نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

لغزش و رانش زمين حدود 35 درصد از جاده هاي كوهستاني استان را تهديد مي كند

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=231161کپی به کلیپ‌بورد

لغزش و رانش زمين حدود 35 درصد از جاده هاي كوهستاني استان را تهديد مي كند

مديركل راه و شهرسازي استان گلستان گفت: حدود 35 درصد از جاده هاي واقع شده در جنوب استان كه در كوهپايه و ارتفاعات البرز واقع شده اند، مستعد لغزش و رانش زمين هستند.

به گزارش روابط عمومي اداره كل راه و شهرسازي استان گلستان، مهندس “علي بخش رستمي” در پنجمين نشست كارگروه تخصصي مخاطرات زلزله، لغزش لايه هاي زمين، ابنيه و ساختمان و شهرسازي به مناسبت هفته ايمني در برابر زلزله و بلاياي طبيعي در سالن اجتماعات راه و شهرسازي گلستان افزود: اين پديده هاي طبيعي، هم اينك جاده هاي استان را در معرض خطر قرار داده كه اگر مطالعات و اقدامات كارشناسي بيشتر نظير احداث ابنيه هاي پايدار و هدايت آبهاي سطحي در آن مناطق صورت نگيرد، جاده هاي استان را تخريب و نگهداري آنها را مشكل ساز مي كند.

وي اضافه كرد: اگرچه مجموعه اين اقدامات نيازمند صرف هزينه است اما شرايط خاص جغرافيايي مناطق جنوبي استان به گونه اي است كه بايد مورد توجه ويژه مسوولان و كارشناسان امر قرار گيرد تا از بروز خسارات ناشي از مخاطرات رانش و لغزش زمين، پيشگيري به عمل آيد.

رئيس كارگروه تخصصي مخاطرات زلزله، لغزش لايه هاي زمين، ابنيه و ساختمان و شهرسازي گلستان با بيان اينكه شناسايي و پيشگيري وقوع حوادث، كم هزينه تر و آسان تر از وقوع و علاج بخشي آنهاست، گفت: تهيه مطالعات آمايش استان براي شناسايي و ارائه اقدامات پيشگيرانه و ايمني در برابر آنها ضروري است و همچنين، تكليف دستگاه هاي متولي همچون راه و شهرسازي را، براي اجراي اين اقدامات مشخص مي كند.

رستمي خاطرنشان كرد: در حال حاضر مطالعات آمايشي در اين زمينه در دست نيست اما برنامه ريزي و پيشنهادات كارشناسي اين كارگروه مي تواند راهگشاي موثر در سياستگذاري هاي مجموعه هاي بالادستي استان باشد.

به گفته وي، مطالعات و خروجي هاي كارشناسي كارگروه همچنين در تامين منابع مالي و دستيابي به اهداف سازماني و انجام اقدامات پيشگيرانه موثر واقع مي شود و سندي كارشناسي براي دستگاه هايي همچون راه و شهرسازي خواهد بود.

مديركل راه و شهرسازي گلستان با بيان اينكه به دليل كمبود منابع مالي دولت و همچنين نيمه كاره بودن بسياري از پروژه هاي عمراني اولويت دار، برخي از طرح هاي مطالعاتي در حاشيه قرار مي گيرد، افزود: تامين منابع مالي طرح ريز پهنه بندي مخاطرات لرزه اي شهر گرگان نيازمند تائيد، تصويب و ابلاغ شوراهاي بالادستي نظير شوراي هماهنگي مديريت بحران و برنامه ريزي است و پس از طي اين مراحل قانوني در روند تامين منابع جاي خواهد گرفت.

رستمي افزود: تمام تلاش بر اين معطوف خواهد شد كه به سهم خود، تصميمات دلسوزانه كارگروه را به دليل مخاطراتي كه استان و شهر گرگان را تهديد مي كند، به آنجايي برسانيم كه در تصميم گيريهاي مراجع ارشد استان مورد توجه قرار گيرد.

در اين جلسه مقرر شد نتيجه مطالعات و بررسي هاي كارشناسانه بعمل آمده توسط دستگاه متولي در روستاي نرگس چال پس از بررسي، جهت اخذ تصميمات بعدي به مديريت بحران استان ارسال شود.

 

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار

۱۰ آذر شهادت آیت‌الله مدرس و روز مجلس

7 آذر روز نیروی دریایی ارتش

استاندار گلستان در نشست صمیمی با معتمدین و نخبگان سیستانی و بلوچ استان ؛

استاندار گلستان در دیدار با اقشار مختلف مردم ؛

Skip to content