آئین اختتامیه «چهارمین مسابقه تصویرگران عاشورائی» استان گلستان روز چهارشنبه با حضور مدیر کل سیاسی امنیتی و همچنین مدیر کل اجتماعی استانداری گلستان به همراه مسئولین استانی و شهرستانی و منتخبین این مسابقه در مجتمع فرهنگی هنری گرگان برگزار شد.
مدیر کل سیاسی امنیتی استانداری گلستان در سخنان خود ضمن ابراز خوشحالی و خرسندی از حضور در جمع کودکان و نوجوانان و همچنین توفیقات آنان در همایش تصویرگران عاشورائی اظهار داشت: فرهنگ عاشورا تا در جامعه ای زنده باشد آن جامعه، بالنده و زنده خواهد بود زیرا که مقوله محرم و عاشورای حسینی (ع) باید در همه جهات سیاسی، فرهنگی، هنری، اجتماعی و… جاری و ساری باشد چیزی که امروز دشمن به دنبال امحاء ، تحریف و انحراف آن است که باید بدانیم جامعه ای که فاقد این بعد فرهنگ نباشد جامعه ای بالنده و پویا نیست.
میرباقری ضمن اشاره به غربت امام حسین (ع) در زمانه خود و در کربلا اشاره به توطئه های دشمنان آن زمان کرد و گفت: تاجائی دشمن تبلیغات منفی بر علیه عاشورا داشت که زمین کربلا را شخم زدند، دست زائران حرم امام حسین (ع) را قطه می کردند و تمام تلاش آنها بر این بود که واقعه عاشورا در مسیر زمان محو و فراموش شود، اما این واقعه علاوه بر اینکه در همان خفقان زمان خود بالنده و زنده شد امروز نیز در آستانه اربعین حسینی شاهد حضور بیش از 20 میلیون زائر در کربلای حسینی هستیم.
وی در ادامه تصریح کرد:این ارادت و زیارت چیزی نیست جز عشق به خاندان پیامبر(ص)، حضرت امیرالمومنین (ع) و حضرت زهرا (س] که محرم را در جان ها زنده نگاه داشت.
همچنین وی به تفاوت واقعه عاشورا با تمام وقایع تاریخی پرداخت و گفت: شهادت تعداد محدود افراد بزرگترین جزیان تاریخ را رقم زدند که امروز کودکان و نوجوانان در قالب هنر آن را بروز و ظهور می دهندو این نشان از عشق عزیزان به خاندان امام حسین(ع) او خلق حماسه و اثر است و بنده از همین جابه هنرمندان شرکت کننده تبریک می گویم. زیرا این اثر جدای از اینکه یک اثر هنری است، خلق آن قداست دارد و پدیدآورندگان می باید از این منظر به خود ببالند.
میرباقری در اظهار داشت: رسالت همه ما در جامعه حفظ و احیاء فرهنگ عاشورائی است تا خار در چشم دشمنان اسلام و استکبار باشیم.
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیر در سخنان خود ضمن تشکر از همکاری دستگاه های مشارکت کننده در این سوگواره گفت: این همایش با هدف عمق بخشیدن به باورها و اعتقادات دینی کودکان و نوجوانان برگزار شد که بتوانند در قالب یک اثر هنری و ادبی نگاهی نو و دوباره به واقعه عاشورا داشته باشند.
عبدالرحیم سیفی گفت: درکربلا افراد در همه سنین حضور داشتند طوریکه با سن کم ، بزرگترین و زیباترین نقاشی عالم را ترسیم کردند طوریکه برخی با شهادت و برخی با اسارت پیام آور خون و شهادت شدند و درس های مختلفی را آنها برای کودکان و نوجوانان امروز به جا گذاشتند.
درس هایی که عاشورا داد متضمن نسل بشریت است.
وی در پایان سخنان خود به چند پیام از واقعه کربلا اشاره کرد و گفت: درس هایی که عاشورا به ما می دهد متضمن نسل بشریت در دنیا و آخرت هستند و اولین درس عاشورا ولایتمداری و تسلیم محض ولایت بودن است و این اولین الگو و پیام عاشورا بود و دوم به جا آوردن فریضه نماز آن هم در اول وقت است طوری که لشکر امام حسین (ع) در اوج جنگ نماز خود را بجا آوردند و سوم شجاعت، شهامت، صبر در مصائب است که کربلا به ما آموخت.
دبیر مسابقه تصویرگران عاشورائی نیز در این مراسم اذعان داشت: شرکت کنندگان می توانستند در سه بخش کودک، نوجوان و بزرگسالان آثار خود را در قالب عکس، نقاشی، فیلم و تصویر گری ، شعر و قطعه ادبی به دبیر خانه ارسال کرده و در مسابقه شرکت نمایند که در نهایت 1871 اثر به دبیرخانه ارسال شد.
سبیکه سادات میرقاسمی گفت: از بین آثار ارسالی 979 اثر مربوط به بخش عکس، 523 اثر نقاشی، 340 اثر ادبی،22 فیلم و 7 اثر تصویرگری بود که ضمن شرکت همه شهرهای استان، بیشترین آثار ارسالی به ترتیب از شهرهای گرگان،گنبد، دلند، مینودشت بود.
بنابر این گزارش 3 داور در هر بخش آثار را مورد قضاوت قرار دادند که در نهایت برگزیدگان اعلام شدند.