استاندار گلستان با حضور در جلسه هیات دولت گزارشی از روند اجرایی مصوبات سفر ریاست محترم جمهوری و کاروان تدبیر و امید به استان گلستان ارائه کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان، دکتر حسن صادقلو با ارائه پاورپوینتی به تشریح اقدامات صورت گرفته پیرامون مصوبات سفر در زمینه تولیدی و اقتصادی و نیز اقداماتی از قبیل طرح فولاد 2 میلیون تنی، احداث تأسیسات زیربنایی مجتمع پرورش میگو، تجهیز و نوسازی اراضی، اجرای شبکه آبیاری و زهکشی اراضی، اجرای سامانه نوین آبیاری، احداث و مرمت جادههای دسترسی به مزارع، تبدیل اراضی شیبدار به باغات مثمر و اجرای عملیات آبخیزداری پرداخت.
همچنین در بخش دیگری از این گزارش اقدامات زیربنایی صورت گرفته و در دست اجرا در گلستان شامل بهسازی محورهای شاهرود به شمال، رامیان به شاهرود و آق قلا به گنبد، بزرگراه گرگان – مرز اینچه برون، احداث باند دوم مسیر کردکوی – بندر ترکمن و آق قلا، تکمیل پروژههای نیمه تمام فرودگاه بینالمللی گرگان، افتتاح راهآهن بینالمللی گرگان – اینچه برون، بازسازی خط آهن گرگان به قرهتپه، احداث خط دوم راهآهن بندرگز به قرهتپه، اجرای طرح ساماندهی سواحل در سال 93، اجرای پروژههای استان مجازی و دولت الکترونیک، پارک علم و فناوری، ایجاد سامانههای اطلاعات توصیفی و مکانی، راهاندازی سامانه پایش مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه که با حضور وزیران و اعضای هیات دولت همراه بود، ریاست محترم جمهوری با اشاره به گزارش استاندار گلستان در خصوص اقدامات صورت گرفته در این استان پس از سفر استانی کاروان تدبیر و امید، گفت: اقداماتی که در این مدت، از سفر سال گذشته تا به امروز صورت گرفته اقدامات خوبی است و باید تلاش شود تا موارد باقی مانده به سرعت عملیاتی شود.
دکتر حسن روحانی با بیان این که استعدادهای فراوانی به ویژه در زمینه کشاورزی در استان گلستان وجود دارد، گفت: یکی از کارهای اصلی که در بخش کشاورزی در این استان باید انجام شود زهکشی زمینها برای حل مشکل شوری زمین است که باید این کار با تلاش دولت و مشارکت مردم انجام شود.
وی با اشاره به اهمیت نوع بذر مورد استفاده در کشاورزی افزود: تولید بذرهایی که در برابر آفتها مقاوم هستند کار در بخش کشاورزی را راحت میکند و با توجه به این که تحرک خوبی از لحاظ فناوری در این حوزه داریم، شرکتهای دانش بنیان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز باید کمک کند.
رییس جمهوری، گلستان را دارای سابقه مرکزیت در کشت گندم، جو و پنبه دانست و با تأکید بر اینکه این مرکزیت باید همچنان حفظ شود، خاطر نشان کرد: از موقعیت استان گلستان میتوانیم برای صادرات محصولات زراعی و باغی به کشورهای همجوار استفاده کنیم.
دکتر روحانی همچنین با تأکید بر بهرهبرداری از منطقه آزاد اینچه برون و تبدیل آن به مرکزیتی برای تجارت کشورهای آسیای مرکزی و کشورهای ساحلی دریای خزر اظهار کرد: اگر بتوانیم اتصال خوبی میان این منطقه و کشورهای عضو اوراسیا برقرار کنیم، میتوانیم بهرهبرداری خوبی از منطقه اینچه برون داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه کشورهای منطقه آسیای مرکزی و قفقاز میتوانند تحولی را در صادرات کشور بوجود آورند، گفت: باید در جهت فعال شدن در این زمینه و حل برخی مشکلات موجود از جمله مسأله راهآهن تلاش شود.
رییس جمهوری با بیان این که در زمینه گردشگری باید اقدامات زیادی انجام شود، گفت: شمال ایران مرکز توجه گردشگران داخلی و خارجی است اما هنوز امکانات کافی برای جذب گردشگر در این منطقه وجود ندارد که باید در جهت فراهم کردن امکانات و جذب گردشگر بویژه از منطقه آسیای مرکزی تلاش کنیم.
دکتر روحانی با اشاره به ابراز نگرانی برخی افراد در خصوص تبدیل منطقه آشوراده استان گلستان به منطقه گردشگری گفت: منطقه آشوراده از لحاظ زیست محیطی باید حفظ و حراست شود و اگر اصول زیست محیطی در آن رعایت نشده و به درستی سامان دهی نشود، مطمئناً بهرهبرداری نادرستی صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا تمامی مواردی که در سفر استانی به گلستان به مردم قول دادهایم تا پایان سال 94 و اوایل سال 95 اجرایی و عملیاتی شود.
لازم به ذکر استان گلستان در تاریخ 11 و 12 آذر ماه 1393 میزبان ریاست محترم جمهوری و کاروان تدبیر و امید بود.