مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان گفت: خوشبختانه مدیریت به موقع حادثه سیل در روستای “زیارت گرگان” مانع از یک فاجعه بزرگ انسانی شد اما این کار بزرگ و موثر کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
مهندس “صادق علی مقدم” صبح امروز یکشنبه در گفت وگو با پایگاه اطلاعرسانی مدیریت بحران استان گلستان اظهار کرد: متاسفانه هنوز در بسیاری از اوقات تا تلفات انسانی در حادثهای طبیعی روی ندهد، بزرگی یک حادثه توسط بخشهای متعدد تصمیمگیری درک نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: وقتی تلفاتی در یک حادثه طبیعی نداشته باشیم، بدان معنی نیست که حادثه بزرگی نبوده بلکه موید اقدام موثری بوده که مانع از چنین فاجعهای شده است.
مقدم متذکر شد: با تمام تلاشهایی که انجام شد و این همه خسارتی که داشتیم، کمتر کسی ابعاد فاجعه زیارت رادرک میکند اما چنانچه یک نفر تلفات انسانی داشتیم، الان دنیا متوجه میشد که چه اتفاقی در این حوزه روی داده است.
وی خاطرنشان کرد: کشته ندادن در یک حادثه طبیعی چیزی از عظمت یک حادثه و تهدید طبیعی کم نمیکند، چنانچه شواهد و آمار باران سیلآسای مسیر بلوار ناهارخوران گرگان به روستای «زیارت» نشان میدهد که این حادثه تا چه میزان بزرگ بوده است.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استام گلستان با انتقاد از نگرش بزرگی حادثه بر اساس تلفات انسانی در کشور اذعان کرد: چنانچه در جایی با هوشیاری و اقدام به موقع و تدابیر سریع جلوی تلفات انسانی گرفته شود، این به منزله کوچکی حادثه نیست.
مقدم ادامه داد: یک حادثه باید بر مبنای میزان ارقام و اطلاعات، شامل مقدار بارش و دبی رودخانهها ارزیابی شود و همه این شاخصها میتواند مبین بزرگی یک حادثه طبیعی باشد.
مقدم یادآور شد: این موضوع در سیل خرداد ماه سال 1393 نیز وجود داشت که مدیریت به موقع حادثه در «دهنه محمدآباد» و زیارت در آن سال با وجود خسارات به برخی مواصل ارتباطی و پلها، هیچ تلفات انسانی نداشت.
وی متذکر شد: حادثه یاد شده در یک مسیر ییلاقی آن هم در عصر گرم روز پنجشنبه اتفاق افتاد، و در حالی که این هنگام بسیاری از شهروندان گلستانی عازم خانههای ویلایی خود و آشنایانشان در این مناطق بودند، به حول قوه الهی با همراهی دستگاههای عملیاتی و انتظامی توانستیم ضمن اطلاعرسانی به موقع و انسداد مسیر از بروز هر فاجعه انسانی جلوگیری کنیم.
مقدم اضافه کرد: این موضوع حتی در گزارش نمایندگان اعزامی کشور از دستگاههای نظارتی به گلستان نیز به عنوان یک نکته مثبت مورد توجه قرار گرفت و از آن به عنوان بهترین فرآیند مدیریت حادثه نام برده شده بود.
وی اضافه کرد: رویکردها در نوع ارزیابی حوادث باید تغییر یابد و بزرگی تلاشهای انجام گرفته استان یا دیگر مناطق کشور در مدیریت بحران استان میتواند به کیفیت برخورد با حادثه و پیشگیری از یک بحران انسانی نیز معطوف شود.