مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: طبق برآوردهای انجام شده میزان فرسایش و رسوب سالانه در غرب استان میزان 8 تن در هکتار و در شرق 35 تن در هکتار است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، ابوطالب قزل سفلو، در مراسم بزرگداشت روز جهانی خاک، بحث توسعه پایدار را یک موضوع مهم برشمرد و اظهار کرد: بحث توسعه پایدار باید مورد توجه همگان قرار گیرد و برنامه ریزی های منسجمی در این خصوص انجام شود که امید است با تلاش های انجام شده این موضوع به عنوان یک سند بالادستی به مرحله اجرایی رسد.
وی افزایش جمعیت، خشکسالی، تغییر اقلیم و فرسایش خاک را چالش های رسیدن به امنیت غذایی اعلام کرد و افزود: خاک در کنار آب و هوا یکی از موضوعات بسیار مهم برای ادامه حیات انسان محسوب می شود چرا که امنیت غذایی به این سه مورد گره خورده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان با اشاره به اینکه سالانه متوسط هدر رفت خاک در دنیا بین 8 تا 50 تن در هکتار متغیر است، گفت: تا سال 2050 فرسایش خاک منجر به از دست رفتن 10 درصد از محصولات زراعی خواهد شد. قزل سفلو اظهار کرد: بهره برداری نادرست از اراضی زراعی، کاهش مواد آلی خاک و شخم اراضی در جهت شیب از مهمترین عوامل انسانی در تخریب خاک محسوب می شوند.
وی یادآورشد: بهره برداری بی رویه از سفره های زیرزمینی یکی دیگر از عوامل انسانی در تخریب خاک هستند چرا که این کار باعث شوری آب و در نهایت شوری خاک می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان در خصوص وضعیت فرسایش و رسوب دراستان، گفت: طبق برآوردهای انجام شده میزان فرسایش سالانه در غرب استان میزان 8 تن در هکتار و در شرق 35 تن در هکتار است.
وی افزود: تبدیل اراضی زراعی شیبدار به باغات مقدار فرسایش را تا دو و نیم برابر کاهش می دهد.