همايش اعتياد و خانواده با رويکرد پيشگيری و بهبودی با حضور موسوي چلك، مدير كل دفتر توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، اعضاي شوراي هماهنگي استان، ائمه جمعه، روساي كميته هاي چهارگانه شورا ، فرمانداران ، دهياران و شورا هاي اسلامي ، جمعی از مسئولان استان و شهرستان، بهبود يافتگان و خانواده هاي آنان در گنبد کاووس برگزار گردید.
در این آیین مدیرکل توسعه مشارکت های مردمی و سازمانهای مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: در کنار رویکردهای مقابله ای که تاکنون نتیجه موثری هم نداشته، لازم است رویکرد اجتماعی برای مقابله با پدیده شوم اعتیاد مورد توجه جدی قرار گیرد.
“سیدحسن موسوی چلک” افزود: همسایگی با بزرگترین تولید کننده مواد مخدر و سودکلان ناشی از ترانزیت این مواد، موجب شده تا پدیده شوم اعتیاد در کشور گسترش یافته و مصرف مواد از سنتی به صنعتی تغییر پیدا کند.
وی ادامه داد: در رویکرد مقابله ای تاکنون بیش از 3700 نفر در جریان مبارزه با قاچاقچیان و سوداگران مرگ به شهادت رسیده اند.
مدیرکل توسعه مشارکت های مردمی و سازمانهای مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در رویکرد اجتماعی مبارزه با اعتیاد، ظرفیت های گسترده ای وجود دارد که خانواده مهم ترین این ظرفیت هاست.
موسوی چلک ادامه داد: حوزه اجتماعی درگذشته همیشه در حاشیه سیاستگذاری ها بوده و نگاه مسوولان بیشتر به حوزه های عمرانی و سیاسی بوده است.
وی افزود: این غفلت ها امروزه موجب شده نگاه همه به این سمت جلب شود و به همین خاطر رییس جمهور محترم بارها به موضوع مهم توجه به حوزه های اجتماعی به عنوان یک ضرورت، تاکید کرده اند.
مدیرکل توسعه مشارکت های مردمی و سازمانهای مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر گرایش زنان به اعتیاد را یکی از عمده نگرانی های مسوولان دانست و گفت: امروزه نوک پیکان آسیب های اجتماعی به سمت بانوان است و افزایش طلاق، خشونت ها و اعتیاد مؤید این امر است.
موسوی چلک گفت: در خانواده سالم احترام متقابل افراد رعایت می شود اما در خانواده ای که اعتیاد وجود دارد مشکلات عدیده ای نیز وجود دارد.
وی فقر شادی در خانواده ها را یکی مشکلات حوزه اجتماعی عنوان کرد و گفت: اگر در خانواده ای شادی ، نشاط و فضای دوستانه وجود نداشنه باشد، افراد آن خانواده در فضایی دیگر به دنبال شادی و نشاط می گردند که این امر می تواند مشکلات زیادی رابه دنبال داشته باشد.
مدیرکل توسعه مشارکت های مردمی و سازمانهای مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره اینکه طبق آمارهای ارائه شده، میزان شادی در خانواده های ایرانی در بین 157 کشور جهان رتبه 115را دارد، افزود: شاد زیستن باید در درون خانواده باشد.
موسوی چلک گفت: براساس پژوهش انجام شده، بدست آوردن شادی کاذب و فرار از مشکلات بیشترین فراوانی را در میان مبتلایان به اعتیاد دارد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان گنبدکاووس نیز در این همایش گفت: خانواده در قانون اساسی کشور جایگاه والایی دارد و دولت نیز برای تحکیم روابط خانواده ها برنامه ریزی زیادی کرده است.
‘محمد حمیدی’ ادامه داد: اگر اجتماعی رو به اضمحلال برود قطعا از خانواده ها شروع می شود و اگر جامعه ای رو به ترقی باشد ریشه آن نیز در خانواده است.