استان گلستان با وجود مرکزیت استان و دارا بودن بیش از یک چهارم جمعیت این شهرستان و حجم بالای مهاجر پذیری دارای برخی امکانات تخصصی و فوق تخصصی از جمله مرکز جراحی قلب باز، جراحی چشم، سوختگی و… دارا می باشد، همچنین با بیان اینکه این شهرستان بیمارستانی با چند صد تخت و بعنوان مرکزی که قرار است روزانه به چند هزار نفر خدماتی بسیار حساس و حیاتی ارائه کند که در ادامه به بیمارستان های استان گلستان بیان نموده ایم.
هرچند برخی از این تجهیزات پیشرفته در سایر شهرستان های استان مستقر است و البته حق مسلم آنان بوده، اما می طلبد مسئولان با توجه به حجم انبوه مراجعان به مراکز درمانی گرگان، در چگونگی توزیع و تخصیص امکانات درمانی نگاه ویژه تری به مرکز استان داشته باشند.
بیمارستان پنجم آذر
مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر در سال 1310 در شهرستان گرگان تأسيس و در حال حاضر 400 تخت بستری داشته و بزرگترين مرکز آموزشی درمانی استان گلستان محسوب می گردد. بيش از 80 نفر پزشک متخصص و فوق تخصص در اين مرکز در حال انجام وظيفه می باشند. توانمنديهای اين مرکز آموزشی درمانی در زمينه های مختلف فوق تخصصی در رشته های نفرولوژی، روماتولوژی، گوارش، غدد، ريه، جراحی ترميمی، جراحی قفسه صدری و … بوده و خدمات تخصصی در رشته مختلف داخلی، عفونی، جراحی عمومی، روانپزشکی، ارتوپدی، جراحی مغز و اعصاب، قلب و عروق، داخلی اعصاب، جراحی کليه و مجاری ادراری، چشم، گوش و حلق و بينی و راديوتراپی و سرطان شناسی و غيره در اين مرکز ارائه مي شود. بهره گيری از تکنيکهای تصويربرداری و تشخيصی پيشرفته نظير سونوگرافی، ماموگرافی، اکوکارديوگرافی، سی تی اسکن، داپلر ترانس کرانيال، برونکوسکوپی، آندوسکوپی، رکتوسيگموئيدوسکوپی، آرتروسکوپی، راديوگرافی، فلوروسکوپی، سيستوسکوپی، پزشکی هسته ای، الکترو انسفالوگرافی، الکتروميوگرافی، تست ورزش، دستگاه APC (آرگون پلاسما کوآگوليشن) جهت درمان سريع خونريزی های دستگاه و غيره باعث شده که اين مرکز آموزشی درمانی به يکی از قطبهای بزرگ ارجاع بيماران در سطح استان جهت تشخيص بيماری و درمان ايشان تبديل گردد.وجود ماشينهای پيشرفته دياليز و تختهای ويژه و مجهز CCU و ICU همراه با سيستم مانيتورينگ پيشرفته، خدمات توانبخشی و فيزيوتراپی بهمراه خدمات تخصصی و مشاوره ای جهت مداوای بيماران ديابتی در کلينيک ويژه ديابت و درمان مبتلايان به سوء مصرف مواد در مرکز ترک اعتياد، اين مرکز درمانی را به کاملترين بيمارستان استان گلستان مبدل نموده است.
بیمارستان دزیانی
بيمارستان در سال 1343 بنام زايشگاه زنان و زايمان ايجاد شده است و اكنون به نام مركز آموزشي درماني دزياني مي باشد.
اين مركز بوسيله آقاي محمود سيفي تحت عنوان وصي مرحوم دزياني ايجاد و بنا گرديد كه پس از اتمام به شير خورشيد سابق و به مديريت و عامل وقت دكتر مقصودلو و معاونت ايشان خانم شهين بهادراني واگذار و مورد بهره برداري قرار گرفته است كه سند آن در اختيار شير خورشيد سابق (هلال احمركنوني) مي باشد.
در قسمت شرقي بيمارستان در سال 1373 درمانگاه تخصصي زنان توسط آقاي حاج صاحب زاهدي ساخته شد و مورد بهره برداري قرار گرفت كه شامل اتاق معاينه پزشكان (زنان – داخلي)، آزمايشگاه كه شامل پاتولوژي، سرولوژي و هورمون شناسي ميباشد.
در قسمت غربي بيمارستان زايشگاه بازسازي و مرمت گرديد و اتاق اورژانس زايشگاه با فضاي كافي در امر سرويس دهي بيماران مراجعه كننده راه اندازي گرديد.اتاق زايمان اين مركز مجهز به دستگاههاي الكتروشوك NST و ECGو سوني كيت مي باشد.
