مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان از فعالیت 96 تشکل کارفرمایی و 342 تشکل کارگری در این استان خبر داد.
مهندس امرالله عباسی در همایش توانمندیهای تشکلهای کارآفرینی در بهبود فضای کسب و کار در گرگان اظهار کرد: در سال 1392 تعداد تشکلهای کارگری و کارفرمایی گلستان 347 مورد بود و این رقم در سال 1393 با 13 درصد افزایش به 401 مورد رسید.
وی نقش تشکلهای کارگری و کارفرمایی را در تعادل بازار و حفظ محیط بازار کار مهم خواند و تصریح کرد: تشکلهای کارگری نقش مهمی در مدیریت سرمایه و فضای کسب و کار در استان به عهده دارند.
تشکلهای کارفرمایی قابلیت لازم را ندارند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان با بیان اینکه تعداد تشکلهای کارفرمایی در استان و کشور پائین است، افزود: آمار کم تشکلهای کارفرمایی سبب شده تا آنها قابلیتهای لازم را نداشته باشند.
عباسی افزود: تشکلهای کارگری در کمیسیونها و مراکزی که موضوع قانونگذاری مسائل فضای کسب و کار مطرح است قویتر ورود میکنند، قوانین و بخشنامهها به سمت کارگری است و این امر باعث میشود کارفرمایان فکر کنند اداره کار اداره کارگر است و اداره کارفرما نیست.
این مسئول با بیان اینکه در سال جاری مجوز 10 مرکز مشاوره اطلاعرسانی، خدماتی و کارآفرینی ارائه میشود، گفت: تعداد مراکز مشاوره اطلاعرسانی، خدماتی و کارآفرینی در گلستان افزایش پیدا میکند.
نقش شرکای اجتماعی و دولت در اقتصاد کشور ضرورت است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان بیان داشت: اصل 44 قانون اساسی اقتصاد کشور را به سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تقسیم کرده است.
عباسی بر ضرورت نقش شرکای اجتماعی، تشکلها، بخش خصوصی و دولت در اقتصاد کشور تاکید کرد و افزود: توجه به کار و کارآفرینی در ایران بیش از هر چیز دیگری نیاز است.
وی با بیان اینکه دولت به کارآفرینی توجه دارد، اظهار کرد: به دلیل اینکه کارآفرینی از انسجام خوبی برخوردار نبود زمینه ورود کارآفرینان واقعی به این عرصه کمرنگ شد، در حال حاضر با ایجاد کانون کارآفرینی و مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.