رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت: از ابتدای امسال تاکنون، ۳۸ هزار تن صدف کوهی از معادن گلستان استحصال شد.
حسینقلی قوانلو در گفتوگو با پایگاه خبری سازمان صنعت ،معدن و تجارت استان گلستان اظهار داشت: از این میزان تولید تنها 10 درصد در داخل استان گلستان مصرف و بقیه به سراسر کشور ارسال شد.
وی افزود: با فروش این میزان تولید ،حدود 10میلیارد ریال عاید استان گلستان شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان تصریح کرد: 9 معدن صدف کوهی در گلستان فعال است و 120 نفر مستقیم در آنها مشغول به کار هستند.
قوانلو با اشاره به اینکه در داخل کشورمان صدف کوهی تنها برای تهیه خوراک دام و طیور استفاده می شود، اظهار کرد: در سال 92 بیش از 80 هزار و 100 تن صدف کوهی از معادن استان گلستان استخراج شده است.
وی افزود: از صدف کوهی در خارج از کشور برای صنعت رنگ سازی، داروسازی و به ویژه خمیر دندان استفاده میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت: ذخایر قطعی معادن استان گلستان 14 میلیون و 191 هزار تن برآورد شده، اما ذخایر احتمالی آن بیشتر است.
قوانلو اظهار کرد: غنی بودن محصول و وجود 97 درصد کربنات کلسیم در سنگهای صدف کوهی گلستان، استحصال آسان بدون نیاز به انفجار، خرد شدن راحت سنگ وهزینه کم اکتشاف و آمادهسازی، از مزایای این ذخایر است.
وی با بیان اینکه صدفهای کوهی لایههای عظیم فشردهای از فسیل گوش ماهی است، تصریح کرد: نزدیک به 2 میلیون سال پیش با پسروی آب دریای خزر صدفهای کوهی تبدیل به سنگ شده و از کربنات کلسیم بسیار بالایی برخوردار است.
معادن صدف کوهی استان گلستان در شهرستان های کلاله و گنبدکاووس واقع شده است.