در سال 1374 اتاق عمل بازسازي و مرمت گرديد و دو اتاق عمل به سه اتاق عمل افزايش يافت و با بازگشايي دانشكده علوم پزشكي گرگان و آمدن پزشكان متخصص ديگر زنان و زايمان و عضو هياتهاي علمي دانشگاه كه همگي خانم مي باشند اتاق عمل اين مركز بسيار فعال مي باشد و عملهاي الكتيو كه قبلاٌ بسيار اندك بود افزايش يافته كه كه با كمبود جا و تخت در بخش مواجه گرديد كه با انتقال زايشگاه در قسمت غربي بيمارستان بخش جديد جراحي زنان راه اندازي گرديد.
اتاق عمل اين مركز و ريكاوري آن مجهز به دستگاهايي مانند: الكتروشوك و ُECG و وسايل لاپاراسكوپي و كوترريزاسيون و دستگاه پالس اكسي متر مي باشد كه در مورد لزوم مورد استفاده بيماران قرار مي گيرد. هم اكنون 3 اتاق عمل (اورژانس – الكتيو – لاپارسكوپي) در مجموعه اتاق عمل اين مركز وجود دارد.
در قسمت جلوي سالن مكاني جهت داروخانه در نظر گرفته شده كه با تجهيز كردن اين واحد نياز دارويي بيماران بستري و مراجعه كننده برطرف مي گردد. قسمت زيرين داروخانه و راديولوژي واحد اسناد و مدارك پزشكي كه با خريد يك دستگاه كامپيوتر و راه اندازي آن سعي شده است كه اطلاعات كليه اوراق و مدارك پزشكي در كامپيوتر ثبت و در موقع لزوم دسترسي به آنها آسانتر انجام گيرد.
CSR مجهز به دو دستگاه اتو كلاو مي باشد كه بطور 24 ساعته فعال و انجام وظيفه مي نمايند. با روند رو به رشد تعداد بيماران جوياي خدمات از اين مركز و احساس نياز به تخت هاي بيشتر بيمارستاني ابتدا بخش زنان از بخش جراحي جدا شده و در قسمت جنوبي مركز بخشي جديد به نام بخش زنان ايجاد گرديد و با افزايش تعداد بيماران بستري در اين بخش و نياز دقت و توجهات بيشتر به بارداري هاي هاي ريسك بخش زنان 2 در قسمت جنوب شرقي مركز راه اندازي شد.
بيمه هاي طرف قرارداد: خدمات درماني ( كارمندي، روستايي، خويش فرما، ساير اقشار، همگاني شهري )، بانك صادرات، بانك تجارت، بانك سپه، بانك كشاورزي، اتباع امـور خارجي، هـلال احمـر، صدا و سيما، بيمه دانا، بيمه ايران، بيمه اجتماعي، نيروهاي مسلح، وزارت نـيرو ، كميته امدادامام خميني(ره)، زندان، بنياد 15 خرداد، شركت نفت.
بیمارستان امام رضا
بيمارستان امام رضا (ع) در سال 1368 در شهرستان خان ببين تاسيس شد و با داشتن ميانگين20 تخت بستری بعنوان تنها مرکز ارجاع بيماران دچارسوانح و سوختگی در سطح استان معرفی گرديد. اين بيمارستان بعنوان تنها بيمارستان تک تخصصی سوختگی استان با دارا بودن امکانات خاصی همچون اتاقهای ايزوله و وان هيدروتراپی يکی از بيمارستانهای مهم استان بشمار مي رود.
بیمارستان فلسفی
بيمارستان فلسفي گرگان در سال 1342 به همت جنابان آقايان دكتر محمود و دكتر ابوالقاسم فلسفي با 25 تخت فعال تاسيس گرديد، سپس در طول دوره هاي مختلف تجهيز و تكميل گرديد. از سال 1368 به نام شركت سهامي خاص بيمارستان و زايشگاه فلسفي تغيير مديريت داد و با 1000 سهم شركت فوق تاسيس گرديد و در حال حاضر با 74 سهامدار متخصص در بخشهاي مختلف ICU ،CCU، اتاق عمل، زايشگاه، نوزادان، افق، پگاه، شفق، ميلاد، اورژانس، آزمايشگاه، راديولوژي، داروخانه، فيزيوتراپي مشغول خدمت رساني به مردم استان گلستان مي باشد.
ساختمان جديد بيمارستان و زايشگاه فلسفي ازبهمن ماه 1388 مطابق با آخرين استانداردهاي وزارت بهداشت و درمان شامل برخورداري كليه بخشها به سيستم تهويه مطبوع، اكسيژن سانترال، ساكشن مركزي، اعلان و اطفاء حريق، احضار پرستار، سيستم MIS ،HIS، سيستم تصفيه خانه مركزي، ديزل ژنراتور، سيستم UPS، دوربين مدار بسته افتتاح گرديد. منابع تامين اعتبار آن 13,800,000,000 ريال از محل بنگاههاي زود بازده از بانك ملي و مابقي از محل فروش قسمتي از زمين بيمارستان كه در بافت فرسوده بيمارستان قرار داشت، تامين اعتبار گرديد .
