دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با اشاره به اینکه لایحه منابع پایدار به دولت رسیده، گفت: در صورت تصویب این لایحه، هزینه تخلفات توسعه شهری به شکل کیفری افزایش خواهد یافت.
به گزارش روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان گلستان، دکتر”پیروز حناچی” در نشست با شهرداران و روسای شوراهای اسلامی شهرهای گلستان در گرگان افزود: روح کمیسیون ماده پنج و ماده 100 قانون شهرداری ها، جلوگیری از تخلفات است نه درآمد.
به گفته وی، هرچند با این اقدام هم نمی توانیم بگوییم که وظیفه خود را بدرستی انجام داده ایم اما تلاش ما، حرکت به سمت برنامه هایی است تا موفق تر از گذشته عمل کنیم.
حناچی با بیان اینکه اساس کار ما در شهرسازی نسبی است نه مطلق، گفت: قبول داریم که کسب درآمد از وظایف نظام مدیریت شهری است اما چگونگی تامین این منابع مساله مهمی است، چراکه تامین آنها از محل ساخت و سازهای شهری و بخش های تجاری، تهدیدی برای آینده شهرها خواهد بود.
معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی افزود: اینکه فکر کنیم که کسب درآمد از محل ساخت و سازهای شهری ما را به منبع لایزال وصل می کند مساله مهمی است که باید امروز جلوی آن را گرفت و گرنه جز فلاکت برای نسل آینده نیافریدیم.
حناچی با طرح این سوال که آیا این نوع کسب درآمدها، ثروت برای کشور محسوب می شوند یا نه، توضیح داد: در قبال این درآمدها، تعهداتی برای نظام مدیریتی شهری در ارائه خدمات شهری ایجاد می شود که اگر متناسب با آن درآمدها نباشد، نتیجه اش کاهش کیفیت زندگی مردم خواهد بود.
وی با بیان اینکه تمام کشورهای دنیا دارای طرح هایی در مقیاس طرح های جامع هستند، گفت: راهبرد توسعه شهری نگاه جدیدی در توسعه شهرهاست که اگرچه مشابه طرح های تفصیلی نیست اما برنامه های اولویت بندی شده و هدفمندی دارد که برای دستیابی به این نقطه باید همه گروه های شهری به اتفاق نظر برسند.
حناچی ادامه داد: در برخی از شهرهای کشور این طرح ها را به صورت پایلوت اجرا کردیم اما چون این نگاه به شرایطی متناسب و هماهنگ نیاز دارد هنوز به نقطه ای برای تسری این طرح ها به کل شهرهای کشور نرسیده ایم.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران همچنین گفت که برای راهبردی شدن طرح های جامع به نگاه جدید نیاز است و ادامه داد: هم اکنون تراز درستی از وضعیت درآمد و هزینه ها در استان موجود نیست و افزایش اختیار استان ها زمانی صورت می گیرد که تراز نظام مدیریت شهری به حالت عادی برسد و در آن زمان هیچ کس بهتر از شهرداران برای اداره شهرها نخواهند بود.
حناچی اضافه کرد: ردیف اعتباری نیز به طور مشخص وجود نخواهد داشت اما تلاش بر این است که بخشی از مالیات های محلی به اداره امور محلی تخصیص یابد.
وی همچنین متذکر شد که تمام تلاش بر این است که تصمیمات شورای عالی را به وضعیت محلی نزدیک کنیم.
در اين نشست، تعدادي از شهرداران به نمايندگي به بيان مشكلات و موانع موجود در اين بخش از قبيل بومي گرايي در شهرهاي كوچك و قوميتي، نبود طرح جامع و هادي در برخي از شهرها و ويژه ديدن ضوابط آنها، بازنگري طرح هاي 10 ساله و توجه به نقش مردم در آنها، افزايش اختيارات استانها و غيره پرداختند.
دکتر حناچی به منظور شرکت در گردهمایی مدیران شهرسازی و معماری ادارات کل راه و شهرسازی کشور و سمینار ملی “سیمای مطلوب شهری، هویت دیروز، نیاز امروز و حقوق فردای شهروندان به استان گلستان سفر داشت.