نشست بررسی مسائل آبی شهرستان رامیان با حضور سیدمهدی مهیائی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، امام جمعه رامیان، اعضای شورای تامین شهرستان، مدیر کل بازرسی استانداری، مدیرعامل، معاونین و کارشناسان شرکت های آب منطقه ای و آب و فاضلاب استان، معاونین ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری، محیط زیست و جمعی دیگر از مدیران استانی و شهرستانی در سالن جلسات شهدای دولت فرمانداری شهرستان رامیان برگزار شد.
در این جلسه همچنین جمعی از معتمدین، منتقدین نسبت به این طرح و شماری از کارشناسان به نمایندگی از اهالی شهر رامیان نیز حضور داشتند.
سیدمهدی مهیائی با اشاره به این موضوع که در بهره وری آب دچار عقب ماندگی تاریخی هستیم و به عنوان یک کشور کم آب که هر چند سال یک بار با چالش خشکسالی هم رو به رو هستیم گفت: بایستی در بهره وری منابع اندک آب در استان تلاش بیشتری کنیم.
وی، اجرا پروژههایی در حوزه آبرسانی و رفع تنش آبی از جمله آبرسانی به ۴۳۲ روستا، تکمیل سد نرماخب چهل چای مینودشت و شیرین سازی آب دریا، علاج بخشی خلیج گرگان، توسعه نیروگاه سیکل ترکیبی علی آباد و لایروبی رودخانهها را از مهمترین پروژههای مورد توجه دولت در گلستان برشمرد و گفت: سرانه آب در استان گلستان به ازای هر نفر در سال 1250 متر مکعب است که نسبت به سرانه متوسط کشور کمتر است که نیازمند مصرف بهینه هستیم.
معاون استاندار همچنین گفت: کشاورزی 90 درصد آب استان را مصرف می کند که هدر رفت آب در آن حدود 67 درصد است و باید در این زمینه دانش بنیان فکر کنیم تا بتوانیم بهره وری بیشتری از آب داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در شهرها و روستاهای ما لوله ها و انشعابات آب شرب فرسوده است و موجب هدررفت زیادی می شود که باید نسبت به آن اقدامی صورت گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان در رابطه با ثبت این مطالبه و بررسی موضوعات و مسائل مطرح شده اظهار کرد: اجرای طرح آبرسانی به شهرهای شرق استان گلستان، یکی از اقدامات عملیاتی، علمی و کارشناسی است.
سیدمهدی مهیایی خاطرنشان کرد: با توجه به مطالبه مردمی مطرح شده که عموم مردم هم پیگیر آن هستند و با توجه به درخواست شهروندان در شهرستان رامیان، به منظور رفع ابهامات و سوالات و تصورات شهروندان در این مورد، مقرر گردید اهالی فن و صاحبنظران درحوزه های تخصصی آب، منابع طبیعی و محیط زیست که نقدی نسبت به این طرح دارند و یا مستنداتی دارند که معتقدند اجرای این طرح غیرکارشناسی است و ممکن است مشکلاتی را برای شهروندان شهرستان رامیان ایجاد کند، مستندات علمی و کارشناسی خود را ظرف مدت ۲۰ روز به دادستانی ارائه کنند.
همچنین مقرر گردید دادستانی محترم، استعلامات لازم و بررسیهای کارشناسی جهت ارائه به وزارت نیرو مدنظر قرار داده تا در صورتی که در کمیته کارشناسی و تخصصی تصمیمی غیر از اجرای طرح گرفته شد، موضوع در دستور کار جدی قرار گیرد.
همچنین مقرر گردید اداره کل بازرسی و امور حقوقی استانداری ظرف مدت یک هفته نسبت به بررسی وجود 3 حلقه چاه پلمپ در زمین های موقوفه مدرسه علمیه سعدیه رامیان، اقدام عاجل را جهت اعلام نتیجه به مراجع ذیربط و عموم مردم را با قید فوریت انجام دهد.
مهیایی همچنین بیان کرد: برخی معتقدند منابع تامین آب شرب مطمئن دیگری نیز وجود دارد که بلااستفاده مانده و میتوان برای تامین آب شرب شهرستانهای اطراف شهرستان رامیان از آن استفاده کرد که این موضوع نیز در دستور کار استانداری گلستان قرار گرفت و مقرر شد با سرعت این موضوع بررسی و نتیجه موضوع برای دستور مقتضی به استاندار ارائه گردد.
وی بیان کرد: بدون شک تلاش ما بر این است بهترین تصمیم را برای موضوع آبرسانی به شهرستانها که موضوعی بسیار جدی و حیاتی است گرفته شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان تصریح کرد: به هیچ عنوان ما خواستار متضرر شدن شهروندان و اهالی نیستیم و بدون شک موضوعاتی همانند موضوع آبرسانی و ابعاد مختلف این مساله بررسی به صورت دقیق و علمی بررسی و سپس به مرحله اجرا در خواهد آمد.
مهیایی گفت: این طرح نیز مجوزهای لازم را دارد و وزارت نیرو نیز به صورت جدی پیگیر این موضوع است و تلاش ما بر این است سوالات و ابهامات ایجاد شده طرح را برای مردم تبیین و تشریح کنیم تا مردم عزیز نگران نباشند.