تعداد تخت مصوب بيمار 128 تخت بوده كه درحال حاضر 100 تخت آن فعال و 160 پرسنل پرستاري، خدماتي، اداري، مشغول خدمت رساني به بيماران مي باشد. رياست حاكميت باليني مركز جناب آقاي دكترحجت اله مقصودلو ميباشد. برنامه استراتژيك بيمارستان فلسفي با مشاركت حدود 10 نفر ازكارشناسان، مديران، متخصصان و اعضاي هيئت مديره با می باشد.
بیمارستان امام خمینی بندر ترکمن
بيمارستان امام خمينی (ره) در سال 1372 در شهرستان بندر ترکمن تاسيس و با داشتن ميانگين 100 تخت بستری در رشته های داخلی، جراحی عمومی، زنان و زايمان، اطفال، چشم پزشکی و گوش و حلق و بينی ، جراحی کليه و مجاری ادرار و ارتوپدی در سطح استان ارائه خدمت می نمايداين مرکز درمانی با بکارگيری امکانات تخصصی تصويربرداری نظير سونوگرافی و راديوگرافی و با دارا بودن بخشهای دياليز و CCU يکی از بيمارستانهای مهم استان گلستان بشمار رفته و به مردم خونگرم و شريف شهرستان ترکمن ارائه خدمت می نمايد.
بیمارستان امیرالمومنین کردکوی
بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) کردکوی واقع در استان گلستان، شهرستان کردکوی بیمارستانی است درمانی و وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گلستان با ۱۳۱ تخت ثابت میباشد.
این بیمارستان در سال ۱۳۹۰ توانست بعنوان برترین مرکز درمانی استان گلستان در امر برقراری طرح حاکمیت بالینی شناخته شود. هم اکنون این بیمارستان دارای بخشهای: اورژانس، دیالیز، تالاسمی، بازتوانی قلبی، داخلی، جراحی عمومی، زنان و زایمان، اطفال، چشم پزشکی، جراحی کلیه و مجاری ادرار، ارتوپدی، گوش و حلق و بینی، روانپزشکی، داخلی اعصاب و فوق تخصص جراحی قلب باز ، ICU جنرال، ICU ویژه، جراحی قلب باز، CCU و آنژیوگرافی، تست ورزش، اکوکاردیوگرافی، سونوگرافی میباشد. این بیمارستان تنها مرکز درمانی جراحی قلب استان بشمار میرود.
بیمارستان بقیه اله اعظم علی آباد کتول
علی آباد کتول بعد از گرگان و گنبد، سومین شهر دارای ICU می باشد و تجهیز بیمارستان دیگر شهرستان های استان در دستور کار است. تجهیزات تست ورزش و اکوی بیمارستان علی آبادکتول تامین شده و به زودی خدمات رسانی آن آغاز می شود.اختصاص 600 ميليون تومان به مرکز بهداشتی درمانی شماره يک و تجهيز بيمارستان بقيه الله الاعظم شهرستان علی آباد کتول دایر شده است. بیمارستان بقیه الله علی آباد کتول وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بوده و در حال حاضر 120 تخت خوابه می باشد.
بیمارستان رسول اکرم (کلاله)
بيمارستان حضرت رسول اکرم (ص) شهرستان کلاله در سال 1384 افتتاح و بخش نسبتا بزرگی از سطح منطقه شرق استان را تحت پوشش خود دارد. اين بيمارستان در فاز اول با 56 تخت مصوب به بهره برداری رسيده و دارای بخشهای تخصصی داخلی ، اطفال ، جراحی عمومی و زنان و زايمان در چارت خود می باشد. همچنين اين مرکز درمانی با داشتن بخش دياليز، خدمات تخصصی مذکور را نيز ارائه می نمايد.
بیمارستان شهدا (گنبد)
بیمارستان شهدا گنبدکاووس وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بوده و در حال حاضر 123 تخت خوابه می باشد.
فعالیت های تخصصی مرکز: زنان و زایمان
بیمارستان شهداء بندرگز
بخش مراقبت های ویژه قلب (CCU) و فاز اول پروژه شمس بیمارستان شهداء با هزینه بالغ بر سه میلیارد و 600 میلیون ریال به ثبت رسیده است، با توجه به اهمیت بیماری قلبی و عروقی و لزوم خدمت رسانی در دقایق اولیه بروز مشکل، CCU بیمارستان شهداء بندرگز با 6 تخت بستری و بخش اکوکاردیوگرافی همراه با جذب دو متخصص قلب و عروق جهت تشخیص بموقع و درمان سریع بیماران قلب و عروق احداث شده است.
