونق گردشگری بعد از دو دهه، احیای اسکله چوبی بندرترکمن و جزیره آشوراده) انجام شد.
وی با اشاره به پروژه نهضت ملی مسکن در استان گفت: طی دولت سیزدهم تعداد 8500 واحد مسکن در استان گلستان به متقاضیان تحویل شده است و تعداد66 هزار واحد مسکن در مرحله ساخت (از صدور پروانه تا نازک کاری) می باشد. همچنین در آخرین گزارش اعلام شده استان گلستان دارای رتبه 5 کشوری در حوزه مسکن خودمالکی، رتبه 7 کشوری در حوزه بافت های فرسوده و مجموعا در رتبه 11 کشوری می باشد.
استاندار گلستان توجه به مطالبات مردمی را بسیار پراهمیت دانست و افزود: طرح احیای مگاپروژه پتروشیمی گلستان که دارای بیش از 91.000 سهامدار ناامید و بلاتکلیف بود، در یک ماراتن 18 ماهه در دولت سیزدهم، پس از 18 سال بلاتکلیفی انجام شد و در سفر دور دوم ریاست محترم جمهور به استان گلستان عملیات اجرایی تکمیل و بهره برداری از این پروژه با سرمایه گذاری بیش از 40.000 میلیاردتومانی توسط هلدینگ خلیج فارس آغاز شد.
دکتر زنگانه پروژه منطقه آزاد را پروژه ای پر اهمیت دانست و گفت: منطقه آزاد تجاری-صنعتی اینچه برون به عنوان یکی دیگر از ابرپروژه های استان گلستان در دولت سیزدهم پیگیری و راه اندازی شد. جشن سنگ بنای این پروژه با سرمایه گذاری 53 هزار میلیارد تومانی و پیش بینی اشتغال 47 هزار شغل در سفر ریاست محترم جمهور به استان برگزار شد.
وی گفت: پیگیری ارتقا درآمد سرانه استان و بهبود جایگاه استان در رتبه بندی کشوری در حوزه درآمد سرانه بطوریکه در ابتدای دولت 47.4 درصد میانگین کشوری بوده که بعد از دو سال به عدد 51.4 رسیدیم.
استاندار گلستان یادآور شد: میانگین نرخ رشد اقتصادی استان در سال های دهه 90 در حدود 1.7 درصد بوده است و در سال انتهایی دولت قبل شاهد رشد 5.4- بوده ایم اما در سال 1401 شاهد رشد حداقل 3.3 درصدی تحقق یافته است که منجر به کسب رتبه 13 کشور شده است. همچنین در بخش صنعت شاهد رشد 7.9 درصدی بودیم.
وی تاکید کرد: استان گلستان جزو 3 استان کشور (گلستان، قم و سمنان) بوده است که رشد اقتصادی آن در همه ی زیربخش ها مثبت بوده است که این نشانگر پیشرفت متوازن استان می باشد.
به گفته دکتر زنگانه مجموع ارزش صادرات استان گلستان در دولت سیزدهم مبلغ 566 میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه در دولت قبلی (289 میلیون دلار) حدود 96 درصد رشد داشته است. همچنین ارزش یک تن کالای صادراتی استان ارزش583 دلاری دارد که میانگین کشور عدد 357 دلار می باشد. لازم به ذکر است که عمده کالاهای وارداتی استان مواد خام مورد نیاز صنایع تبدیلی و تکمیلی استان هستند و باعث ایجاد ارزش افزوده خواهند شد.
وی ادامه داد: ترانزیت استان گلستان در سال 1398 به صفر رسیده بود که الان بصورت میانگین شاهد تردد بیش از 160 کامیون در طول روز از مبادی گمرکی و ترانزیتی استان هستیم.
استاندار گلستان خاطر نشان کرد: بر اساس آخرین گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی (بهار 1402)، استان گلستان به لحاظ شاخص امنیت ملی سرمایه گذاری (امن ترین) در جایگاه دوم کشوری قرار دارد این در حالی است که در ابتدای دولت سیزدهم در رتبه 28 کشوری قرار داشتیم.
وی گفت: شاخص مساعد بودن محیط کسب و کار (بهبود فضای کسب و کار) در بهار 1402 بر اساس گزارش اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران در استان گلستان 6.05 می باشد. استان گلستان در این شاخص به لحاظ مستعد بودن محیط کسب و کار در رتبه 18 کشور و دقیقاً در وضعیت مشابه میانگین کشور قرار دارد. در گزارش مذکور، استان گلستان بیشترین کاهش را نسبت به فصل گذشته در بین استان های کشور داشته است.
استاندار گلستان تاکید کرد: در حوزه سرمایه گذاری خارجی در استان گلستان 2 میلیون و 850 هزار دلار در 8 سال دولت قبل سرمایه گذاری خارجی صورت گرفت اما تاکنون در دولت سیزدهم این عدد به میزان 13 میلیون و 450 هزار دلار رسیده است. لازم به ذکر است سه پروژه به ارزش 17.4 میلیون دلار در حال پیگیری و اقدام می باشد.
دکتر زنگانه اضافه کرد: در حوزه اشتغال در سال 1402 تعهد استان ایجاد اشتغال برای 25380 نفر بوده است که تاکنون برای 22540 نفر محقق شده است(88.8 درصد) و منجر به کسب رتبه 15 کشوری شده است. لازم به ذکر است در سال 1401 با تحقق 121 درصدی و اشتغال برای 37952 نفر رتبه 12 کشوری کسب شد.
وی گفت: احیاء و راه اندازی تعداد 137 بنگاه و شرکت نیمه فعال، راکد و تعطیل با سرمایه گذاری بیش از 1900 میلیاردتومان و ایجاد اشتغال برای 1035 نفر در دولت سیزدهم صورت گرفته است.ن صورت
گرفته است.