وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما به دنبال اعتدال فرهنگی هستیم که این از گفتمان فرهنگی مقام معظم رهبری اقتباس شده است. در این گفتمان عقلانیت، تنوع، دیانت و انسجام فرهنگی فرهنگی وجود دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان، محمدرضا صالحی امیری، صبح امروز در جلسه شورای اداری استان گلستان با بیان اینکه مخالف ولنگاری و تحجر در حوزه فرهنگ هستیم، عنوان کرد: برای رسیدن به اعتدال فرهنگی نیازمند ثبات فرهنگی هستیم.
وی افزود: نظام فرهنگی یک گفتمان حاکم دارد و آن گفتمان مقام معظم رهبری است.
صالحی امیری اظهار کرد: جامعه نیازمند نشاط است و باید آن را به رسمیت بشناسیم، احساس نشاط و امید به آینده، نیاز جامعه است و جزم اندیشی موجب زیرزمینی شدن بخشی از فعالیت ها خواهد شد.
وی تأکید کرد: نه به تحجر و نه به ولنگاری تن می دهیم، قوانین ما مبانی دینی است و مبتنی بر معارف اهل بیت (علیه السلام) است. با کسی در فضای مناقشه حرکت نمی کنیم و از همه دعوت می کنیم تا در کنار هم قرار بگیریم.
وی با اشاره به خیزش در حوزه سینما گفت: میزان فروش در سینما از 33 میلیارد تومان در سال 92 به 150 میلیارد تومان در یازده ماهه امسال رسیده است. در حوزه هنر نیز نیازمند تولید، توزیع و مصرف فرآورده های هنری هستیم، سوء مصرف هنری در جامعه نگران کننده است. محرومیت جوانان و جامعه از مصرف فرهنگی موجب گسترش آسیب های اجتماعی و فرهنگی می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در پایان سال قرار داریم و نیازمند ورود به عرصه ای جدید هستیم و باید تصویر دقیق از وضع موجود و اتخاذ سیاست برای وضع مطلوب حرکت کنیم.
به گفته وی؛ گلستان در ظرف ایران بزرگ و جمهوری اسلامی، صورت و سیرت زیبایی دارد. مردمانی نجیب و نیروی انسانی بسیار خلاق، باهوش و جوانان سرشار از نشاط دارد.
وی با بیان اینکه می توان گلستان را ایران کوچک نامید، افزود: این استان رنگین کمان اقوام ایران است و زیبایی آن در این است که به رغم تنوع و سلایق مختلف دارای وحدتی مثال زدنی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در شرایط کنونی با سه مسئله مواجهیم، گفت: در داخل نیازمند ارائه پاسخ روشن به انبوه مطالبات مردم هستیم و باید جهت گیری های خود را شفاف و روشن اعلام کرده و ظرفیت های دولت را برای پاسخ دادن به این مطالبات ارائه دهیم.
وی گفت: باید برای مردم تبیین کنیم که وضعیت داخل از نظر معیشت، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی چگونه است.
صالحی امیری با اشاره به تحولات منطقه و سهمی که ایران می تواند در این تحولات داشته باشد و هم چنین شرایطی که در عرصه بین الملل بوجود آمده است، اظهار کرد: در این شرایط مسئله اساسی موضوع داخل است، برخلاف بسیاری از کشورها اساساً سیاست خارجی تابع سیاست داخلی است که باید تحلیل درستی از آن داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در عرصه داخل نیازمند تغییر و دگردیسی هستیم، افزود: در یکصد سال گذشته ریل توسعه را از نفت آغاز کردیم اما آنچه که نصیب ملت نشد توسعه است و نفت نتوانست جهت گیری حرکت قطار اقتصاد کشور را به توسعه برساند برای همین نیازمند یک پردازش جدی در این بخش هستیم.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری درباره ایجاد الگوی بومی برای توسعه خاطرنشان کرد: بیش از 20 سال مقام معظم رهبری شعار سال را انتخاب می کنند ودر ورودی ادارات و سازمان ها و شهرها این بنرها وجود دارد اما نتوانستیم در این مسیر اقدام کنیم، دلیل اینست که جهت گیری اصلی را تبیین نکردیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه دچار یک تعارض در انتخاب الگو هستیم، بیان کرد: الزاما نیازمند یک الگوی بومی و ملی متناسب با مقتضیات و ساخت فرهنگی و اجتماعی جامعه ایران هستیم. اگر نتوانیم الگوی بومی و ملی طراحی کنیم، همواره دچار اغتشاش در سطح تحلیل و عملکرد هستیم.
