مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: اجرای طرح جامع مدیریت پیشگیری واطفای حریق در جنگلها، بهترین گزینه برای کنترل آتشسوزی در عرصههای جنگلی و مرتعی کشور محسوب میشود.
صادقعلی مقدم در نشست فرمانداری گرگان با مسئولان فرمانداری و منابع طبیعی شاهرود در روستای «چهار باغ» اظهار داشت: در این طرح همه جوانب پیشگیری و مقابله با حریق در عرصههای جنگلی پیشبینی شده و براساس نیاز، امکانات و اعتبارات مرتبط تعریف شده است.
وی افزود: این طرح طی دو سال گذشته به همت کارگروه کشوری اطفای حریق مرکب از سازمان مدیریت بحران کشور، سازمان جنگلها و مراتع و سازمان حفاظت محیط زیست کشور و ادارات کل مدیریت بحران استانهایی که عضو این کارگروه تخصصی هستند تهیه و تنظیم شده است.
مقدم با اشاره به حریق در جنگلهای استان و نقش بالگرد در این حوادث اذعان داشت: حضور بالگرد در مناطق دچار حریق بیشتر جنبه روانی دارد و بهترین کاربرد آن برای جابهجایی نیروها و تجهیزات در مناطق صعبالعبور است.
بالگرد منجی اطفای حریق نیست
وی با تاکید بر نیروی انسانی به عنوان بهترین راهکار برای مقابله با حریق جنگلهای استان خاطرنشان کرد: انتظار برای بالگرد و عزیمت آن به منطقه به عنوان منجی اشتباه است و باید توجه داشت که این امکان علاوه بر تحمیل هزینه بالا کاربرد چندانی در اطفاء حریق ندارد.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان یادآور شد: اکثر کارشناسان و مدیرانی که در این عرصه تجربه کسب کردهاند نیز اعتقاد دارند با توجه به امکانات فعلی کشور و نبود تجهیزات هوایی مختص اطفای حریق باید از تجهیزات پایش عرصه و ظرفیت نیروی انسانی ماهر در این مسیر بهره برد.
مقدم با تاکید بر اهمیت نیروی انسانی آموزش دیده به عنوان بهترین مسیر اطفای حریق تصریح کرد: این اهرم انسانی کاربلد در دستگاههایی چون منابع طبیعی جواب داده است و آنان طی این مدت با وجود مواجه شدن با آتشسوزیهای مکرر توانستهاند آن را با نیروهای موجود در این مجموعه مدیریت کنند.
تعامل بین منابع طبیعی شاهرود و گرگان الگویی مناسب برای مناطق هم مرز گلستان
وی ادامه داد: خشکسالی آستانه تحریک جنگلها را برای حریق افزایش داده و پایش مناطق آسیبپذیر میتواند از راهکارهای مناسب برای پیشگیری از شعله ور شدن حریق در این مناطق باشد.
مقدم با اشاره به تعامل مناسب بین استانهای سمنان و گلستان در منطقه شاهکوه و چهارباغ متذکر شد: این تعامل باید به عنوان یک الگوی مناسب در دیگر مناطق هممرز استان نیز بسط داده شود.
وی تاکید کرد: این هماهنگی مطلوب موجب شد تا بتوان با تکیه بر امکانات منطقه، توان مردمی و همراهی دو استان از گسترش حوادثی چون حریق جنگل جلوگیری کرد.
حریق جنگل گلستان در خارج از مرزهای سیاسی گلستان
مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان با تائید اظهارات اخیر مدیر کل منابع طبیعی استان در زمینه وقوع آتش در خارج از مرزهای سیاسی استان در پارک ملی گلستان تصریح کرد: ما ناخواسته در این حادثه در خارج از مرزهای سیاسی استان اعمال مدیریت کردهایم.
مقدم یادآور شد: این استان در خارج از مرزهای جغرافیایی خود تنها میتواند به عنوان استان معین، نقش مقابله با حوادث احتمالی را ایفاء کند.
وی اضافه کرد: این شرایط در منطقه شاهکوه و چهارباغ نیز حاکم است و با وجود آنکه این منطقه در حیطه ماموریتی منابع طبیعی استان سمنان قرار دارد اما از لحاظ مرز سیاسی متعلق به استان گلستان است و سمنان به عنوان استان معین در این منطقه به کمک گلستانیها میآید.
در این جلسه علاوه بر معاون فرماندار گرگان و همراهان، حجتالاسلام لیوانی امام جمعه موقت گرگان، جلالی مشاور استاندار گلستان، معاون فرماندار شاهرود و روسای منابع طبیعی گرگان و شاهرود نیز حضور داشتند.