سومین
جلسه کارگروه استانی مدیریت جامع حوزه آبخیز استان گلستان با هدف ایجاد
زمینه های توسعه پایدار در حوزه آبخیز با حفظ و تقویت سرمایه ها و دارایی
های معیشتی ساکنین و ارتقای توان سازگاری و مقابله با آسیب ها و شوک های
مختلف اقتصادی، اجتماعی و اقلیمی به منظور دستیابی به آینده پایدار برگزار
شد.
قزل سفلو رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: حوزه آبخیز چهل چای با 25700 هکتار مساحت در جنوب شهرستان مینودشت قرار دارد که متوسط آبدهی سالانه این حوزه 70 میلیون متر مکعب در سال و 73 درصد جنگل و 25 درصد زراعت و 2 درصد آن مرتع می باشد و میزان فرسایش حوزه 13 تن در هکتار در سال می باشد.
وی افزود: دلیل انتخاب این حوزه احداث سد چهل چای و نرماب انجام شدن مطالعات اجرایی آبخیزداری، تنوع کاربری زراعی، جنگلی و مرتعی داشتن جاذبه گردشگری بسیار بالا و تهیه طرح پارک جنگلی، بالا بودن میزان فرسایش و رسوب و سیل خیزی حوزه وجود پتانسیل توسط توسعه گیاهان دارویی در حوزه چهل چای می باشد.
قره جانلو بخشدار شهرستان مینودشت با اشاره به دغدغه های منابع طبیعی در خصوص منطقه ادامه داد: 25000 هکتار ازاراضی طرح را درخود جا داده است باید مدیریت و اهداف این طرح تحقق پیداد کند در 13000 هکتار اراضی شیب دار که مساعد کشت گیاهان دارویی است و می تواند درآمد خوبی برای مردم منطقه باشد.
سادات نژاد معاون گردشگری خاطرنشان کرد: تنگه چهل چای یکی از مناطق مهم گردشگری در شرق استان می باشدو باید در خصوص ریختن زباله ها، فاضلاب، قهوه خانه ها و….. ساماندهی شود طرح بومگردی برای منطقه مد نظر گرفته شده است و در مرحله انجام امور مجوز ها می باشد.
وی گفت: مشاهده ظرفیت سازی، بوم گردی، باغبانی و گیاهان دارویی دام پروری در منطقه در حال آموزش و کار نیز می باشد که به تولید اشتغال در منطقه نیز کمک می کند.
دکتر جمشیدی نماینده سازمان جهاد کشاورزی اذعان داشت: دانشگاه باید حرکتش به گونه ای باشد که ما را ترغیب کند به سریعتر گام برداشتم به سمت این موضوعات.
نماینده محیط زیست گفت: 50 روستا در اطراف پارک ملی گلستان قرار دارد که هرکدام تفکرات متفاوتی دارند، آگاه سازی مردم منطقه از الزامات اصلی است و باید در خصوص رفاه و معیشت بهتر مردم گام برداشت با آگاه سازی بیشتر کمک به اجرای بهتر این منطقه می شود.
نماینده گردشگری معاونت صنایع دستی عنوان کرد: در حوزه آبخیز چهل چای صنایع دستی قابلیت کارد دارد.
جمالی مدیر کل بحران استانداری ضمن اشاره به مسائل مرتبط با مدیریت بحران اعلام کرد: اکثر فرمانداری ها همکاری لازم را داشته باشند و بازدید از منطقه را باید در اولویت برنامه های خود قرار دهند.
آب و فاضلاب روستایی گفت: آبرسانی در اکثر روستاها انجام شده است جمع آوری فاضلاب ها و پروژه های فاضلاب ها به صورت ملی انجام شده است در برخی از روستاها که موقعیت بحرانی دارند پایش انجام شود که لازمه آن بازدید از منطقه می باشد.
در خاتمه اهداف و برنامه ها مشخص شد که عبارتند از: اجرای شفاف سازی و وضعیت مطلوب شناسایی مشکلات و علت و اثرات آن، شناسایی بازیگران مربوط به پروژه های اجتماعی برای انتخاب و رئوس و اجرای پروژه.