وی عنوان کرد: ما با تنوع سلایق، علایق و نحله ها و ادبیات مختلف مواجه هستیم، تا زمانی که وفاق و همدلی اتفاق نیفتد در توسعه دچار مشکل خواهیم شد. نفت ما را نه به مقصد و نه به مقصود رساند واین نشان می دهد که باید مسیر توسعه را به ریل دیگری برد و آن هم طبق اندیشه های امام ( رحمه الله علیه)، توسعه انسانی است.
صالحی امیری با تأکید بر توسعه و ساخت انسانی گفت: در الگوی توسعه، تعداد نیروی تحصیل کرده جوان با حداقل سرمایه دور هم جمع شدند و حدود 3 شرکت دانش بنیان راه انداختند. در این شرکت ها 80 هزار نفر مشغول به کار شدند و گردش مالی آنها نیز به 30 میلیارد تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه توسعه را باید از انسان و ریل فرهنگ شروع کرد، افزود: مدیران درگیر کارهای سنگین جاری هستند و این جهت گیری را فراموش کردند. الگوی توسعه مطلوب الگویی است که همه سرمایه های اجتماعی، فرهنگی، معنوی، اقتصادی و … را در کنار هم داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: اگر بناست در حوزه اقتصاد مقاومتی اتفاقی بیفتد نیازمند گفتمان سازی هستیم. اگر قرار است اقتصاد مقاومتی در متن اتفاق بیفتد باید از سطح رسمی عبور کرده و به سطح اجتماعی برسد و مردم به آن احساس نیاز کنند. اما نتوانستیم از سطح شعار ملی به گفتمان و نیاز ملی برسیم.
وی تصریح کرد: اگر بناست اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد باید تبدیل به گفتمان درونی جامعه شود. عده ای در سطح شعار به نام و نان خواهند رسید اما برای مردم اتفاقی رخ نخواهد داد. یکی از عناصر اصلی طراحی الگوی بومی و ملی، توجه به اقتصاد مقاومتی است. گفتمان سازی به منزله یک تکنیک است که باید در مردم و بطن اجتماعی احساس نیاز شود که نگاه به اقتصاد درون زا و برون نگر داشته باشیم.
صالحی امیری با بیان اینکه برای شکل گیری توسعه بومی نیازمند توجه به مردم و سرمایه اجتماعی هستیم، افزود: ساخت قدرت و الگوی توسعه در ایران دولت محور است و تا زمانی که نگرش توسعه از دولت به مردم منتقل نشود، توسعه شکل نمی گیرد. این حجم مطالبات از دولت باعث فشار سنگین به دولتمردان و عدم انگیزه در متن جامعه می شود. باید بپذیریم که مردم می توانند جامعه را اداره کنند اما هنوز هم مقاومتی در برابر واگذاری تصدی گری ها به مردم وجود دارد.
وی با تأکید براینکه در حوزه سیاست داخلی باید به وفاق سیاسی برسیم و منازعات را کاهش دهیم، گفت: جایی که انگ زدن، اتهام و توهین وجود دارد توسعه شکل نمی گیرد. وفاق ملی یک نیاز ملی است. همه باید قبول کنیم برای رضایت مردم و اعتماد مردمی از اختلافات بکاهیم؛ این به معنای یکی شدن نیست بلکه به معنی تحمل دیگران، گفتگو و سازش عقلانی برای منافع ملی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: آنهایی که دولت را تخریب می کنند ضد وفاق ملی عمل می کنند، دولت، قوه قضاییه، مجلس و … همه زیر چتر نظام و یک رهبری فعالیت می کنیم. هرکسی که بر طبل نفاق و تفرقه می کوبد ضد منافع ملت است. انسجام به معنای انسجام در سیاست ساختار برنامه و هدف است.
وی با بیان اینکه در شرایطی قرار داریم که با درآمد ناچیز کشور را اداره می کنیم، گفت: یک عده ای نام و نان شان در تخریب دولت است، عده ای تلاش می کنند از آب آلوده ماهی بگیرند. هر کسی به تخریب دولت دامن می زند ضد اقتدار ملی است.
صالحی امیری با بیان اینکه شرایط نشان می دهد که کشور آماده جهش است، افزود: جهت گیری دولت آغاز شده است و با اتکا به نیروی انسانی خلاق و منابع در آمد ملی، جهشی را در سال 96 آغازکنیم، توجه دولت در سال آینده توجه به معیشت و وضعیت مالی مردم است.