نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

نشست علمی تخصصی «بررسی زمینه‌های وقوع ریزگرد در استان گلستان» برگزار شد

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=418663کپی به کلیپ‌بورد

نشست علمی تخصصی «بررسی زمینه‌های وقوع ریزگرد در استان گلستان» برگزار شد

نشست علمی تخصصی «بررسی زمینه‌های وقوع ریزگرد در استان گلستان» با حضور رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، رئیس دانشگاه کشاورزی نیازف ترکمنستان و جمعی از مسئولان و مدیران استانی و اعضای هیأت علمی دانشگاه، در سالن اندیشه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد‌.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در این نشست با بیان اینکه در محیط طبیعی خطرات و مخاطرات زیادی وجود داشته که باعث تهدید زندگی انسان‌ها می‌شود گفت: در استان گلستان اکنون ۱۴ نوع مخاطرات دارای اولویت شناسایی شده و باید برنامه‌ریزی متناسب بر مبنای این مخاطرات انجام شود.
دکتر شتایی وقوع ریزگرد در استان گلستان را یکی از مخاطرات و چالش‌های جدی در سال‌های اخیر بیان کرد و گفت: خشکسالی، بارش کم باران و از بین رفتن پوشش گیاهی در عرصه‌های طبیعی استان و کشورهای هم‌جوار علل اصلی وقوع ریزگرد در سال‌های اخیر است.
وی تصریح کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته منشأ بسیاری از ریزگردهای استان گلستان کانون‌هایی است که درکشور ترکمنستان و شمال استان گلستان واقع شده و دانشگاه‌های تخصصی کشاورزی‌ و منابع‌ طبیعی‌ دو کشور می‌توانند نقش ویژه‌ای در زمینه انجام مطالعات علمی و انجام تحقیقات مشترک در راستای ارایه راهکارهای علمی برای کاهش بروز این مخاطره طبیعی ایفا نمایند.
دکتر شتایی در پایان با اشاره به مسئولیت‌ اجتماعی دانشگاه‌ها بر تلاش همه جانبه در جهت کاهش مخاطرات محیطی و طبیعی تأکید کرد.
سپس دکتر غفوراف، رئیس دانشگاه کشاورزی نیازف ترکمنستان توسعه بخش کشاورزی را در راستای تامین امنیت غذایی به جهت وابستگی قوی آن با آسایش زیست محیطی ضروری دانست.
وی با بیان اینکه کشورهای ایران و ترکمنستان دارای اقلیم خشک هستند بر همکاری مشترک علمی و تحقیقاتی در زمینه‌های اکولوژیکی تأکید کرد.
دکتر غفوراف با اشاره به الحاق کشور ترکمنستان به معاهده پاریس در خصوص آب و هوا، از برنامه‌ریزی این کشور در جهت حفاظت محیط زیست، تأمین امنیت اکولوژیکی، بهره‌مندی مناسب از منابع طبیعی و انتقال آن به نسل‌های آینده خبر داد.
رئیس دانشگاه کشاورزی نیازف ترکمنستان با تأکید بر لزوم زندگی مردم دو کشور در محیط زیست پاک، حفظ اکولوژی و تنوع زیستی را ضروری دانست و گفت: متاسفانه بر اساس پایش‌های صورت گرفته خاک‌های مناطق آرال از جمله گیاهان آن منطقه بر اثر وجود ذرات گرد و غبار در حال تخریب جدی است و در این راستا حدود ۲۰ هزار هکتار فضای جنگلی در منطقه در حال احداث است.
وی در پایان بر اهمیت همکاری مشترک دو دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و دانشگاه کشاورزی نیازف ترکمنستان در حوزه‌های علمی و آموزشی در راستای تامین آسایش زیست محیطی منطقه و رفع چالش‌ها و مخاطرات طبیعی تأکید کرد.
گفتنی است: در این نشست دکتر محمدیان بهبهانی، از اعضای هیأت علمی گروه مدیریت مناطق بیابانی دانشکده مرتع و آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، مهندس سلامتی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، امان محمد کمالی، مدیرکل هواشناسی گلستان و مهندس جهانشاهی از اداره کل محیط زیست استان گلستان به ارایه مباحث علمی و تحقیقاتی خود در خصوص وقوع ریزگرد در استان پرداختند.

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار