بنای اولیه مسجد را به دوره صفویه منصوب می دانند اما در دوره قاجاریه بازسازی شده است. این مسجد که در خیابان شهید رجایی است در سال های اخیر با وجود ثبت تاریخی تخریب و سعه جدیدی با اسلوب مشابه مسجد قدیمی جایگزین آن شده است.
تصویری که می بینیم مربوط به بنایی سترگ از تاریخ بزرگ ایران است که وضعیت مناسبی ندارد مسجد گلشن گرگان را می گوییم.اين بنا نزديک چهارراه ميدان شهر گرگان واقع شده است. بناى اوليه مسجد را به دوره صفويه منسوب مىدانند که در دورهٔ قاجاريه تعمير و بازسازى شده است. اين مسجد در سالهاى اخير علىرغم ثبت تاريخى، تخريب و مسجد جديدى با اسلوب مشابه مسجد قديمى جايگزين آن شده است. گفته مىشود که ايوان جنوبى مسجد به بناى اوليه مربوط است، اما ظاهر بنا نشان مىدهد که به صورت کامل بازسازى و تزئين شده است این شاهکار معماری در تاریخ ۲۷ دی ماه سال ۱۳۵۵ با شماره۱۳۴۶ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
مسجد گلشن و سنگ مزارها و کتیبه های آن:
بافت قدیم شهر استراباد (گرگان فعلی) که هم اکنون حدود 130 هکتار می شود، به طور عمده یادگار و یادمان معماری عصر قاجار است. این بافت به طور متراکم در محلاتو گذرهای قدیمی یعنی میدان، سرچشمه، سبز مشهد، شازده قاسم، دوشنبه ای، چهارشنبه ای، سرپیر، نعلبندان دربنو قابل رؤیت هستند. یکی از عناصر عمده تشکیل دهنده فضا و کالبد محلات گذشته استراباد منزل مسکونی اشرافی بودند که هنوز تعدادی از مجلل ترین آن ها شکوه خود را حفلظ نموده اند. این منازل با گسترش پلان شرقی، غربی دارای اتاق های متعدد تابستانی و زمستانی، تراس، پنجره های دارای گره چینی ارسی دار، گچبره ی زیبا، طاق های متعدد و گاه شیر سرهای مجلل و محسور کننده می باشند.
بر این قسمت که شیر سرنامیده می شوند، کتیبه هایی به خط ثلث، نسخ و مخصوصاً نستعلیق به چشم می خورند که مضامین اکثر آن ها آیه های قرآنی، ابیات فارسی با مضمون های اجتماعی، سال ساخت بنا ، نام سازنده و … می باشند. متن این کتیبه در یک مورد در روی چوب بخش شیر سرنقر و گود شده و در موارد شاخص دیگر با قلم نی و مرکب چینی درجه یک خطا طی شده اند.
نگارش متن این کتیبه ها عمدتاً به خاطر حفظ جاودانگی نام سازنده برای بازمانده گان، دفع چشم زخم (چشم نظر)، دشمنان و حسودان و بیمه کردن بنا در پناه آیات قرآنی (کدام خط) در برابر بلایای طبیعی (به ویژه زلزله) بوده است.