سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: مسائل مرتبط با حوزه منابع طبیعی کشور با کمک جامعه علمی و دانشگاهها دارای راهکار و قابل حل است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در نشست هماندیشی که با رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در نوزدهم شهریور ماه در سالن اندیشه دانشگاه برگزار شد بر داشتن راهکار و قابل حل بودن مسائل مرتبط با حوزه منابع طبیعی کشور با کمک جامعه علمی و دانشگاهها تأکید کرد.
دکتر وحید در این نشست با اشاره به مسائل و چالشهای مختلف حوزه منابع طبیعی کشور، بر همافزایی هرچه بیشتر دانشگاه و بخش اجرا تاکید کرد.
وی آغاز بحث آبخیزداری در کشور را از سال ۱۳۲۸ عنوان و به بیان تاریخچهای از منابع طبیعی کشور پرداخت و تصریح کرد: در کشور قوانین مرتبط با مدیریت منابع طبیعی عموماً با نگاه اکولوژیکی وضع شده است.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: در حال حاضر شرایط منابع طبیعی کشور مناسب نیست و متأسفانه متوسط فرسایش خاک گاها ۱۶ تن در هکتار برآورد میشود.
دکتر وحید با بیان اینکه حدود ۸۵ میلیون هکتار مرتع در کشور وجود دارد اذعان داشت: بسیاری از مراتع کشور در حال تبدیل شدن به بیابان هستند و اکنون بیش از ۳۲ میلیون هکتار بیابان در کشور وجود دارد.
وی در پایان به بیان برخی از اهداف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در برنامه هفتم توسعه از جمله انجام ۲۰ میلیون هکتار آبخیزداری، کنترل ۴۰ میلیون کانون بحرانی، ۲۰ میلیون هکتار حفظ و احیای مراتع کشور و افزایش ۲۰ درصدی حفاظت پوشش گیاهی پرداخت و خاطر نشان کرد: رویکرد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت جامع منابع طبیعی کشور است و دانشگاه به عنوان یک نهاد علمی و بیطرف میتواند در راستای سیاستگذاری صحیح در زمینه حفظ منابع طبیعی و تغییر رویکرد در نحوه مدیریت آن ایفای نقش موثری داشته باشد.