این بخش در مساحت 145 متر مربع و با هزینه ساختمانی حدود 700میلیون ریال (70 میلیون تومان) و هزینه تجهیزات پزشکی (مانیتورها – تخت ها و ….) حدود دو میلیارد و 400 میلیون ریال (240میلیون تومان) آماده استفاده شده است.
در پی تجهیز زیرساخت شبکه و اتاق سرور فاز اول پروژه شمس بر روی بستر فیبر نوری با پهنای باند 20 مگابایت اینترانت جهت بهره برداری در بیمارستان شهداء بندرگز با صرف هزینه ای بالغ بر500 میلیون ریال (50 میلیون تومان) افتتاح و به بهره برداری رسید.
از بستر زیر ساخت پرسرعت شمس جهت استفاده از نرم افزار مدیریت بیمارستانی HIS و افزایش سرعت و انتقال اطلاعات به سامانه پرونده سلامت الکترونیک (سپاس) استفاده خواهد شد.
پروژه ˈشمسˈ آینده ای روشن در انفورماتیک پزشکی داشته و مقدمه ای برای راه اندازی ˈتله مدیسین و پزشکی از راه دورˈ خواهد بود. شهرستان بندرگز با افزون بر 50 هزار نفر جمعیت در غرب استان گلستان واقع است.
بیمارستان قائم علی آباد کتول
بيمارستان قائم (عج) در سال 1345 در شهرستان علی آباد کتول تاسيس و با داشتن ميانگين 110 تخت بستری در رشته های داخلی، جراحی عمومی، زنان و زايمان، اطفال، عفونی، ارتوپدی در سطح استان ارائه خدمت می نمايد. اين بيمارستان با واقع بودن در مسير ترانزيتی گرگان – مشهد و پوشش جمعيت نسبتا بزرگی از مردم استان يکی از بيمارستانهای مهم مجاور شهرستان گرگان بشمار ميرود. اين مرکز درمانی با بهره گيری از فن آوريهای تصويربرداری سونوگرافی، راديوگرافی، سيستوسکوپی و غيره و دارا بودن بخشهای تالاسمی و هموفيلی و CCU يکی از بيمارستانهای بسيار مهم استان بشمار ميرود.
بیمارستان شهید مطهری گنبد کاووس
بيمارستان شهيد مطهری گنبد کاووس در سال 1354 توسط بخش خصوصی احداث گرديد و درسال 1356 به بهره برداری رسيد تعداد تخت های آن 54 تخت بود که پس از انقلاب به 96 تخت رسيد و درحال حاضر به تعداد 156 تخت افزايش يافته است. بخش دياليز در اين بيمارستان با 8 تخت در سال 1374 افتتاح گرديد و در سال 1375 بخش زايشگاه آن به بيمارستان شهداء منتقل شد و فضای موجود به بخش آی سی يو تغيير کاربری داد و در اين بيمارستان هم اکنون اعمال جراحی به صورت جراحی عمومی، ارتوپدی، ارولوژی، چشم،گوش و حلق و بينی و مغز و اعصاب انجام می گيرد و در طول سال تعداد اعمال جراحی آن بيش از 14500 مورد می باشد.
بیمارستان طالقانی (گنبد)
بيمارستان طالقانی شهرستان گنبد به عنوان تنها مرکز تک تخصصی کودکان شرق استان گلستان در زمينه های مختلف تخصصی به شرح ذيل دارای توانمندی می باشد:
1. بخشهای تخصصی اورژانس و بستری کودکان و نوزادان و NICU
2. بخش تالاسمی و هموفيلی
3. کلينيک تخصصی کودکان و بالغين
4. خدمات دندانپزشکی
5. امکانات تصويربرداری تشخيصی همچون اکوکارديوگرافی ، سونوگرافی ، راديوگرافی و آندوسکوپی
بیماستان فاطمه زهرا (مینودشت)
بيمارستان فاطمه الزهرا (س) در سال 1359 در شهرستان مينودشت فعاليت خودرا درقالب زايشگاه آغاز نمود و درسال1380 بدنبال پيگيريهای انجام شده توسط معاونت درمان دانشگاه به بيمارستان عمومی با ميانگين 25 تخت بستری در رشته های زنان و زايمان، اطفال، داخلی و جراحی عمومی تغيير کاربری يافت. اين بيمارستان در حال حاضر دارای 65 تخت مصوب می باشد.
توانمنديهای اين مرکز درمانی در زمينه های مختلف تخصصی به شرح ذيل می باشد:
1. خدمات تخصصی داخلی، زنان و زايمان، اطفال و جراحی عمومی و ICU
2. خدمات تصويربرداری مانند راديوگرافی و سونوگرافی
3. ارائه خدمات درمانی به بيماران مبتلا به تالاسمی و هموفيلی